En Sıcak Konular

İRAN'DAN GAZ GELMEDİ, SİSTEME TAKVİYEYE DEVAM

14 Ocak 2008 11:58 tsi
İRAN'DAN GAZ GELMEDİ, SİSTEME TAKVİYEYE DEVAM "Aşırı soğukların devam ettiğini" gerekçe gösteren İran gaz akışını başlatmadı.

ANKARA - Türkiye'ye verilen İran doğal gazının tamamen kesilmesinin ardından, yapılan görüşmeler çerçevesinde bugün doğal gaz akışının yeniden başlaması beklenirken, "Aşırı soğukların devam ettiğini" gerekçe gösteren İran tarafı gaz akışını başlatmadı.
     Diğer taraftan alınan tedbirler kapsamında Ukrayna, Romanya ve Bulgaristan üzerinden gelen 'Batı hattından' alınan ve en son 36,5 milyon metre küpten, 39 milyon metre küpe artırılan doğal gaz miktarı, 42 milyon metre küp seviyesine kadar çıkarıldı.
     Mevcut koşullarda ayrıca Rusya'dan Mavi Akım hattından 36-38 milyon metre küp, Azerbaycan'dan 14 milyon metre küp günlük doğal gaz akışı sağlanıyor.
     Öte yandan sisteme ilave sağlamak amacıyla spot piyasadan LNG tedarik ediliyor.
     Enerji Bakanlığı yetkilileri, İran ulusal gaz şirketi sözcüsünün yaptığı açıklama ve soğuk hava koşullarının devam etmesi nedeniyle bugün-yarın İran'dan doğal gaz akışının yeniden başlamasının beklenmediğini, ancak alınan tedbirlerle şu an için herhangi bir sıkıntının söz konusu olmadığını ifade ettiler.

"OTELLERDE LNG SIKINTISI YAŞANIYOR"

Bu arada, Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Volkan Şimşek, dağıtıcıların otellere LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) sevkiyatını durdurduğunu söyledi.
Şimşek, İran'ın soğuk havaları gerekçe göstererek Türkiye'ye doğalgaz vermeyi durdurmasının otelleri de olumsuz etkilediğini belirterek, dağıtıcı şirketlerin BOTAŞ'tan LNG alamadıkları gerekçesiyle otellere gaz vermeyi kestiğini ve bunu yazıyla duyurduklarını bildirdi.
Volkan Şimşek, LNG'si biten bazı otellerin ısıtmayı durdurduğunu, sıcak suyu kestiğini ifade ederek, "2008 yılı rezervasyonlarının alındığı dönemde otellerdeki bu sıkıntı yayılırsa rezervasyonlar olumsuz etkilenir. Rezervasyonlara zarar gelebilir. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bu soruna acil çözüm getirmeli" dedi.



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,355 µs