En Sıcak Konular

KAMALAK: ''İTTİFAK HOCAMIZIN VASİYETİ''

6 Nisan 2011 11:15 tsi
KAMALAK: ''İTTİFAK HOCAMIZIN VASİYETİ'' Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ittifak çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, "İttifak Hocamızın vasiyetidir. Namık Kemal Zeybek Bey ve Abdullatif Şener Beyin, Hocamızla çalışmış bakanlarımızdır'' dedi.

İttifak Hocamızın vasiyeti

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, ittifak çalışmalarının sürdüğünü söyleyerek, "İttifak Hocamızın vasiyetidir. Namık Kemal Zeybek Bey ve Abdullatif Şener Beyin, Hocamızla çalışmış bakanlarımızdır.Bu nedenle de, Hocamızın vasiyetinin yerine getirilmesini, her iki genel başkanımız da uygun bulur diye düşünüyorum" diye konuştu.

Kamalak,Milli  Gazete'ye yaptığı açıklamada, "Görüşmeler devam ediyor. Şevket Kazan Bey'in söylediği başlık itibariyle doğru. Milli Gazete, 'Şimdi Birlik Zamanı' diyor. Evet, şimdi birlik zamanı" ifadesini kullandı.

Hocamızın vasiyeti açık
İttifak konusunda duraksanan noktanın çatı meselesi olduğunu hatırlatan Kamalak, "Hocamızın vasiyeti, gayet açık: Her iki genel başkanımız, yani Namık Kemal Zeybek Bey ve Abdullatif Şener Bey, Hocamızla biraya gelmişlerdi. Ben de vardım. Daha sonraki aşamalarda, çeşitli zamanlarda görüşmeler oldu. Hocamızla sık sık baş başa görüştüğümüz zamanlar oldu. Hocamız, iki şeyi vurguluyordu: İttifak mutlaka yapılmalıdır. Ülkenin salahı için gereklidir. Çatının da Saadet Partisi olması gerekir. Çünkü toprak ayağımızın altından kayıyor. Vatan tehlikededir diyordu"

Zeybek ve Şener'in Refahyol Hükümeti döneminde Erbakan ile birlikte çalıştıklarının altını çizen Kamalak, bu nedenle iki genel başkanın da onun vasiyetini yerine getirilmesine sıcak bakacaklarına inandığını söyledi. Kamalak, "Her ikisi de, gelecekte Türkiye'yi tek başına yönetme düşüncesi olan partilerimizin genel başkanlarıdır. Gün görmüş, umur görmüş, tecrübe sahibi insanlardır. Değerli devlet adamlarıdır. Kanaatimce Bu manada bir araya gelmemizde, hiç şüphesiz, hem Türkiye hem de insanlık açısından sayılamayacak kadar faydaların olduğu kanaatindeyim" diye konuştu.

Türkiye Tansu Hanım'dan istifade edebilmeli
Olası bir ittifakta eski başbakanlardan Tansu Çiller'e teklif götürülüp götürülmeyeceği sorusuna da cevap veren Kamalak, "İttifak olmasıydı bile, Tansu Hanım bizim koalisyon ortağımızdı. Saygı duyduğumuz, değer verdiğimiz bir siyasetçidir. 1996'da Refahyol hükümetinde bu ülkenin hiçbir zaman unutamayacağı derecede hayırlı hizmetler ifa etti. Bir siyasetçi kolay yetişmiyor. Hem bir bilim insanı olmasından hem de önemli bir siyasetçi olmasından dolayı Türkiye Tansu Hanım'dan istifade edebilmelidir" diye konuştu.

Gönlümüz herkese açık
Kamalak, Büyük Birlik Partisi ile herhangi bir ittifak görüşmesi olup olmadığına ilişkin soruya ise, "Bizim gönlümüz, kapımız herkese açıktır" yanıtını verdi.

DP ve TP Genel Başkanlarına çağrıda bulunan Kamalak,  her iki liderinde Türkiye'nin içerde ve dışarıda karşılaştığı tehlikenin de farkında olduğunu belirterek, "Gelin el birliği yapalım. Toprak ayağımızın altından kayıyor" diye konuştu.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/ittifak-hocamizin-vasiyeti-196678.htm}



Bu haber 920 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,347 µs