En Sıcak Konular

PAKİSTAN’A MUHSİN YAZICIOĞLU KÖYÜ İÇİN SEFERBERLİK

2 Nisan 2011 20:49 tsi
PAKİSTAN’A MUHSİN YAZICIOĞLU KÖYÜ İÇİN SEFERBERLİK Büyük Birlik Partisi Genel başkan Yardımcısı Selahattin ŞENLİLER Pakistan’ a yapılacak yardım kampanyası ile ilgili olarak yeni bir yazılı açıklama yaptı.

         Büyük Birlik Partisi Genel başkan Yardımcısı Selahattin ŞENLİLER  Pakistan’ a yapılacak yardım kampanyası ile ilgili olarak yeni bir yazılı açıklama yaptı.        

 Selahattin Şenliler yaptığı yazılı açıklamada:

 “ PAKİSTAN’da yaşanan  felaketin ardından ; burada büyük mağduriyet içinde bulunan din kardeşlerimize  yardım için başlatmış olduğumuz  kampanyayı  genişleterek; evleri yok olan aç ve açıkta kalmış olan kardeşlerimize kampanyadan elde edilecek olan paralarla kalıcı konutlar  yapmak istiyoruz” dedi.

 Kalıcı  konutların evleri sele gitmiş, aç ve açıkta kalmış olan kardeşlerimize; onların göstereceği yerde bir köy kuracağız.  Ebedi siyasi liderimiz, cennetmekan  rahmetli genel başkanımız  Muhsin YAZICIOĞLU’nun  adını taşıyacak bir “Muhsin Yazıcıoğlu Köyü” kurmak için seferber oluyoruz.” Dedi.

           Kardeş ülke Pakistan’da yaşanan felaket nedeniyle büyük mağduriyet içinde bulunan kardeşlerimize yardım için; Gülefer YAZICIOĞLU Hanımefendi’nin himayelerinde  başlatılan  yardım kampanyasını  genişleterek; orada kalıcı bir köy ve camii inşa etmek ve adını da Muhsin YAZICIOĞLU Köyü koymak istediklerini ifade eden Selahattin ŞENLİLER “Önceki fikrimiz  sadece toplanan yardımları Türk Kızılay’ına  teslim etmek ve nakdi olarak yardım göndermek idi. Ancak Pakistan’a giden ve oradaki yardım kampanyalarına bizzat katılan ve ihtiyaçları yerinde tespit eden BBP İstanbul İl Başkan Yardımcımız Muhittin Acıcının Pakistan yetkilileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde; kalıcı bir köy yaptırmanın daha uygun olacağını;  yapılacak evlerin 2 oda bir salon ve mobilyalı anahtar teslimi şeklinde yapılabileceğini ifade ettiler. Bu evlerin kış gelmeden yapılmasının zaruret olduğunu  söyle diler. Arkadaşlarımızın  yerinde yaptıkları tespitleri değişik kanallardan teyit ettik.

 Adriyatik’ten  Çin Seddine kadar bir ve beraber olmuş, kaynaşmış bir Müslüman Türk Dünyası hayal eden ve bu hayali ile yaşayan ve son nefesini de bu hayali gerçekleştirecek  si yasi iktidarı tesis etmek için çabalarken veren rahmetli genel başkanımız Muhsin YAZICI OĞLU ‘nun aziz hatırasını  Pakistan’da yaşatmak; onu seveler olarak bizlere terettüp eden bir görevdir.

 Kaldı ki perişan olmuş Pakistan’lı  kardeşlerimize sağlanacak olan  kalıcı konutlar da bu amaca hizmet için bir vesile olacaktır. 

           Türk İstiklal Harbinde  bizlere her şeyini feda ederek yardım gönderen kardeş Pakistan milletinin bu fedakârlığına en güzel şekilde cevap verilecektir. 

       Bugün yiyecek ekmeğe muhtaç bir yudum temiz suya muhtaç hale gelmiş olan uğradığı sel felaketi ile varlığının büyük kısmını yitirmiş olan Pakistanlı kardeşlerimiz bizden yardım beklemektedirler.    

  BBP’liler olarak zekâtlarımızı, fitrelerimizi, hayır – hasenatlarımızı hep beraber Pakistan’a gönderelim. Diğer kardeşlerimizi de buna teşvik edelim. Pakistan’da “MUHSİN  YAZICIOĞLU  KÖYÜ’nü kuralım . Bu köyde yapılacak evlere bir tuğla da siz koyunuz.     

    Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin YAZICIOĞLU’nun muhterem eşleri Gülefer YAZICIOĞLU hanımefendinin himayelerinde başlatılan bu  yardım kampanyasına katılınız.  

   BBP olarak bütün gönüldaşlarımıza aziz ve kadirşinas milletimize sesleniyoruz! Bütün milletimizin bu kampanyaya katılmalarını ve bu kampanyayı halkımıza maletmelerini diliyoruz.

Yardımlarınız İçin;

VAKIFBANK BAŞKENT ŞUBESİ

TL hesap no :00158007297616830

IBAN ( TL )   : TR550001500158007297616830

 

VAKIFBANK BAŞKENT ŞUBESİ

EURO hesap no : 00158048012606838

IBAN ( EURO )   : TR710001500158048012606838

 

Kısa mesajla bağış : 1 mesaj 5 TL

Turkcell, Avea operatörlerinden; BIRLIK YAZ  3072’E GÖNDER

 

 

PAKİSTAN HAKKINDA GENEL BİLGİ

Pakistan İslam Cumhuriyeti, kısaca Pakistan, bir Güney Asya ülkesidir. Güneyinde Umman Denizi, batısında Afganistan ve İran, kuzeyinde Çin, doğusunda Hindistan vardır. Nüfus bakımından, 160 milyonluk nüfusu ile dünyada 6. sıradadır. Nüfusunun %97’si Müslüman olup bunların %97,5’i Sünni’dir. Pakistan’da Pencap, Sind, Kuzeybatı Cephesi ve Belucistan olmak üzere 4 eyalet vardır. Federal başkent İslamabad’dır. Resmî dil Urduca ve İngilizcedir. Etnik unsurların dilleri de konuşulmaktadır.

SEL FELAKETİ

28 Temmuz 2010 tarihinde başlayan bölgesel muson yağışları, Pakistan’ın kuzeyinden kuzeybatısına ani bir sel baskınına ve toprak kaymalarına sebep oldu. Tarihinde karşılaştığı en büyük doğal afet olan bu afette sel ve toprak kaymaları ülkeyi harap etti. Hayber-Paktunva, Pencap, Belucistan ve Sind eyaletlerindeki pek çok köy tamamen haritadan silindi. Bu üç eyaletin yanı sıra Belucistan, Azad Cammu, Keşmir ve Gilgit Baltistan eyaletlerinde de selden etkilenen binlerce kişi barınaksız, gıdasız ve temiz içme suyuna muhtaç kaldı.

Selin çarpıcı sonuçları ise şöyle:

20 milyondan fazla insan felaketten etkilendi. Binlerce kişi hayatını kaybetti. 1.300.000 ev yıkıldı. Yaklaşık 20.000 köy haritadan silindi. Selden etkilenen insanların pek çoğu hayvancılık, çiftlik alanı, tarım ve diğer yaşamsal kaynaklara dayalı yerel ticaret araçlarını kaybetmiş durumda. Felaketin en vahim sonuçlarından biri ise, su kaynaklarının kirlenmiş olması. Kolera, ishal, hepatit, sıtma gibi suyla taşınan hastalıklar; başta çocuklar, yaşlılar ve kadınlar olmak üzere bölge insanının sağlığını ciddi bir şekilde tehdit ediyor. Ailelerin sosyo-ekonomik durumları ve hastalıklarla mücadele etme mekanizmaları çökmüş durumda.

PROJE BİLGİSİ

Proje kapsamında 55 m² üzerine, 2 odası, mutfağı ve lavabosu bulunan evler inşa edilecektir. Evler, içerisinde mutfak malzemeleri, yatak ve ranzanın yanı sıra diğer temel ev araç gereçleriyle birlikte teslim edilecektir.

PROJENİN GEREKÇESİ

Pakistan’da 2010 Ağustos’unda meydana gelen sel felaketinde yaklaşık 1,3 milyon insan evini kaybetti. Yaklaşık 20 bin köy haritadan tamamen silindi. Pakistan topraklarının %16’sı sular altında kaldı. Selden zarar gören insanların tamamına yakını mülteci kamplarına sığınmış durumda. Bu proje ile, evlerini kaybeden insanların yeniden köylerine dönmelerini sağlamak için sel bölgelerinde 2 odası, mutfağı ve lavabosu olan 55 m²lik betonarme evler inşa edilmesi planlanmaktadır.

PROJENİN TOPLAM MALİYETİ

5.500 $

.....http://www.bbp.org.tr/duyuru_detay.php?icerikid=112



Bu haber 752 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,552 µs