En Sıcak Konular

SHAKTAR ''BARÇA'LANDI: 5-1

7 Nisan 2011 12:06 tsi
SHAKTAR ''BARÇA'LANDI: 5-1 Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorisi Barcelona, çeyrek final ilk maçında bu organizasyonda ilk kez bu turu gören Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'i konuk eti.

Barcelona Shaktar'ı gole boğdu: 5-1

Şampiyonlar Ligi'nin en büyük favorisi Barcelona, çeyrek final ilk maçında bu organizasyonda ilk kez bu turu gören Mircea Lucescu'nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk'i konuk eti. Maçı 5-1 kazanan Katalan ekibi yarı finale göz kırptı. Maçı anlatan Rus spiker büyük hayal kırıklığı yaşadı

Bu eşleşmenin rakini belirleyecek eşleşmenin ilk maçında Real Madrid, bir gün önce Tottenham'ı 4-0 yenerek yarı finali büyük ölçüde garantilemişti.

Barcelona da Shakhtar karşsıında 5-1 kazanarak turu garantiye aldı ve El Clasico için rezervesyon yaptırdı. İki ezeli rakip, ligde ve İspanya Kral Kupası finalinde de karşı karşıya gelecekler. Ligin ilk yarısında oynanan maçı ise Barcelona 5-0'lık farklı skorla kazanmıştı. Real Madrid ve Barcelona'nın yarı finalde karşılaşacağını düşünürsek, bu sezon futbolseverler 5 El Clasico izleme fırsatı bulmuş olacaklar.

Barcelona maça golle başladı. 2. dakikada Iniesta, Katalan ekibini öne geçiren golü attı.

34. dakikada Barcelona farkı ikiye çıkardı. Iniesta'nın orta sahadan savunmanın arkasına gönderdiği uzun topu kaleciden kurtaran Alves, boş kaleye golünü attı ve ilk yarı 2-0 sona erdi.

Barcelona ikinci yarıya da golle başladı. 53. dakikada sol köşeden penaltı noktası gerisine doğru yerden ortalanan kornerde Pique'nin vuruşu ağlara gitti.

59. dakikada Shakhtar golü geldi. Sağdan Srna'nın ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta Rakitskiy topu ağlara gönderdi.

Schaktar'ın gol sevinci çok kısa sürdü. Konuk ekip golünden 1 dakika sonra Messi'nin pasıyla ceza sahasında buluşan Keita, yeniden farkı üçe çıkardı.

86. dakikada Barcelona 5. golü buldu. Sağ kanattan ceza sahasına giren Alves'in ortaya çıkardığı topu Xavi ağlara gönderdi ve karşılaşma 5-1 sona erdi.

Rus spiker dağıldı!

Karşılaşmayı anlatan Rus spiker, karşılaşmanın daha ikinci dakikasında gelen golü gayet sakin anlatırken, Shaktar'ın pozisyonlarını oldukça çoşkulu anlatıyor. 34. dakikada gelen Dani alves'in golü ile ilgili de uzunca bir süre ofsayt itirazında bulunuyor. Pozisyonun tekrarını izledikten sonra ikna olan spiker, Barcelona'nın diğer 3 golü ile adeta yıkılıyor.

ManU avantajı KAPTI

Premier League'de şampiyonluk yarışının gerisinde kalan Chelsea ile zirvenin sahibi Manchester United, kozlarını Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında paylaştı.

Chelsea'nin hızlı başladığı mücadelenin 20. dakikasında Drogba'nın sert şutunu Van der Sar kurtarırken, ManU 24. dakikada golü buldu. Carrick'in sol kanada doğru attığı nefis pası aynı güzellikte kontrol eden ve Bosingwa'yı oyundan düşüren tecrübeli Giggs, topu ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Rooney'ye gönderdi, İngiliz yıldızın plase vuruşu yan direğe de çarpıp ağlara gitti.

Rooney, 5 sene üst üste Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde gol atma başarısı gösterirken, takımına da avantaj getirdi.

Golden sonra Manchester United kalesinde gol arayan Chelsea, ilk yarının son bölümlerindeki ManU baskısı karşısında zorlanırken, 45. dakikada inanılmaz bir golü kaçırdı. Drogba'nın içeriye çıkardığı topa Torres vurdu, yan direkten geri gelen meşin yuvarlağı iyi takip eden Lampard'ın şutunda Evra çizgi üzerinde kritik bir müdahalede bulundu. İlk yarıyı ManU 1-0 önde tamamladı.

55. dakikada Rooney'nin derinlemesine pasına hareketlenen Hernandez'e savunma şut şansı tanımazken, boşta kalan topu Rooney şık bir vuruşla ağlara yolladı ancak Hernandez için ofsayt bayrağı havaya kalktı.

57. dakikada Lampard'ın sağdan yaptığı ortada ceza sahası içinde topu göğsüyle yumuşatan Drogba'nın rövaşatası yandan dışarı çıkarken, 67'te gelişen ManU atağında Nani'nin tehlikeli ortasında Hernandez'den önce topa dokunan Cech, mutlak bir tehlikeyi önledi.

71. dakikada yerini Anelka'ya bırakan Drogba'nın bu karardan memnun olmadığı gözlemlenirken, 75'te Bosingwa'nın yaptığı ortada, ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Torres çok şık bir kava vuruşu yaptı, Van der Sar harika bir kurtarışa imza attı.

Kalan dakikalarda skor değişmedi ve ManU, rakibini 1-0 mağlup etmesini bildi. "Kırmızı Şeytanlar" rakibi karşısında 9 sene sonra kazanıp, Stamford Bridge'deki 10 maçlık galip gelememe serisini sona erdirirken, rövanş için önemli bir avantaj elde etti.

İki ekip arasındaki rövanş mücadelesi 12 Nisan Salı günü TSİ 21.45'te ManU'nun sahası Old Trafford Stadı'nda yapılacak ve yarı finale yükselecek ekip belli olacak.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/barcelona-shaktar-i-gole-bogdu-5-1/spor/spordetay/07.04.2011/1374472/default.htm}



Bu haber 914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,144 µs