En Sıcak Konular

HÜKÜMETİN YGS KORKUSU

6 Nisan 2011 10:15 tsi
HÜKÜMETİN YGS KORKUSU Üniversiteye girişte uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavında ( YGS) "Şifreli kopya" iddiaları için, ÖSYM tarafından tatminkar bir cevap verilememesi, iktidar partisini de tedirgin etti.

Hükümetin YGS korkusu

YGS'de "Şifreli kopya" nın ortaya çıkması AKP'yi de tedirgin etti. Kulislerde, "Sınava 1 milyon 700 bin genç girdi. Bu gençlerin büyük bölümü ilk kez oy verecek. Anne ve babalarıyla birlikte 5 milyonluk bir kitle. Bu AKP'ye en büyük darbe olacak" yorumları yapılıyor.

Üniversiteye girişte uygulanan Yükseköğretime Geçiş Sınavında ( YGS) "Şifreli kopya" iddiaları için, ÖSYM tarafından tatminkar bir cevap verilememesi, iktidar partisini de tedirgin etti.

AKP kulislerinde, "Sınava yaklaşık 1 milyon 700 bin genç girdi. Bu gençlerin büyük bölümü 12 Haziran'da ilk kez oy verecek. Sadece anne babalarını hesaba katsanız, 5 milyonluk bir kitleyi ilgilendiriyor. Kuşkular dağıtılamazsa, seçimlerde milyonlarca oy aleyhimize dönebilir" değerlendirmesi yapılıyor.

İLK KEZ OY VERECEKLER

17 Mayıs 1987 günü yapılan Anayasa değişikliği ile seçme yaşı 21'den 18'e düşürülmüştü. 1987'den sonra yapılan tüm seçimler ve referandumlarda 18 yaşına giren gençler de ilk kez oy kullanıyor.

27 Mart günü yapılan YGS sınavına da 89 bin 290 salonda, 1 milyon 692 bin 345 aday katıldı. Bu adaylardan büyük bölümü 18 yaşına giren gençlerden oluşuyor. Bu gençler de, 12 Haziran seçimlerinde ilk kez oy kullanacak.

FATURA AKP'YE ÇIKAR

İsminin açıklanmasını istemeyen bir AKP kurmayı, "Sınavı ÖSYM yaptı. Geniş güvenlik önlemleri alındı. Buna rağmen kafa karıştıran kopya iddiası var. Kuşkular, öğrenci ve aileleri için tatminkar bir biçimde giderilemezse, fatura bize çıkar. Muhalefet partileri de bunun peşinde" dedi.

Ankara'da ÖSYM Başkanı Ali Demir'in açıklamaları da ikna edici bulunmadı. Demir de bunu fark etti ve gazetelerin Ankara temsilcileriyle bugün bir araya gelme kararı aldı.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19582}



Bu haber 885 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,744 µs