En Sıcak Konular

İKTİDAR MUHALEFET STADLARDA ''ÖZEL BÖLÜM'' İÇİN BİRLEŞTİ

4 Nisan 2011 11:18 tsi
İKTİDAR MUHALEFET STADLARDA ''ÖZEL BÖLÜM'' İÇİN BİRLEŞTİ İktidar ve muhalefet, futbolu rahat izlemek için ‘özel bölüm’ isteğinde uzlaştı...

Protokolün partisi yok!

İktidar ve muhalefet, futbolu rahat izlemek için ‘özel bölüm’ isteğinde uzlaştı

İşte sporun birleştirici gücü!..
Meclis’te sık sık tartışan ve zaman zaman kavga eden milletvekilleri söz futbol ve rahatlıktan açılınca tek vücut oldu. Sporda şiddeti önleme tasarısı görüşmelerinde söz alan vekiller Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’tan statlarda özel yer istedi.

AKP’li vekile muhalefet desteği
Stadyumlarda yaşanan protokol krizinden dert yanan AKP’li Kemalettin Göktaş, “Gelip elimize kapanan bir müdür, ‘Kalk, orası benim yerim’ diyebiliyor. Saygınlığımıza uymuyor” dedi. CHP’li Yaşar Tüzün ve diğer vekiller tam destek verdi.
Özellikle derbi maçlarda protokol bölümünde yer yüzünden yaşanan sıkıntılar milletvekillerinin sabrını taşırdı. Başkasının yerine oturduklarında kaldırılmalarına içerleyen milletvekilleri “Saygınlığımıza uymuyor” diyerek, kendileri için özel bölüm ayrılmasını istedi.

Vekiller tribün için tek yürek
Meclis’te sık sık tartışan ve zaman zaman yumruklaşmaya kadar giden kavgaları çıkaran iktidar ve muhalefet milletvekilleri, bu kez ortak bir noktada birleşti. Milletvekilleri, spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak’tan, statlardaki protokolde kendilerine belirli bir yer verilmesini talep etti. TBMM Genel Kurulu’nda geçen hafta Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında vekiller, stadyumlarda protokol krizi yaşandığından yakındı.

Kalk, burası benim yerim
AKP Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, protokolde yerlerinin belli olmadığını belirterek, “Gelip elimize kapanan, bizden medet olan bir genel müdürün yaptığı şeye bakın: ’Kalk burası benim yerim, genel müdür yeri’” dedi. Göktaş, şöyle devam etti: “Her maçta bir protokol krizi yaşanır. Milletvekili arkadaşlarımız bu krizi hep yaşıyor. Bir bakarsın birisi gelir omzuna vurur; ’Burası komutanın yeri, kalk.’diyerek. Antalya’da maç seyrediyorum, birisi geldi omzuma vuruyor ’tık’, ’tık’Ne var? ’Burası genel müdürün yeri’dedi.” Göktaş’a katılan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, “Genel müdür olsa iyi, il müdürü diyor, şube müdürü” diye seslendi. Bakan Özak’a seslenen Göktaş, “Sen orada protokolde önde oturup yanında vali, öbür yanında genel müdür. Milletvekili ne haldedir buna bakacaksınız arkadaşlar, ayıptır bu, yakışmaz. Bu, milletvekili arkadaşlarımıza bana göre en büyük nezaketsizliktir” dedi. CHP’li Tüzün de, “Duymadı ama Sayın Bakan” diyerek karşılık verdi.
 
Yerimizin bilinmesi lazım
Stadyumlarda milletvekillerinin yerlerinin bilinmesini isteyen Göktaş, şöyle dedi: “Gittiğimde nereye oturacağım? Şu milletvekili, saygın milletvekili arkadaşlarımızın burada yeri neresidir bilinmesi lazım” dedi. Daha sonra kürsüye gelen CHP’li Milletvekili Yaşar Tüzün’de, “Az önce konuşan milletvekilimizin konuşmalarına destek vermemek mümkün değil. Bu protokol krizinin de aşılması konusunda Sayın Bakanımıza, ilgili müdürlüklere, genel müdürlüklere büyük görev düştüğünü ifade etmek istiyorum” dedi.

Kaynak:

 



Bu haber 976 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,280 µs