En Sıcak Konular

CUMHURBAŞKANI GÜL'DEN PERES'E ''SKANDAL'' DAVET

2 Nisan 2011 13:14 tsi
CUMHURBAŞKANI  GÜL'DEN PERES'E ''SKANDAL'' DAVET Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i, BM toplantısı için davet etmesi büyük yankı uyandırdı.

Eli Gazzeli çocukların kanına bulanmış Peres, bu ülkeye giremez!

Sakın gelme

Ambargo altındaki Gazze'ye insani yardım götüren Mavi Marmara Gemisi'nde sivillere en ağır silahlarla saldırıp, dünyanın gözleri önünde vahşi bir katliam gerçekleştiren İsrail'in Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in, İstanbul'da BM nezdinde gerekleştirilecek toplantıya davet edilmesi, kamuoyunda 'infial' uyandırdı.

BM'ye sunduğu raporda 'katliamı' savunan ve Türkiye'nin; başta özür olmak üzere hiçbir talebini yerine getirmeyen İsrail'in en tepesindeki isim için 'Eli kanlı katiller, Türkiye'ye gelmesin' çağrısı yapıldı.
 
Skandal davet
 
Türkiye ile İsrail arasındaki diplomatik ilişkilerin Mavi Marmara katliamı nedeniyle tamamen kopuk olduğu bir dönemde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'i, BM toplantısı için davet etmesi büyük yankı uyandırdı.  İsrail Radyosunun duyurduğu ve Türkiye'den yalanlanmayan bilgiye göre, 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı, İstanbul'da 9-13 Mayıs arasında yapılacak. BM nezdinde yapılacak toplantı için Türkiye Cumhurbaşkanlığı tarafından İsrail'e resmi davetiye gönderildi.  Ancak Peres'in davete katılıp katılmama konusunda kararını vermediği kaydediliyor. Aynı konferans için TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de İsrail Parlamentosu (Knesset) Başkanı Reuven Rivlin'i konferansa davet ettiği ifade edildi.
 
Özür ve tazminata hala cevap yok
 
Gazze'ye yönelik ablukaya dünyanın dikkatini çekmek ve sınırlı ölçüdeki insani yardımı götürmek için harekete geçen Mavi Marmara gemisine uluslar arası sularda ağır silahla saldıran İsrail komandoları, yardım gönüllüsü 9 sivil Türk vatandaşını şehit etmişti.
 
Dünyayı ayağa kaldıran vahşi olaydan sonra Türkiye-İsrail ilişkileri, tamamen kopma noktasına geldi.
 
Türkiye, haksız saldırı için 'resmi özür' ve hayatını kaybedenler için de 'maddi tazminat' istedi. Ancak şimdiye kadar iki taleple ilgili olarak da, İsrail'den herhangi bir cevap gelmedi. İsrailli yetkililer, özür ve tazminat talepleri için 'küstahlık' diye açıklama yapmaktan çekinmediler ve BM'ye sundukları raporda katliamı savundular.
 
Ne toplantısı?
 
Türkiye'nin ev sahipliği yapacağı 4. BM En Az Gelişmiş Ülkeler (EAGÜ) Konferansı, 9-13 Mayıs 2011 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek. 5 gün sürecek zirveye, dünyanın birçok ülkesinin devlet, hükümet başkanları ile dışişleri bakanları katılacak. Toplantı için dünyanın 49 en az gelişmiş ülkenin üst düzey yetkilileriyle özel sektör ve sivil toplum örgütlerinden 6 bin temsilcinin de katılması bekleniyor.  Bu Konferansın ilki 1981 yılında Paris'te, ikincisi yine Paris'te 1990 yılında ve üçüncüsü de 2001'de Brüksel'de düzenlenmişti. Konferansın amacı, 2001 yılında Brüksel'de gerçekleştirilen 3. BM EAGÜ Konferansında kabul edilen 10 Yıllık Eylem Planının sonuçlarını değerlendirmek olarak açıklandı. Konferansta, EAGÜ'lerin önümüzdeki on yıl sürdürülebilir kalkınmasını sağlayacak yeni tedbir ve stratejileri ortaya konacak.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/sakin-gelme-196130.htm}



Bu haber 802 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,785 µs