En Sıcak Konular

GÜL: TÜRKİYE'NİN BİR ŞEY VERMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL

14 Ocak 2008 11:39 tsi
GÜL: TÜRKİYE'NİN BİR ŞEY VERMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL Cumhurbaşkanı Gül, geçen hafta ABD ziyareti sırasında İngilizce ve Arapça yayımlanan El Hayat gazetesinin New York temsilcisi ve köşe yazarı Raghida Dergham'a özel demeç verdi.

NEW YORK - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD'nin Türkiye'nin terör örgütü PKK'ya karşı yaptığı sınır ötesi harekata destek vermesi karşılığında Türkiye'nin herhangi bir şey vermesinin söz konusu olmadığını belirterek, "Çünkü terörle mücadele etmek ABD'nin sorumluluğunda" dedi.
     Cumhurbaşkanı Gül, geçen hafta ABD ziyareti sırasında İngilizce ve Arapça yayımlanan El Hayat gazetesinin New York temsilcisi ve köşe yazarı Raghida Dergham'a özel demeç verdi.
     Bugün yayımlanan mülakatta Gül, ABD'nin Türkiye'nin sınır ötesi harekatına destek vermesi karşılığında Türkiye'den ne gibi bir beklentisinin olduğunun sorulması üzerine, "Bunun karşılığında bizim bir şey vermemiz söz konusu değil, çünkü terörle mücadele etmek ABD'nin sorumluluğunda, zaten çok gecikmiş bir iş olduğu için çok mahcuplar da. Ama tabii ki büyük bir ülkenin dikkatini çekmek kolay olmuyor. Nihayet bunu anladılar, gördüler ve gayet açık, dürüst bir şekilde Başkan Bush, Başbakan Erdoğan'a da bana da (PKK ortak düşmanımızdır) dedi ve işbirliği devam ediyor. Dolayısıyla sorumluluklarını yerine getiriyorlar" diye konuştu.
     Türkiye'nin hedefinin sadece terör örgütü olduğunu belirten Gül, hedefin ne Irak, ne Irak'ın kuzeyindeki Kürtler olduğunu söyledi ve Türkiye'nin bu kapsamda gizli bir gündeminin olmadığının altını çizdi. Irak'ın istikrarının ve huzurunun sağlanmasını Irak'tan sonra ilk Türkiye'nin istediğini belirten Gül, Irak'taki Kürtlerin Türkiye'deki insanların kardeşi, akrabası olduğunu ifade etti.
     Gül, terör örgütü PKK'nın Türkiye'ye kuzey Irak'tan geçip katliam yaptığını, en son Diyarbakır'da yaptığı saldırıda lise öğrencisi çocukları öldürdüğünü, Türkiye'nin bu yüzden sınır ötesi harekat yaptığını belirtti. Gül, "Biz terör örgütünü yok edene kadar bu mücadele kararlılıkla sürecek" dedi.


Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,465 µs