En Sıcak Konular

ERDOĞAN: OPERASYONLAR ÇÖZÜME KADAR SÜRECEK

14 Ocak 2008 14:19 tsi
ERDOĞAN: OPERASYONLAR ÇÖZÜME KADAR SÜRECEK Başbakan Recep Tayip Erdoğan, sınır ötesi operasyonların çözüme kadar süreceğini söyledi.

MADRİD - Başbakan Recep Tayip Erdoğan, sınır ötesi operasyonların çözüme kadar süreceğini söyledi.
     Europa Press adlı ajansın düzenlediği kahvaltılı toplantıya onur konuğu olarak katılan Erdoğan, bir soru üzerine, sınır ötesi operasyonlar noktasında Türkiye'nin duyarlılığının devam ettiğini bildirdi.
     İstihbarat noktasında gelen bilgilere göre, terör örgütünün o bölgedeki çalışmalarına göre, her an sınır ötesi operasyonların yapılabileceğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:
     "Bunun ne zaman, nasıl yapılacağı, ne kadar süreceği, bu noktada bizim burada herhangi bir şey açıklamamız mümkün değil. Yani Afganistan'da terörle mücadele veren çok uluslu güçler, burada, 'şu tarihte bitecek' diyebilir mi? Demiyor. Irak'ta çok uluslu güçler var. Burada, 'şu tarihte bitecek' diyor mu? Diyemiyor. Biz de terörle mücadele konusunda temenni ederiz ki bunu çok kısa zamanda bitirelim ve böyle bir mücadele devam etmesin ama bu mücadele devam edecekse, 'şu tarihte bitecek' ifadesini söylememiz mümkün değil."
     On yıllardır İspanya'nın da terörle mücadeleyi südürdüğünü belirten Erdoğan, "Bizimki tabii sınır ötesi bir kaynaktan beslendiği için bizim bu sınır ötesi operasyonlar da orada bir çözüm noktasına ulaşmadan bitmeyecektir. Çözüme kadar bu süreç devam edecektir. Parlamentomuzun şu anda bize verdiği izin 1 yıldır. 1 yıl sonra eğer bu işi çözdük çözdük, çözmedik tekrar parlamentodan izin talep ederiz" dedi.
     Erdoğan, Akdeniz Birliğinin AB'ye alternatif olarak düşünülmesi anlayışına kesinlikle karşı olduklarını belirterek, ''Böyle bir oluşumun içinde biz, yani AB'nin alternatifi olarak Türkiye'nin orada yer alması gibi bir anlayışa kesinlikle karşıyız, böyle bir şeyin içinde de olmayız'' ifadesini kullandı.


Bu haber 394 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,219 µs