En Sıcak Konular

''ERGENEKON'' MİSYONERLIK KARŞITLARINA SIÇRADI

30 Mart 2011 11:57 tsi
''ERGENEKON'' MİSYONERLIK KARŞITLARINA SIÇRADI Ergenekon'da Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. Arama yapılan yerlerden biri de Prof. Zekeriya Beyaz'ın evi. Beyazla birlikte Prof. Abdurrahman Küçük ve Prof.Şahin Filiz’nde evlerinde arama var...

Prof. Zekeriya Beyaz'ın evinde arama

İstanbul, Konya, adana, Malatya, Ankara ve Antalya'da aramalar yapılıyor.

Ergenekon'da Zirve Yayınevi soruşturması kapsamında 6 ilde arama yapılıyor. Arama yapılan yerlerden biri de Prof. Zekeriya Beyaz'ın evi. Beyazla birlikte Prof. Abdurrahman Küçük ve Prof.Şahin Filiz’nde evlerinde arama var...

Zekeriya Beyaz evindeki aramanın misyonerlik çalışmaları nedeniyle yapıldığını belirtti. Taslak niteliğindeki kitabının incelendiğini de belirten Beyaz, bazı belgelerde el konulduğunu ifade etti.

Evdeki arama ile ilgili bilgi veren Prof. Zekeriya Beyaz'ın kız Gökçen Beyaz, "Kararda yazan misyonerlik faaliyetleriyle ilgiliydi. Fakat o belgelerin hiçbirine dokunmadılar. Sadece Said- i Nursi'yle ilgili olan dokümanlar çok dikkatli bir şekilde incelendi. Onların hepsi teker teker alındı"  dedi.

Esenler'deki evinde aramalar süren Beyaz'ın kızı Gökçen Beyaz, "Sabah erken saatlerinde bir arama kararıyla birlikte geldi polis arkadaşlar.Kararda Ergenekon operasyonu kapsamında, Doğu Perinçek ve Hurşit Tolon'un misyonerlikle ilgili, kışkırtıcı söylemlerde bulundukları ve babamın da bunun içinde olduğuna dair arama kararı vardı. Evden misyonerlikle ilgili hiçbir belge alınmadı. Evden sadece Sad- i Nursi ve Nurculukla ilgili çıkacak olan bir kitap vardı. Polis arkadaşlar sadece onunla ilgili bilgileri incelediler ve belgeleri aldılar. " dedi.

Gökçen Beyaz, babasının Nurculukla ilgili bir kitap hazırlığında olduğunu kaydederek, "Kararda yazan misyonerlik faaliyetleriyle ilgiliydi. Fakat o belgelerin hiçbirine dokunmadılar. Sadece Said- i Nursi'yle ilgili olan dokümanlar çok dikkatli bir şekilde incelendi. Onların hepsi teker teker alındı " diye konuştu. 

KONYA'DA DA ARAMA VAR

Prof. Dr Mehmet Aydın' ın Konya' daki evinde de arama yapıldığı bildirildi. Aydın' ın çeşitli kentlerde misyonerlik ile ilgili düzenlenen panellere katıldığı bildirildi

 Prof. DR. Küçük: Bu tür olaylarla uzaktan yakından ilgim yok
Ergenekon soruşturması kapsamında evinde arama yapılan Prof. Dr. Abdurrahman Küçük, "Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" dedi.

Ankara Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin sabah saatlerinden itibaren evinde arama yaptığı Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Küçük, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin kararı doğrultusunda evinde arama yapıldığını belirten Küçük, "Malatya’daki cinayetle ilgili olarak arama kararı var. Kitaplara, dergilere, bilgisayar kayıtlarına bakıyorlar. Benim bu tür olaylarla ilgili uzaktan yakından ilgim yok" diye konuştu.

Kendisinin bilim adamı olarak misyonerlik konusunda araştırmalar yaptığını ve kitaplar yazdığını söyleyen Küçük, "Zirve Yayınevi cinayetinde adı geçenlerle bir ilgim yok. Onları ne tanırım ne de telefonla konuştum" ifadelerini kullandı.

KİTAPLARI VE DERS VERDİĞİ KONULAR

MALATYA'da gerçekleşen ve Ergenekon Davası ile birleştirilen Zirve Yayınevi baskını soruşturması kapsamında Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi 45 yaşındaki Doç. Dr. Kadir Albayrak'ın evinde ve üniversitedeki odasında arama yapılıyor.

Elde edilecek delillerin İstanbul'a gönderileceği, gözaltı olmayacağı, delillerin incelenmesinin ardından mahkemenin veya ilgili savcılığın talimatı sonrası gözaltı olabileceği belirtildi.

Türkiye Dinler Tarihi Derneği ve Dünya Dinler Tarihi Derneği (International Association for the History of Religions) üyesi olan Albayrak'ın "Keldaniler ve Nasturiler", "Bogomilizm ve Bosna Kilisesi", "Başlamayan Diyalog", "Hz. İsa Hz. Muhammed´i Müjdeledi mi?", "Adana´da Kiliseler ve Hıristiyanlaşma Olgusu" adlı kitapları bulunduğu, kitaplarında misyonerlik ve misyonerler konularını ele aldığı belirtildi. Albayrak'ın "Dinler Tarihi", "Mukayeseli Halk İnançları", "Dinler Arası Diyalog", "Karşılaştırmalı Dinler Tarihi", "Dinler Tarihi Metodolojisi", "Dinler Arası İlişkiler ve Diyalog İmkânları" dersleri verdiği öğrenildi.
 

PROF. DR. ŞAHİN FİLİZ’İN LOJMANI ARANIYOR

ERGENEKON soruşturmasıyla ilişkilendirilen Malatya’da 3 kişinin öldürüldüğü Zirve Yayınevi katliamı davasıyla ilgili bugün polisin 7 ilde yaptığı eş zamanlı operasyonda, Antalya’da da Prof. Dr. Şahin Filiz’in lojmanı aranıyor.

Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakütesi Felsefe Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Şahin Filiz’in üniuversitenin merkez kampusundaki lojmanına saat 10.00’da gelen polis ekibi arama başlattı. Prof. Dr. Şahin Filiz’in Antalya’da Dumlupınar Bulvarı üzerindeki Akdeniz Üniversitesi kampusu içerisindeki lojmanında polisin sabah başlayan araması sürüyor.

BAŞÖRTÜSÜNE AÇILAMALARIYLA DİKKAT ÇEKMİŞTİ

1988’de Konya Selçuk Üniversitesi (SÜ) İlahiyat Fakültesi’nden mezun olan Şahin Filiz, 1989’dan itibaren Selçuk Üniversitesi’nde İletişim, Fen Edebiyat ve İlahiyat fakültelerinde ders verdi. Selçuk Üniversitesi’nde doçent olduğu dönemde başörtüsünün Kuran’da yeralmadığını savunan Şahin Filiz, "Kuran-ı Kerim’de sadce ’Hımar’ kelimesi giçiyor. ’Hımar’ kelimesi, normal bir örtüyü ifade etmektedir. Başörtüsünü değil. Giysi sıkıntısının çekildiği, hatta çıplak ibadet edildiği dönemde, Kuran’ı Kerim’in söylediği şuydu: ’Nasıl Hz. Adem ile Havva’nın cennet açıldığında ön ve arkaları açılınca, doğal olarak, kendi yaratılışları icabı örtündülerse, siz de öyle örtünün’ demektedir. Yoksa başınızı, saçınızı örtün, örtmediğiniz takdirde yaptığınız haramdır anlamına gelmez" demişti.

Bu açıklamalarının ardından SÜ Rektörlüğü tarafından hakkında soruşturma açılan ve bilinçli olarak notları düşürülerek profesörlüğünün verilmediğini ileri süren Şahin Filiz, Akdeniz Üniversitesi’ne (AÜ) başvurdu ve Fen Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’ne profesör olarak atandı. Prof. Dr. Şahin Filiz, 2 yıldır Akdeniz Üniversitesi’nde Felsefe Bölümü Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://gundem.milliyet.com.tr/prof-zekeriya-beyaz-in-evinde-arama/gundem/gundemdetay/30.03.2011/1370921/default.htm}

 



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,502 µs