En Sıcak Konular

MEB 40 BİN YABANCI İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ GETİRİYOR

24 Mart 2011 10:44 tsi
MEB 40 BİN YABANCI İNGİLİZCE ÖĞRETMENİ GETİRİYOR Milli Eğitim Bakanlığı, İngilizce öğretiminde yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor. Bakanlık, yurtdışından ana dili İngilizce olan 40 bin öğretmen getirecek.

İngilizce öğretiminde yeni sistem

40 bin yabancı İngilizce öğretmeni geliyor...

Milli Eğitim Bakanlığı, İngilizce öğretiminde yeni bir sisteme geçmeye hazırlanıyor. Bakanlık, yurtdışından ana dili İngilizce olan 40 bin öğretmen getirecek.

Milli Eğitim Bakanlığı 40 bin yabancı öğretmen almaya hazırlanıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında zaman zaman dile getirdiği “Türkiye’de yabancı dilin iyi öğretilemediği” eleştirisi üzerine ve bu konuda verdiği talimatla MEB, “Yabancı Dil Öğretiminin Geliştirilmesi Projesi” hazırladı. 5 yıl süreli ve yaklaşık 1,5 milyar TL’ye mal olacak proje, ulusal bir dil politikası oluşturulması ve bu çerçevede yapılması gerekenleri kapsıyor. Proje tamamlanıncaya kadar (4 yıl içinde) her yıl 10 bin olmak üzere toplam 40 bin anadili İngilizce olan yabancı İngilizce öğretmeni alınması, okullarda hafta sonu ve yaz tatillerinde yabancı ve Türk İngilizce öğretmenlerinin birlikte çalışacağı faaliyetler düzenlenmesi” öngörülüyor. Projenin hazırlıklarını yürüten MEB Projeler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ünal Akyüz de okullarda “English cafe”ler açılacağını ve buralarda yabancı ve Türk İngilizce öğretmenleri ile öğrencilerin pratik ağırlıklı etkinliklere katılabileceklerini anlattı.

Bizimkilerle derse girecekler

Türkiye’de şu anda 48 bine yakın İngilizce öğretmeni bulunduğunu belirten Akyüz, proje kapsamında her yıl 10 bin olmak üzere 4 yılda toplam 40 bin yabancı İngilizce öğretmeni getirilmesinin planlandığını, uygulamanın gelecek eğitim-öğretim yılında başlayacağını bildirdi. Akyüz, şunları söyledi: “Bu öğretmenlerle 1’er yıllık kontrat yapılacak. Eğer okulumuz memnun kalırsa devam edecekler. Bu misafir öğretmenler bizim İngilizce öğretmeninin yanında derse girecekler.”

Yarım saat altyazılı çizgi film

Yeni sistemde İngilizce eğitiminin okul öncesinden başlayacağını vurgulayan Akyüz, bu çerçevede RTÜK ve TRT ile anlaşma yapılmasının planlandığını kaydetti. Akyüz, çocuklar arasında popüler olan bazı çizgi filmlerin ve programların haftada yarım saat İngilizce veya Türkçe altyazılı olarak yayınlanmasının sağlanacağını söyledi.

PİLOT UYGULAMA BÜYÜKŞEHİRLERDE!

İngilizce öğretiminde çığır açacak bu uygulama öğretmenlerin barınma gibi sorunlarının daha kolay aşılabilmesi açısından ilk olarak büyük illerde başlayacak. Daha sonra da kademeli olarak diğer iller kapsama alınacak.*

''ÖĞRETMEN KILIKLI CIA AJANLARI VAR!'' -Tıklayınız

http://www.mirhaber.com/haber.php?haber_id=36600

 

*Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ingilizce-ogretiminde-yeni-sistem/366971/1/Gundem}

 



Bu haber 1,450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,914 µs