En Sıcak Konular

OSMAN ÇİLSAL: ''İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNİ BİR EL ENGELLİYOR''

7 Nisan 2011 19:00 tsi
OSMAN ÇİLSAL: ''İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNİ BİR EL ENGELLİYOR'' Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal,"ittifak görüşmeleri bir el tarafından çıkmaza sürüklendi" dedi.

DP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OSMAN ÇİLSAL “İTTİFAK GÖRÜŞMELERİNDE DEMOKRAT HAREKETİ ENGELLEYENLER VAR. MECLİS İÇİ VE MECLİS DIŞINDA Kİ TÜM SİYASİ PARTİLER AKP TARAFINDAN KONTROL EDİLİYOR. ÜLKE BÖLÜNDÜĞÜ TAKDİRDE MECLİS İÇİ VE MECLİS DIŞINDA OLAN DEMOKRAT PARTİ DIŞINDA Kİ TÜM SİYASİ PARTİLER VE LİDERLERİ VEBAL ALTINDADIR”

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Osman Çilsal “İttifak görüşmeleri’nin AKP tarafından sabote edildiğini, Sayın Erbakan hayattayken her konuda uzlaşma sağlandığı halde sonrasında bir anda Saadet Partisi ve Türkiye Partisi, ittifakın Saadet çatısı altında olması gerektiğini söylemeye başladılar.Saadet Partisi içerisinde AKP‘nin   iktidarda kalması için uğraş veren bazı kişiler olduğunu ve bu isimlerin Erbakan Hoca’nın  vefatından sonra pişmiş aşa su kattıklarını , Öyle ki Erbakan Hoca rahmetli olmadan önce hastaneden taburcu edileceğini ve evinde son görüşmenin gerçekleşeceğini fakat sonrasında Erbakan Hoca’nın ani vefatı ile yaşanan gelişmelerin tüm kamuoyu tarafından bilindiğini” ifade etti.
Sağlık durumu iyiye giden Erbakan Hoca’nın görüşmeler için evine randevu vermesi sonrasında vefat etmesinin “On yıl sonra bile Erbakan Hoca’nın ölümü tartışılacaktır” diyen Çilsal  bu konuda “ittifak görüşmeleri bir el tarafından çıkmaza sürüklendi” dedi.
Çilsal sözlerine şöyle devam etti.
“MHP ile ittifak konusunda kendilerine cevap veren arkadaşlar ile aynı parti çatısı altında siyaset yaptıklarını fakat bu arkadaşların hangi siyasi parti sayesinde siyasetçi olduklarını unutmuş olmalarının gerçekten esef verici olduğunu ifade eden Çilsal, "Biz haysiyetimizden ve çizgimizden taviz vermeden Demokrat Parti çatısı altında siyasetimize devam ediyoruz. MHP ile yapılması muhtemel bir ittifakı eğer eski DP kökenli arkadaşlar engellemişse bunu vicdanlarına havale ediyorum. AKP’nin meclis içi ve meclis dışında bulunan tüm partileri kontrol altına aldığını özellikle 2002 seçimleri ile çöktüğü söylenen merkez sağın 65 yıllık kalesi Demokrat Parti’nin tüm siyasi partilerin AKP ile el ele vererek oynadıkları oyuna rağmen halen dim dik ayakta durduğunu söyledi. “Siyasi tarih bir gün AKP ile mecliste kalmak için her türlü oyunu oynayan bu siyasi partileri yazacaktır. 2002 yılından itibaren Yüksek Seçim Kurulu dahil AKP’ye destek vererek Demokrat Parti’yi bitirmeye çalışan herkesin günün birinde çok ağır hesap vereceğini söyleyen Çilsal; Türkiye’de seçim sistemi ve diğer tüm dijital olarak yapılan her  iş ve işlemde AKP ve yandaşları oynama yapmaktadırlar. Bugün seçime giremeyecek olan Has Parti ve Doğru Yol Partisi nasıl oldu da bir hafta içerisinde seçime girecek hale getirildi. Başbakan ve AKP önderliğinde 26 siyasi partinin tamamı Demokrat Parti’yi engellemek için tüm gayretlerini sarf etmektedirler.Fakat zafer Hakka inanıyorum diyerek yalan, dolan ve riyanın içerisinde yer alanların değil, zafer Demokrat Parti gibi halka hizmet Hakka hizmettir diyen Demokrat Parti’nin olacaktır.12 Haziran seçimleri için şimdiden sonuçları devlet kurumları ile hazır edilmiş bir seçim süreci yaşandığını, aynen 2007 seçimlerinde Demokrat Parti’ye yapılanların bir benzerinin bugün aynı yerden düğmeye basılarak ittifak görüşmelerinin sabote edilmesi ile benzerliğini tüm Türk halkı ve merkez sağa gönül vermiş demokratların bilgisine havale ediyoruz . Yiğit düştüğü yerden kalkar fakat kalktığı zaman çizgisini değiştirmiş hiç kimse Demokrat Parti kapısında kendisine ikbal arayamayacak” dedi.
"2002 seçimlerinde bir elin merkez sağ hareketi baraj altında bıraktığını, 2007 seçimlerinde aynı elin merkez sağın iki büyük partinin birleşmesini engelleyerek bugün yaşananların dün de yaşandığını, hatta Demokrat harekete oy veren halkın oylarının bile başka partilere almadığı halde yazıldığını söyleyen Çilsal; bugünkü durumun sorumluları arasında referandum sürecinde AKP değirmenine su taşıyan eski genel başkanlar ve parti büyüğü başbakanlık yapmış kişilerin  büyük payı olduğunu fakat seçim sonuçları açıklandığı zaman ittifakı bugün için reddedenlerin ne durumda olduğunu hep beraber göreceklerini ifade ederek sözlerini, CHP ve MHP zannediyorlar ki iki açıklama ile Demokrat Parti’nin oyları kendilerine gidecek. Bu saatten sonra meydanlarda ve televizyon kanallarında bu oyunun mimarlarını ve AKP'nin bu konuda yaptıklarını halka ve tüm Türkiye’ye anlatacağız. O zaman herkes aynaya bakmak zorunda kalacak” şeklinde tamamladı.

Kaynak: Demokrat Haberler Ajansı 

 



Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,596 µs