En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''AKP'NİN YAPTIĞI SİYASİ EDEPSİZLİK''

3 Nisan 2011 15:57 tsi
BAHÇELİ: ''AKP'NİN YAPTIĞI SİYASİ EDEPSİZLİK'' MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Son 8 yılın öncesini yok sayıyorlar. Bunu böyle kabul edebilir miyiz? Böyle bir siyasi edepsizlik, Türk siyasi hayatında yer bulabilir mi!" dedi.

AKP’nin yaptığı siyasi edepsizlik

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ’inkarcılık ve reddiyecilik’le suçladığı AKP ve Başbakan Erdoğan’ı topa tuttu: Son 8 yılın öncesini yok sayıyorlar. Bunu böyle kabul edebilir miyiz? Böyle bir siyasi edepsizlik, Türk siyasi hayatında yer bulabilir mi!

Bahçeli’den iktidara salvo!
MHP lideri, Afyon Sandıklı’daki toplu açılış töreninde iktidara sert eleştiriler yöneltti.
Bu yapılan siyasi edepsizlik
Başbakan’ın, geçmişte yapılan hizmetleri inkar ettiğini savunan Bahçeli, “Hepsini reddederseniz, o zaman bir yerde ruhi sıkıntı var. Böyle bir siyasi edepsizlik, Türk siyasi hayatında yer bulabilir mi?” diye sordu.

Miliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın inkarcı üslubunu siyasi edepsizlik olarak nitelendirdi. Bahçeli, Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Burada halka hitap eden Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın, Türkiye Cumhuriyeti’nin 87 yıllık tarihinde yapılanları inkar ederek, inkarcı bir zihniyetle ülkeyi yönettiğini ileri sürdü. Bahçeli, “Sayın Başbakan 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin iktidar oluşuyla Türkiye’nin 87 yılda başarmış olduğu her şeyi sıfırlıyor ve kendisinin yaptığını ortaya koyan bir siyasi üslupla inkarcı bir politika takip ediyor” dedi.

Nerede Atatürk dönemi?
Bahçeli şöyle devam etti: “Ne yapılmışsa Sayın Erdoğan’ın bilgisiyle olmuş, ne yapılmışsa Sayın Erdoğan’ın kararıyla olmuş, ne yapılmışsa 87 yılda, Sayın Erdoğan’ın sihirli eliyle olmuş. Böyle bir şey var mıdır? Nerede Atatürk dönemi, nerede İnönü dönemi? Siz eğer bunların hepsini reddederseniz, inkar ederseniz o zaman bir yerde ruhi sıkıntı var. O da Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini beğenmişliği ve her şeyi ben yaptım gibi toptancı yaklaşımıdır. Bunu böyle kabul edebilir miyiz? Böyle bir siyasi edepsizlik, Türk siyasi hayatında yer bulabilir mi?”

Reddiyecilikle suçladı
Bu tür yaklaşımların Türk siyasi hayatında yer bulmaması gerektiğini ifade eden Bahçeli, “O zaman bunu yerleştirirseniz; varsa Recep Tayyip Erdoğan’ın bir hizmeti, birileri gelir onu da inkar eder” dedi. AKP hükümetini, inkarcılık ve “reddiyecilik” ile suçlayan MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Milli görüş gömleğini çıkarıp attı, yerine, önünde Amerika Birleşik Devletleri, arkasında Avrupa Birliği yazan, Avrupa’dan ithal bir tişört giydi. Bugünkü siyasi iktidar, teslimiyetçiliğe mahkum kalmış bir iktidardır” diye konuştu.
 
Bozkurt’un nefesi Erdoğan’ın ensesinde
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, MHP sık sık kendisini eleştirdiği için rahatsız olduğunu ileri sürerek, “Rahatsız oluyor, çünkü Bozkurt’un nefesi Recep Tayyip Erdoğan’ın ensesinde dolaşıyor” dedi. Bahçeli, Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde halka hitap etti. Başbakan Erdoğan’ın Yüce Divanda yargılanması gerektiğini kaydeden Bahçeli, “Erdoğan, iktidar giderse hangi parti gelecek, muhalefet mi var, diyerek tüm partileri küçük görüyor. Yalnız bir adama mahkum bırakmanın oyununu oynuyor. Bu millet birçok kabiliyetler, birçok siyasi liderler ve iktidarlar çıkarmıştır. Recep Tayyip Erdoğan giderse binlercesi gelir Allah’ın izniyle. Onun için endişeye gerek yok. Recep Tayyip Erdoğan gidecek. Peki yerine gelecek var mı, diyorsanız, Milliyetçi Hareket var” şeklinde konuştu. Türkiye’nin rehabilitasyona ve kendine dönüştürmeye ihtiyacı olduğunu ileri süren Bahçeli, Türk toplumunun birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Bahçeli, Türkiye’de toplumsal rahatsızlık bulunduğunu ifade ederek, “Sosyal çöküş var. Bunun başlangıcı ise aile birliğinden geliyor ve dolayısıyla aileler sarsılıyor. Kadına şiddet giderek artıyor. Her gün haberlerde bunu dinliyoruz” diye konuştu.

Türkiye 9 yılını heba etti
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türkiye’nin önünde çok ciddi tehditlerin bulunduğunu söyledi.
MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türkiye’nin 9 yılının heba olduğunu söyledi. Paçacı, seçim çalışması için geldiği Gaziantep’te düzenlediği basın toplantısında, 12 Haziran’daki seçimin önemine dikkat çekti. Bugüne kadar yapılan seçimlerin siyasi partilerin iktidar mücadelesi şeklinde geçtiğine işaret eden Paçacı, şunları kaydetti: “Ancak 12 Haziran seçimi, geçmiş seçimlerden çok farklı özellik taşıyor. Seçim sonuçları devletimizin ve milletimizin bekasını yakından ilgilendirecektir. Bu yönü ile diğer seçimlerden çok daha önemlidir. 9 yıldan beri Türkiye bir siyasi partinin çok yüksek çoğunluğu ile tek başına yönetilmeye çalışılıyor. Tek başına iktidar büyük bir avantaj olmasına rağmen, Türkiye 9 yılını heba ettiği gibi, mevcut problemler kronikleşmiş ve yeni problemlerle karşı karşıya kalınmıştır.” 

PKK terörü siyasallaştı
AKP iktidarının 9 yıllık iktidarında sorunlara çözüm bulunamadığını savunan Paçacı, “Bu süreçte, devletin kuruluş felsefesi ve ilkeleri, tek tek tahrip edilmiştir” dedi. Paçacı, Türkiye’de, PKK terörünün siyasallaşmaya başladığını ve bunun tehlikeli bir süreç olduğunu da sözlerine ekledi.

***

Üreterek kalkınacağız
Meydanlarda halka “Hilal Kart”ı tanıtan MHP Genel Başkanı, Afyon gezisinde işadamlarıyla yediği yemekte “Üreten Ekonomi Programı”nı anlattı. (Haber: Fatih ERBOZ-Yeniçağ)

AFYON NOTLARI -Selcan Taşçı-

“Hilal Kart”tan “Üreten Ekonomi Programı”na...

Afyon gezisinin ikinci gününe bardaktan boşalırcasına yağan yağmurla başladı MHP’liler. Programı değiştirip, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin ziyaret edeceği ilçelerde, hava muhalefeti dolayısıyla “salon toplantısı”na dönme önerisi getirilse de Devlet Bey pek sıcak bakmadı bu teklife. Her ihtimale karşı, hava “muhalefet”i abartıp işi geziyi “sabote etme” noktasına getirir diye salon ayarlamaları yapıldı ama Bahçeli gidebildiği yere kadar sokakta, çarşıda, pazarda yürüye yürüye , halkla birlikte gitmekte kararlı.

***

İlk durak Hocalar programa göre...
Yol üzerindeki köylerde yaşayanlar rol çalınca, daha güne başlarken rafa kalkıyor program yine... Konvoyun yolunun kesildiği üç köye uğranıyor Hocalar’a gelmeden önce. Bu köyler Yavaşlar, Çevrepınarı ve bir de Devlethan. Devlethan’ın önemli bir özelliği var; Anadolu’daki ilk Türk yerleşimlerinden biri burası. Kuruluş tarihi 1073.
Bahçeli köylüleri kıramayıp Devlethan’a uğruyor uğramasına da muhtar yok ortalarda. Öğreniyoruz ki böyle sürpriz bir ziyarete ihtimal vermeyen muhtar Hocalar’a gitmiş meğer “hoş geldiniz” demek için MHP liderine.
Hocalar’da karşısında görünce “Köyüne baskın yapıyoruz sen yoksun”  diye takılıyor  Bahçeli üç dönemdir muhtarlık yapan Mustafa Özkaya’ya...
Bu arada gazeteciler de MHP Foto Film Merkezi’nin görevlileri de Hocalar’daki karşılamayı kaçırmamak için erkenden yola düşünce, bu köylerdeki hatıraları fotoğraflamak Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Harun Öztürk’e düşüyor... Öztürk’ün Iphone’u ile çektiği resimler neredeyse karaborsaya düşecek; haberi atlayan gazeteciler sürekli peşinde!
Şaka bir yana da, belli ki köylülerle hasret gidermek iyi gelmiş, yüzü gülerek giriyor Bahçeli Hocalar Belediyesi’ne...
Bu arada biz “belde” zannediyoruz ama Hocalar sadece üç bin nüfusa sahip bir ilçe! Bahçeli’yi beklerken dertleştiğimiz belediye personelinin derdi dünden beri bütün dillerde olanla aynı; göç yine!
Refah Partisi ve AKP’den sonra MHP ilk defa belediye kazanmış bu ilçede.

***

Hocalar’da basın mensupları mikrofonlarını önüne koyup Gülen’in avukatı Orhan Erdemli’nin  “Bir kavganın içine çekilmek istendiklerine dair” sözlerini hatırlatıklarında hayli manidar bir tek cümle oluyor MHP Genel Başkanı’nın yanıtı: “Sayın Fethullah Gülen’in bugünkü Zaman gazetesini görmesini isterim.”

***

Hocalar’dan sonraki durak MHP’nin belediyecilikte tecrübeli olduğu bir ilçe. Sandıklı’da önce belediye ziyareti arkasından da toplu açılış töreni var Bahçeli’nin gündeminde. Burada MHP’deymiş belediye eskidende. Sonra bir dönem AKP’yi deneyen seçmen 2009’da geri dönmüş eski adresine. Belediye Başkanı İsmail Elibol kadar seviliyor ondan önceki MHP’li başkan Mustafa Başdoğu da...
Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan  “Burayı köyden şehre dönüştüren kişi” diyor Başdoğu için. Akcan’ın Bayındırlık ve İskan Bakanlığı dönemine denk geldiği düşünülürse, Başdoğu’nun Sandıklı’nın bütün altyapısını yapıp bitirivermesinde kendisinin de etkisi var belli.
Dinar’ın hakkı Dinar’a!
Sağanak yağmuru geçtik; dolu yağıyor Cumhuriyet Meydanı’nı dolduran kalabalığın üzerine! Akıl alır gibi değil, yine de yerinden kımıldamıyor bir kişi bile. Sırılsıklam mı olmuşlar, üşümüşler mi ne gam, Bahçeli’nin Dinar Belediyesi’ni ziyaretinin bitmesini bekliyorlar,  hava şartlarına direne direne... Bekledikleri kişi meydanın ucunda belirdiğinde bir çığlık yükseliyor ki; kaç desibel olduğu tespit edilip mutlaka bir rekor denemesi için tekrarı istenmeli.
Yağmur altında bir saate yakın konuşan Bahçeli ve karşısında onu dinleyen binleri görünce erkenden ilan ediyoruz iki günün şampiyonu olan ilçeyi  “Dinar”  diye.
Dazkırı çıkışında, sarkmış programı biraz daha sarkıtan sürpriz Başmakça ziyareti giriyor araya.  Bahçeli, meydanda toplanmış halkı selamladıktan sonra  “azımızı çoğa sayın, yine geliriz”  diyor ve devam ediyor yola.

***

Meydanlarda halka  “Hilal Kart”ı tanıtan MHP Genel Başkanı, Afyon gezisinde konakladığı İkbal Otel’de işadamlarıyla yediği akşam yemeğinde ise “Üreten Ekonomi Programı”nı anlatıyor partisinin. Ne kadar “ekonomi” ağırlıklı olsa da -hele de Osmaniye’de askeri araca kurulan ve şehit de verdiğimiz pusu ile çeşitli illerde düzenlenen PKK operasyonlarının gölge düşürdüğü gece de - “zıvanadan çıkan terör”ü besleyenlere bir iki laf etmeden bitirmiyor sözlerini.
“Kandil ifriti” diyor, “İmralı canisi”  diyor,  “peşmerge kalıntısı”  diyor nitelendirirken AKP’nin muhatap aldığı bölücüleri.
Bu gezi bir kere daha gösteriyor ki toprağın insana kattığı Bahçeli için önemli. Daha yola çıkarken  “Hadi bakalım Cumhuriyet’in  kazandığı topraklara” dediği gibi, burada “Türk tarihinin özeti” dediği Afyon’da da Kocatepe’yle özdeşleştiriyor halkın azmini, Dumlupınar’a benzetiyor yüreğini ve Tınaztepe’yle sembolleştiriyor bölge insanının cesaretini.

***
Tam bir aday adayı kuşatması var Afyon’da; hem MHP Genel Başkanına, hem basına hem halka... Sıralama tahminleri uçuşup duruyor havada... Herkesin bir listesi var; biz sokağınkini dinledik.
“Birinci sıra”  ismiyle cismiyle belli Afyonluların kafasında; “2.sıra Dinar’dan olsun, 3. sıraya da bayan adayı koyduk mu tamam” diyorlar...
Kim bilir ne çok  “şu olursa tamam”  listesi gidiyor siyasi parti genel başkanlarına şu ara.
Bu arada aylar sonra ilk defa  önümüzdeki haftasonunu Ankara’da geçirecek MHP heyeti. Milletvekili listelerinin YSK’ya teslim edileceği 11 Nisan 2011’den sonra da artık ver elini seçim gezileri.

Kaynak:

 


 



Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,308 µs