En Sıcak Konular

LİBYA OPERASYONUNA KARŞI ÇIKAN ÜLKELER

20 Mart 2011 16:48 tsi
LİBYA OPERASYONUNA KARŞI ÇIKAN ÜLKELER Libya'da Muammer Kaddafi yönetimine karşı başlatılan operasyonlar devam ediyor. Bir taraftan destek açıklamaları gelirken diğer taraftan da operasyona karşı olduğunu açıklayan ülkelerin sayısı artıyor.

Operasyonlara karşı çıkan ülkeler

Libya'da Muammer Kaddafi yönetimine karşı başlatılan operasyonlar devam ediyor. Bir taraftan destek açıklamaları gelirken diğer taraftan da operasyona karşı olduğunu açıklayan ülkelerin sayısı artıyor. İşte operasyona karşı gelen ülkeler:

 İRAN
İran, ''Koalisyon Güçlerinin Libya'da Kaddafi yönetimine karşı saldırısının yeni bir sömürgecilik niyeti taşıdığından şüphe ettiğini'' bildirdi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Koalisyon Güçlerinin Kaddafi yönetimine karşı askeri operasyonuyla ilgili olarak, ''Sultacı ülkelerin sabıka ve tutumlarına baktığımızda, onların zulüm altındaki ülkeleri işgaldeki niyetlerinin şüphe götürdüğünün görüldüğünü'' söyledi.

ÇİN
Çin, ABD ve Avrupa ülkelerinin Libya'ya yönelik hava saldırısından üzüntü duyduğunu bildirdi. Çin Dışişleri Bakanı Jiang Yu, ülkesinin "uluslarası ilişkilerde güç kullanılmasına karşı görüşte olduğunu" ve Libya'ya yönelik hava saldırısından "üzüntü duyduğunu" ifade etti. Jiang, bakanlığın internet sitesinde bugün yayımlanan açıklamasında, Çin'in "Libya'daki durumun mümkün olan en kısa sürede istikrar kazanmasını umduğunu" da belirtti. Çin, BM Güvenlik Konseyi'nin Libya kararında çekimser oy kullanan 5 ülke arasında yer almıştı.

RUSYA
Rusya, Batılı güçlerin Libya'ya askeri operasyon başlatma kararlarını üzüntüyle karşıladığını açıkladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksardır Lukaşeviç yaptığı yazılı açıklamada, "Bir dizi ülkenin hava kuvvetleri, 19 Mart'ta Libya'ya karşı askeri eylemlere başladı. Moskova, bu askeri eylemi üzüntüyle karşılamaktadır" dedi.

VENEZUELA
Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, Libya'ya askeri müdahaleyi "sorumsuzluk" olarak niteledi. Chavez, televizyonda yayımlanan açıklamasında, Libya'ya yönelik uluslararası silahlı müdahaleyi eleştirerek, derhal ateşkes ilan edilmesini istedi. Müdahaleyi "bir ülkenin içişlerine karışma" olarak değerlendiren Chavez, amacın sadece petrolü ele geçirmek olduğunu savundu. Chavez, "Etkili bir ateşkesin sağlanmasını ve Kuzey Afrika'da yeniden barış yoluna girilmesini istiyoruz" dedi.

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/operasyonlara-karsi-cikan-ulkeler-194237.htm}



Bu haber 940 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,218 µs