En Sıcak Konular

MALİ KONGRE MAHKEME KARARIYLA İPTAL EDİLDİ POLAT SEÇİM DEDİ

6 Nisan 2011 23:48 tsi
MALİ KONGRE MAHKEME KARARIYLA İPTAL EDİLDİ POLAT SEÇİM DEDİ Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi. Polat, 7 Mayıs'ta seçim kararı aldıklarını ve 7 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamayacağı için 14 Mayıs'ta seçimli kongre olacağını söyledi.

Polat seçim tarihini açıkladı

Mahkeme kongreyi iptal etti!

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, Yönetim Kurulu'yla birlikte basın toplantısı düzenledi. Polat, 7 Mayıs'ta seçim kararı aldıklarını ve 7 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamayacağı için 14 Mayıs'ta seçimli kongre olacağını söyledi.

Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Adnan Polat, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte bir basın toplantısı düzenledi. Merakla beklenen bu basın toplantısında, yazılı bir metin okuyan Adnan Polat, kısa ve öz bir konuşma yaparken 7 Mayıs 2011'de seçimli genel kurul yapılması için karar aldıklarını açıkladı. Polat, 7 Mayıs'ta gerekli çoğunluk sağlanamayacağını ifade ederken çoğunluğa bakılmaksızın seçimli genel kurulun 14 Mayıs'ta gerçekleşeceğinin altını çizdi.

POLAT'IN AÇIKLAMALARI

"Değerli Galatasaraylılar, Galatasaray'da 9 yılımı doldurdum. Bunun 3 yılını da bir Galatasaraylı için onur olan başkanlık makamında olarak geçirdim. Bana bu onuru layık gören herkese çok teşekkür ediyorum. Daha önce de şimdi de Galatasaray'ın en zorlu günlerinde görev almak hep bana nasip oldu ve ben bu görevi alma cesaretini gösterdim. İşimizi, ailemizi bir kenara bırakarak Galatasaray'ı öne aldık. Her şeyi bir kenara bıraktık ve dar boğazlardan çıkmak için bütüm mesaimizi ve gücümüzü harcadık. Bütün arzumuz Galatasaray'ı kendi ayakları üzerinde duran bir kulüp haline getirmek ve büyük Galatasaray ailesini kurmak içindi. Bunda ne kadar başarılı olduğumuzu tabii ki zaman ve tarih gösterecek. Ben ve arkadaşlarım bu görevleri yapmış olmanın huzurunu yaşıyoruz.

Değerli Galatasaraylılar, seçilmemizden hemen sonra başlayan şirket birleşmesi, Türk Telekom Arena'nın açılışı ve devamında yaşananları yeniden tekrar etmeme gerek yok. Bunları hepiniz biliyorsunuz.

Yıllardır elini taşın altına koymaktan kaçanları ve Galatasaray'ı kendi özel işleri için atlama taşı olarak kullanmak isteyenlerin değerlendirmesini kamuoyuna bırakıyorum.

Seçime gitmek zorunluluğumuz mevcut tüzüğe göre gerek yok. Seçime girmemizi engelleyecek hiçbir şey yok. Bizler Galatasaray'ı sevdiğimiz için buradayız.

7 Mayıs 2011'de seçimli genel kurul yapmaya karar verdik.

7 Mayıs'ta genel kurulda çoğunluk sağlanamayacağı için seçim 14 Mayıs'ta olacaktır."

MALİ KONGRE MAHKEME KARARIYLA İPTAL EDİLDİ

Sarı-kırmızılılarda herkes Başkan Adnan Polat'ın seçim tarihini açıklamasını bekliyordu.

Ancak kulübün idari açıdan ibra edilmediği Mali Kongre, mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu kararla, Galatasaray'daki seçim zorunluluğu ortadan kalktı.

Sarı-kırmızılı kulübün kongre üyesi Kayhan Berberoğlu'nun, Beyoğlu Asliye 2. Hukuk Mahkemesi'ne açtığı dava sonrası mahkeme yürütmeyi durdurma kararı aldı.


Berberoğlu, Galatasaray Kulübü'nün mali bakımdan ibra edildiği ancak idari bakımdan ibra edilmediği 27 Mart tarihde gerçekleştirilen Yıllık Olağan Mali Genel Kurul'undaki oylama sırasında usulsüzlük yapıldığını ve kesin oy sayımının yapılmadığını ileri sürmüştü.

Mahkemenin verdiği Mali Kongre geçersiz kararı üzerine gözler açıklama yapacak Başkan Adnan Polat'a çevrildi.

Galatasaray Başkanı Adnan Polat, kameraların karşısına çıktı ve seçim tarihini açıkladı.

Adnan Polat, televizyonların canlı yayınladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "600 kişiyle Mali Kongre yaparız, o gün 2 bin kişi vardı. Talep edilen süer içerisinde Galatasaray'ın yüksek menfaatleri doğrultusunda karar vereceğimizi söyledik.

Değerli Galatasaraylılar, Galatasaray'da yönetici olarak dokuzuncu yılımı doldurdum. Bu uzun sürenin 3 yılını başkan olarak geçirdim, üyelerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Hem 90'lı yıllarda hem bu dönemde en bunalımlı yıllarda görev almak bana nasip oldu.

Bu son üç yıla çok önemli işler sığdırdık, Galatasaray'ın en büyük 4 projesini bitirdik ancak bazı konularda hata yaptık.

Bilinmelidir ki mevcut yasalar ve tüzük bizi seçime gitmeye zorlamıyor, seçime katılmamız için de bir engel yok.

Başlattığımız işleri bitirmek için normal tarihi bekleyecektik ancak şu anki durum Galatasaray'a daha fazla zarar vermemek için 7 Mayıs 2011 günü için seçim kararı aldık. 7 Mayıs'ta çoğunluk sağlanamayacağı için Galatasaray yeni başkanını 14 Mayıs tarihinde seçer."

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/polat-secim-tarihini-acikladi/369533/5/Spor}



Bu haber 714 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,074 µs