En Sıcak Konular

''APO'NUN DOĞUM GÜNÜ'' TERÖRÜ TIRMANDIRDI

5 Nisan 2011 10:09 tsi
 ''APO'NUN DOĞUM GÜNÜ'' TERÖRÜ TIRMANDIRDI Tunceli’de karakol basılmak istendi. İdil ve Çukurca’daki mayın tuzaklarında ise 7 asker yaralandı. Cizre ise savaş alanına döndü.

Terörü tırmandırdı

Abdullah Öcalan’ın doğum günü nedeniyle binlerce kişi Halveti’ye gitti, karakol basılmak istendi

Tunceli’de karakol basılmak istendi. İdil ve Çukurca’daki mayın tuzaklarında ise 7 asker yaralandı. Cizre ise savaş alanına döndü.

Tunceli kent merkezine 15 kilometre mesafede bulunan Gökçek Jandarma Karakolu’na kalabalık PKK’lı terörist grubu farklı noktalardan uzu namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Yoğun sis ve yağmurun etkili olduğu bölgede teröristler açtıkları ateşin ardından iki ayrı noktadan karakola sızma girişiminde bulundu. Karakolda bulunan askerler ile tedbir amaçlı konuşlandırılan jandarma özel harekat timlerinin anında karşılık vermesiyle sızma girişimi önlendi. Teröristler, bulunduğu noktalar yoğun top ateşi altına alınınca, gecenin karanlığı ve sisten yararlanarak kaçtı.

Operasyon başladı

Sabah arken saatlerde yağmurun dinmesi ve sisin dağılmasıyla birlikte bölgeye Sikorsky helikopterlerle çok sayıda jandarma ve özel harekat timleri indirildi. Kaçan PKK’lıları etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürürken, Kobra helikopterler Kutuderesi Vadisi’ne kaçtıkları belirlenen PKK’lıların bulunduğu alanları bombaladı.

Tunceli’de Çiçekli Jandarma Karakolu’na da 21 Mart gecesi uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiş, teröristler askerlerin karşılık vermesiyle kaçmıştı.

İdil’de mayınlı tuzak

Şırnak’ın İdil İlçesi’nde ise mayınlı saldırı gerçekleşti.

İdil’de Yezidilerin yaşadığı ve daha önce boşaltılmış olan Bagok Dağı eteklerindeki Mağara Köyü Jandarma Karakolu’na ait aracın geçiş yoluna PKK’lılar tarafından el yapımı basma düzenekli mayın yerleştirildi. Mayın, aracın üzerinden geçmesi sonucu infilak etti. Patlamada 2’si subay, 4’ü uzman çavuş 6 güvenlik görevlisi yaralandı.

Yaralılar Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bu arada Hakkari’nin Çukurca ilçesinde de mayınlı saldırı düzenlendi. Üzümcü ile Karataş köyleri arasındaki yola önceden döşenen mayın, askeri aracın geçişi sırasında patladı. Patlamada 1 asker yaralandı.

Cizre savaş alanına döndü

ŞIRNAK’ın Cizre İlçesi’nde dün öğleden sonra başlayan ve gece yarısına kadar devam eden yasadışı gösterilerde, ilçe savaş alanına döndü. Cizre’de çoğu çocuk, yaklaşık 50 kişilik grup, önceki gün İdil karayolunda gösteri yapmaya başlayarak taşlarla barikat kurdu. Burada lastiklerle ateş yakan göstericiler, yakında bulunan Karayolları 95’inci Şube Şefliği’ne de molotof kokteylli attı. Gösterilerin devam etmesi üzerine sevk edilen Çevik Kuvvet polisi, göstericileri uyarı anonsu yaptıktan sonra dağılmayan gruba müdahale etti.

Polisin basınçlı su ve gaz bombaları ile müdahalesi ardından Cudi ve Nur Mahallesi’ndeki ara sokaklara kaçan ve karanlığın çökmesinden faydalanan göstericiler, polislerin çekilmesinden sonra yeniden İdil yoluna çıkarak gösterilerine devam etti. Bunu farkeden polis ile göstericiler arasında çatışma çıktı. Göstericilerin, molotof kokteyli ve havai fişekli saldırısına polis basınçlı su ve gaz bombaları ile karşılık vermesi üzerine ortalık savaş alanına döndü.

Göstericilerin attığı molotof kokteylli ve havayi fişeklerin isabet ettiği polis panzeri, toma ve akrep tabir edilen araçlar üzerinde kısa süreli yangına yolaçtı. Zor durumda kalan polis araçları bir süre çekildi. Göstericiler, yoldan geçen sivil araçlara da molotof kokteyli attı. Olaylar saat 23.00’a kadar devam etti. Karayolunda yakılan çok sayıda lastik ve kurulan taşlı barikatlar, daha sonra kaldırılarak yol trafiğe açıldı. [1]

Doğduğu köydeki toprağı öptüler

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde toplanan bir grup, Abdullah Öcalan’ın doğum günü bahanesiyle doğduğu köye gitti.

Önceki günden itibaren çeşitli illerden gelen, aralarında BDP’liler ile Tutuklu ve Hükümlü Aileleri, Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) üyelerinin bulunduğu gruplar, Halfeti ilçesinin yeni yerleşim birimindeki boş bir yerde oluşturulan alanda toplandı. Bir kısmı geceyi de burada geçiren gruptakilere, sabah da yeni gruplar eklendi.

Aralarında BDP milletvekilleri Hasip Kaplan, Bengi Yıldız ve Sırrı Sakık ile türkücü Ferhat Tunç’un bulunduğu bir grup, otobüs ve otomobillere binerek, 2 yıl önce düzenlenen izinsiz gösteride çıkan olaylarda 2 kişinin öldüğü Karataş mevkiine giderek, saygı duruşunda bulundu.

Aralarında BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ayla Akat Ata’nın yer aldığı diğer grup ise araçlarla Öcalan’nı doğum yeri olan Ömerli köyüne hareket etti. Gruptakiler, Öcalan’ın kardeşleri Fatma ve Mehmet Öcalan tarafından karşılandı.
Mehmet Öcalan’ın evine giden gruptakilerden bir kısmı, sık sık PKK lehine slogan attı ve örgütü simgeleyen bayraklar taşıdı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile Mehmet Öcalan, burada gruba hitaben birer konuşma yaptı.

Gruptakiler daha sonra köyden ayrılmaya başladı.
Yaklaşık 12 bin kişinin oluşturduğu kalabalıktan bazılarının, Öcalan’ın köyünden toprak aldığı, toprağı ve Öcalan’ın fotoğraflarını öptüğü görüldü.[2]

Kaynak: GAZETEVATAN

[1] {http://haber.gazetevatan.com/teroru-tirmandirdi/368948/1/Gundem}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/Haber/369193/1/Gundem}



Bu haber 1,114 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,699 µs