En Sıcak Konular

HER 5 EMEKLİDEN BİRİ AÇ DÖRDÜ YOKSUL!

6 Nisan 2011 10:19 tsi
HER 5 EMEKLİDEN BİRİ AÇ DÖRDÜ YOKSUL! EMEKLİ-SEN, her 5 emekliden 1'nin aç, 4'ünün ise yoksul olduğunu açıkladı.

Her 5 emekliden biri aç dördü yoksul

EMEKLİ-SEN, her 5 emekliden 1'nin aç, 4'ünün ise yoksul olduğunu açıkladı. EMEKLİ SEN, ayrıca tüm emeklilere eksik ödenen eksik alacakların herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın ödenmesi için imza kampanyası başlattıklarını da duyurdu.

EMEKLİ-SEN, tüm emeklilere eksik ödenen alacakların, herhangi bir mahkeme kararı olmaksızın ödenmesi için 15 gün sürecek imza kampanyası başlattı. EMEKLİ-SEN adına yapılan açıklamada, 2002 yılından bu yana iktidarda bulunan AKP'nin uygulamaları milyonlarca emekliyi mağdur etmeye devam ettiği ifade edilerek, bunlar şu şekilde sıralandı:

"Kazanılan mahkeme kararlarına rağmen SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin TÜFE alacakları ödenmedi, Kamu çalışanlarına verilen ek ödemeler Emekli Sandığı emeklilerine verilmedi.

5510 sayılı yasa ile sağlık özelleştirildi. Dolayısıyla sağlık kurumlarında muayene ücreti, ilaç parası ve katılım payı gibi ödemek zorunda kalındı.

Yapılan araştırmalar 4 kişilik bir ailenin, açlık sınırının 890,00 TL. Yoksulluk sınırının ise 2 bin898 TL. olduğunu ortaya koymaktadır. Bu gerçeklik karşısında emekli maaşlarının ortalaması BAĞ-KUR'da 500 TL. SSK'da 650 TL. Emekli Sandığı'nda ise 900 TL dolayındadır.

Bu durumda emeklilerin yüzde 80'i açlık sınırı altında maaş alırken, aynı zamanda tamamının maaşları yoksulluk sınırı altındadır. Daha açık bir ifade ile her beş emekliden dördü aç tamamı yoksuldur.

İnsanca yaşamamızı sağlamaktan uzak olan aylıklarımızın arttırılmasında ülkenin büyümesinden pay verilmiyor."

"EMEKLİ AYLIKLARI EKSİK ARTTIRILDI"

EMEKLİ-SEN'in açıklamasında, hükümet tarafından 2002 ve 2006 yıllarında SSK ve BAĞ-KUR emeklerinin aylıklarının eksik arttırıldığina da dikkat çekilerek, şöyle denildi:

"Bu konuda son günlerde yazılı ve görsel basında çıkan haberler, ülkede yaşayan yaklaşık 7 milyon emekliyi bir kez daha beklentiye sevk etmiş bulunuyor. Yapılan haber ve yazılan yorumlarda her emeklinin bu eksik ödeme nedeniyle, SGK'dan 2 bin TL. alacaklı olduğu ve ayrı, ayrı dava açmaları gerektiği belirtilmektedir.

Evet; 2002 yılı milletvekili seçimlerinde iktidar olan AKP, 4447 sayılı Kanun'un 4. maddesindeki yetkiyi dayanarak, 57. hükümet tarafından 01.11.2002 tarihinde 4847 sayı ile çıkarılan bakanlar kurulu kararını 2002 yılı milletvekili seçimleri sonucu iktidar olan AKP hükümeti uygulamamıştır.

Bu Kararnamenin uygulanmaması nedeniyle SSK ve BAĞ-KUR emeklileri 2002 yılı sonunda yüzde 3.25 oranında eksik aylık artışı almışlardır. Yine AKP iktidarı kendi çıkardığı 2007 yılı Bütçe Kanunu'nun 30. maddesi 6. bendinde, SSK ve BAĞ-KUR'dan aylık almakta olanların aylıklarına 2006 yılı içinde verilen aylık artış oranı ile aynı dönemde memur aylıklarına yapılan artış arasındaki farkın, 2006 yılı Aralık ayı tutarına ilave edileceği belirtilmiştir.

2006 yılı içinde memurlara yüzde 9.67 SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 6.09 artış verilmiştir. Yani aradaki fark yüzde 3.58 olmasına rağmen, yüzde 1.33 verilmesi yüzde 2.25 kayıp anlamına gelir.

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19576}



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,247 µs