En Sıcak Konular

KADDAFİ PES ETMİYOR

24 Mart 2011 23:55 tsi
KADDAFİ PES ETMİYOR Koalisyon güçlerinin hava operasyonları, Libya lideri Muammer Kaddafi’ye ait güçlerin saldırılarını yavaşlatsa da durduramadı. Hükümet güçlerinin, günlerdir kuşatma altında tuttuğu Misrata limanını ele geçirdiği haberi geldi.

Kaddafi'nin tankları halen Misrata'da

Koalisyon güçlerinin hava operasyonları, Libya lideri Muammer Kaddafi’ye ait güçlerin saldırılarını yavaşlatsa da durduramadı. Hükümet güçlerinin, günlerdir kuşatma altında tuttuğu Misrata limanını ele geçirdiği haberi geldi.

Libya lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı tankçı birliklerin, hala Misrata kent merkezinde oldukları bildirildi.

Bir görgü tanığı Reuters ajansına telefonla yaptığı açıklamada, Batılı güçlerin düzenledikleri hava saldırısında Kaddafi’ye bağlı birliklerin Misrata dışındaki tanklarını vurduklarını, ancak kent merkezinde hala tankların bulunduğunu söyledi.

Kaddafi’ye bağlı birliklerin bugün ayrıca Misrata limanının kontrolünü ele geçirdikleri, deniz yoluyla ülkeden ayrılmaya çalışan Sahra Altı Afrikasından ve Mısır’dan gelen göçmen işçilerin burada sıkıştıkları belirtildi.

KADDAFİ KENTİ KUŞATTI

Misrata’daki görgü tanıkları, koalisyon güçlerinin hava harekatında kentin eteklerindeki tankların vurulduğunu ancak şehrin içindeki tankların ateşe devam ettiğini belirtti.

İsmini Abdelbaset olarak veren görgü tanığı, limanın ele geçirmesiyle, Kaddafi güçlerinin iki savaş gemisi ve hücum botları göndererek kenti denizden kuşattığını ve çembere aldığını ifade etti.

Libya’nın en büyük üçüncü kenti olan 300 bin nüfuslu Misrata’nın Kaddafi’nin eline geçmesi, limanda yaşanan insani krizin de büyümesine neden oldu. Limanda, çoğu ailesiyle birlikle olan altı bin Mısırlı işçi ve çok sayıda Afrikalı göçmen olduğu belirtildi. Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Libya'da hala 800 bin civarında yabancı işçi bulunduğunu açıkladı.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://dunya.milliyet.com.tr/kaddafi-nin-tanklari-halen-misrata-da/dunya/dunyadetay/24.03.2011/1368551/default.htm}

 



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,248 µs