En Sıcak Konular

RADY0AKTİF SERPİNTİ CALİFORNİA'YA ULAŞTI

18 Mart 2011 23:46 tsi
RADY0AKTİF SERPİNTİ CALİFORNİA'YA ULAŞTI Japonya’daki soğutma çalışmalarının sürdüğü santralden yükselen radyoaktif serpintinin yaklaşık 8 bin 500 kilometre uzaklıktaki California sahillerine ulaştığı bildirildi.

Radyoaktif serpinti California'ya ulaştı 

Japonya’daki Fukuşima nükleer santralinde tehlike seviyesi 4'ten 5'e yükseltilirken, açıklanan resmi ölü sayısı da hızla artıyor. Bu arada soğutma çalışmalarının sürdüğü santralden yükselen radyoaktif serpintinin yaklaşık 8 bin 500 kilometre uzaklıktaki California sahillerine ulaştığı bildirildi.

ABD'DE TUZ ÇILGINLIĞI

Japonya'yı 11 Mart'ta vuran 9 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6 bin 911'e ulaşarak, 1995'deki Kobe depreminde yaşanan can kaybını geride bıraktı.    

Japon yetkililer, kayıp sayısını 10 bin 316 olarak açıklarken, felakette 2 bin 356 kişinin de yaralandığı belirtildi.

11 Mart depremi aynı zamanda, 1923'teki Büyük Kanto Depremi'nden sonra Japonya tarihinde en fazla can kaybının yaşandığı ikinci deprem olarak kayda geçti. Büyük Kanto Depremi'nde 142 bin kişi hayatını kaybetmişti. 7.2 büyüklüğündeki Kobe depreminde ise 6 bin 434 kişi ölmüştü.

Bu arada Japon yetkililer geçtiğimiz haftaki tsunami felaketi sırasında oluşan dev dalgaların denize sürüklediği cesetlerin çoğunun bulunamama ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

Yetkililer, depremdeki kayıplardan bazılarının tsunaminin etkisiyle denize sürüklemiş olabileceğini, 2004’deki Sumatra tsunami felaketinde olduğu gibi kayıpların çoğunun cesedinin bulunamayacağını belirtti. 

RADYASYON ABD'YE ULAŞTI

Öte yandan adını açıklamak istemeyen bir diplomat, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Japonya'dan yükselen radyoaktif serpintinin Güney California'ya ulaştığını, ancak radyasyon seviyesinin insan sağlığını tehdit edecek düzeyin milyarlarca kat altında olduğunu bildirdi.

Chicago'daki havaalanlarında da Japonya'dan gelen yolcularda ve uçaklarda düşük oranda radyasyon saptanırken, havaalanlarına yeni radyasyon tarama cihazları yerleştirildi.

ABD'ye tehlikeli seviyede bir radyasyon oranının ulaşmasını beklemediklerini ifade eden ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan halkını sakin olmaya çağırdı.

Obama ayrıca, Japonya'da meydana gelen felaketin ışığında, Nükleer Düzenleme Kurulu'na, ABD'deki nükleer santrallerin güvenliğinin "kapsamlı olarak yeniden gözden geçirilmesi" talimatı verdiğini söyledi. (hurriyet.com.tr / DIŞ HABERLER)

Kaynak: Hürriyet {http://www.hurriyet.com.tr/dunya/17306259.asp?gid=373}

 



Bu haber 825 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,868 µs