En Sıcak Konular

MİSYONERLİK DE Mİ DOKUNULMAZ OLDU?

1 Nisan 2011 17:22 tsi
MİSYONERLİK DE Mİ DOKUNULMAZ OLDU? İlahiyatçı hocaların evlerinin aranması, artık zurnanın zırt dediği yer oldu. Hocaların kabahati neymiş, misyonerlik çalışmaları yapmış, kitap yazmışlar.

Misyonerlik de mi dokunulmaz oldu?

İlahiyatçı hocaların evlerinin aranması, artık zurnanın zırt dediği yer oldu. Hocaların kabahati neymiş, misyonerlik çalışmaları yapmış, kitap yazmışlar.

Yirmi yıldır misyonerlik hakkında kitap yazan, yazı yazan, panel düzenleyen yüzlerce demesem de onlarca kurum ve insan gördüm. Çoğu dindar çevredendi. Üstelik Genelkurmay’ın da böyle bir çalışması var, istihbarat örgütlerinin de. Bu konuda çalışması olanlara eskiden hayırla minnetle bakılırdı.
Gençliğimde barış gönüllüleri vardı. İşte Amerikan tipi, Avrupai bir takım gençler Türkiye’ye gelir, Anadolu’nun dört bir yanına dağılır, okullarda dersler verirlerdi. Anadolu köylüsü de, kasabalısı da, bunlara fakir sofrasını açar, misafir diye bağrına basardı. Sonra, yıllar sonra, mezhep çatışmalarının, etnik çatışmaların çıktığı yörelerden, bu misyoner barış gönüllülerinin gelip geçtiğini anladık.
Rahip cinayetleri de, Hırant cinayeti de, Türkiye’de milliyetçiliğin, ulusalcılığın yükselişini önlemek için düzenlenmiştir. Bunu on senedir yazıyorum. Yoksa Zekeriya Beyaz’ın kitabını okudukları için değil. Bir de kitap okumayan bir milletiz diye kendimize iftira atarız. Baksanıza cinayetleri bile kitap okuyarak yapmıyor muyuz (!) Bu da işin şakası olsun. Abdurrahman Küçük Hocanın bir kitabının ise Yahudiler konusundaki en ciddi ve güvenilir bir kaynak kitap olduğunu biliyorum. Ne oluyor? Şimdi “dokunan yanıyor” listesine yeni eklemeler mi var?

Afet Ilgaz-Yeniçağ

 



Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,031 µs