En Sıcak Konular

AHİRET'TE HZ.ALİ'NİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?

1 Nisan 2011 11:20 tsi
AHİRET'TE HZ.ALİ'NİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ? Hz. Ali'nin Türbesini ziyaret eden başbakan Erdoğan'a Ortadoğu Gazetesi yazarı Yıldıray Çiçek'ten ağır eleştiri...İşte o yazı..

AHİRETTE HZ.ALİ'NİN YÜZÜNE NASIL BAKACAKSINIZ?

Bazen filmlerde, bazen gerçek hayatta rastlarız… Gazete ve televizyondaki haberlerde okur -görürüz. Katil öldürdüğü kişinin cenazesine katılır, suçlu olay yerine gelir. Herkesten daha çok feryat eder, tabuta omuz verir, cenaze namazında en ön saflarda yerini alır, suçlunun yakalanmasını en çok o istiyor gibi davranır.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretinde yaşananları görünce aklıma bu manzaralar geldi. Başbakan Erdoğan adeta suçlunun olay yerine gelişi gibi Irak'a gelmiştir.

Özellikle Hz.Ali'nin türbesini ziyaret etmesini ve din adamları ile görüşmesini görünce gözümün önünde olay yerine geri dönen suçlu profili canlandı. Hz. Ali'nin türbesini Adnan Menderes ve Süleyman Demirel'den sonra ziyaret eden üçüncü Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan diğer iki başbakandan farklı bir özellik taşımaktadır.

Çünkü kendisi Irak'ın işgalinde ABD'nin yanında her manada yer almış birisidir. Hz. Ali'nin türbesi, İncirlik'ten kalkan uçaklarla, "ABD'nin Irak'ta savaşan kahraman bay ve bayan askerlerin en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en az zamanda dönmeleri temennisi ile duacıyız."(31 Mart 2003) şeklinde mektup yazdığı ABD askerleri tarafından bomba yağmuruna tutulmuştur. ABD'nin Müslümanları vatansız bırakma projesi olarak bilinen Büyük Ortadoğu Projesi'nde Eşbaşkanlık yapan birisi Hz.Ali'nin türbesini ziyaret ediyorsa ben bunu sadece makyaj olarak görürüm. Yandaş medya ise bu ziyareti imaj düzeltmek ve istismar malzemesi olarak her türlü kullanıyor. Hatta Adnan Menderes ve Süleyman Demirel'i yok sayarak, "Hz.Ali'nin Türbesini ziyaret eden İlk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde yazılara imza atıyorlar… Recep Tayyip Erdoğan, İncirlik'ten kalkan uçaklara onay vererek 1.5 milyon Müslüman'ın öldürülmesine göz yuman ilk Türk Başbakanı ünvanını da taşıyan birisidir.

Irak'ta camiler işgal edilmiş, yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim kurşunlarla delik deşik edilmiş, Hz.Ali'nin türbesi bomba yağmuruna tutulmuş, 1.5 milyon Müslüman Haçlı Orduları tarafından şehit edilmiş ve bu manzarada Türkiye'yi yönetenler ABD'nin yanında yer almışsa, Hz. Ali'nin türbesinin ziyaret edilmesi bu suçu örtbas edebilir mi?

Bende yarattığı tek algı suçlunun olay yerine gelmiş olmasıdır.

Irak ziyaretinde "Mazlumların Sesi Recep Tayyip Erdoğan Irak'a Hoşgeldiniz" yazan pankart açıldığını görünce, Hz. Ali'nin "Mazluma yardımcı ol, zalime düşman kesil." sözü aklıma geldi…

Hz. Ali'nin türbesini ziyaret eden Başbakan, Hz. Ali'nin bu sözünden bir anlam çıkarabiliyor mu acaba?

Türkiye'den kalkan uçaklarla Irak bomba yağmuruna tutulmuş, bu bombalardan Hz. Ali'nin türbesi de nasibini almıştır. Recep Tayyip Erdoğan öbür dünyadaki hesaplaşmada Irak'ta şehit edilen Iraklı masumlarla ve türbesi bombalanan Hz.Ali ile karşılaşırsa onların yüzüne nasıl bakacaktır?

Suçlu olay yerine gelmiş, yandaş medya aklamaya çalışmak için propaganda yapmaktadır. Hz. Ali'nin türbesi üzerinden yapılan siyaset tüm bu gerçekler üzerinden değerlendirildiğinde tiksinti verici bir durumdur.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretini en güzel PKK hamisi, ABD uşağı Barzani çok net bir şekilde ,"Sayın Erdoğan'ın bugün Irak'a gelişi tarihi günlerden biridir. Bu gelişiniz Kürdistan ve Türkiye arasında köprü olacak" sözleri ile özetlemiştir.

Sahi Başbakanın Irak ziyaretinde Türkmenlerle ilgili bir haberine rastlayan olmuş mudur?

Kerkük'ün Sesi Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Güngör Yavuzaslan "Kerkük Artık Çok Irak" başlıklı yazısını şu cümlelerle bitirmiş:

Türk Dünyasının kalbinin attığı Kerkük'e muhtemel bir Türk Başbakanının ziyareti Türkmenleri neşeye boğacaktı. Başta Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı Davutoğlu ya da üst düzey bir yetkilimizin Türkmen ellerine yolu düşmedi. Ve kulağımızda yanık bir Kerkük hoyratı şimdi ''Bekler oldum, yolunu gözler oldum, gelmedin beklerim nicedir, yine gelmedin can gardaş, ben namert elinde perişan oldum''

AKP'nin Barzani'si, Talabani'si varken Türkmenleri ne yapsınlar…

Yıldıray Çiçek - Ortadoğu*

Kerkük'te Türkmen Varlığını Koruyamayan Zihniyet, Güneydoğu'daki Varlığını da Koruyamaz- Tıklayınız

http://www.mirhaber.com/artikel.php?artikel_id=1072

 

 

*Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=8836}



Bu haber 1,170 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,411 µs