En Sıcak Konular

TATLISES'E PUSUDA ''PKK BAĞLANTISI VAR'' İDDİASI

17 Mart 2011 18:52 tsi
TATLISES'E PUSUDA ''PKK BAĞLANTISI VAR'' İDDİASI Tatlıses’e saldırının ardında PKK’nın olduğu ve örgütün, BDP’den aday olmadığı için suikast kararı aldığı iddia edildi

Pusuda PKK bağlantısı!

Tatlıses’e saldırının ardında PKK’nın olduğu ve örgütün, BDP’den aday olmadığı için suikast kararı aldığı iddia edildi

Türkücü İbrahim Tatlıses’e düzenlenen saldırının arkasında iddialara göre bambaşka bir senaryo var... PKK’nın Kuzey Irak’ta inşaat işlerine başlayan İbrahim Tatlıses’ten yüksek bedellerle haraç istediği ve 12 Haziran’daki seçimlerle ilgili de baskı kurduğu öne sürüldü. İddiaya göre, Haziran’da yapılacak olan genel seçimler öncesinde milletvekili adayı olmayı düşünen ünlü türkücünün AK Parti’den aday olmasını engellemeye çalışan PKK’nın bazı STK’lar aracılığıyla Tatlıses’i sıkıştırdığı ve BDP’den ya da bağımsız aday olmasını istediği ileri sürüldü. Adaylık başvurularının son gününe kadar beklemeyi tercih eden Tatlıses’in ise saldırıdan önceki şov programında yaptığı konuşmada, “Halkın kahramanının aleyhinde olacağına yanında ol. Yayında ol ki, onun sevenleri seni de sevsinler.

Yanında değil de karşı tarafından olursan seni kimse umursamaz. Ne güzel yaşıoruz yani. Neyin peşindeyiz? Neyin hıncındayız? Değerlerimizi kıymet verelim, yıpratmayalım. Ne kadar güzel anlatırsan o kadar iyi puan alırsın” sözleri polise göre baskı kuranlara bir mesajdı.

Biri tetikçi iki PKK’lı kayıp

İddialara göre Tatlıses’in Güneydoğu’da çok sevilen bir sanatçı olması nedeniyle eylemin sorumluluğunu üstlenmek istemeyen örgüt, Tatlıses’i öldürtmek için cezaevinden yeni çıkmış 13 yıllık düşmanı Abdullah Uçmak’ı kullandı. Ve, Uçmak’ı Tatlıses’i öldürme konusunda yardıma ikna etti. Örgüt Uçmak’a suikast için bir Kaleşnikof tüfek de getirtti. Bir Doğu ilinden getirtildiği iddia edilen silahın, saldırı gününe kadar Uçmak’ın bir yakınının evinde saklandığı öne sürüldü. Örgüt, Uçmak’ın yanına emniyette herhangi bir suç kaydı bulunmayan iki PKK üyesini verdi. İddialara göre PKK, Tatlıses’i örgüt üyelerine öldürtecek ancak suikasti Uçmak üstlenecekti. Eylemin ardından Tatlıses’i vuran biri tetikçi 2 PKK’lı kayıplara karıştı. Polisin PKK’lı oldukları ileri sürülen iki kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

Başbakan’a mesaj atmıştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’da geçitğimiz gün yaptığı konuşmasında Tatlıses’in olaydan 1 gün önce kendisine attığı “Partinizden aday olayım ya da olmayayım önemli değil. Ben ve etrafımdaki dostlarım sizin delikanlı tavrınızı seviyoruz. Böyle bir başbakanımız hiç olmamıştı. Başarınız daim olsun. Saygılarımla. İbrahim Tatlıses” şeklindeki mesajı okumuştu.

TRT: Saldırıyı TAK üstlendi

TRT, türkücü İbrahim Tatlıses’e yönelik saldırıyı yasadışı bölücü bir örgütün alt kolu TAK’ın üstlendiği öne sürdü. Terör örgütü PKK’nın alt kanadı olan TAK bugüne kadar terör örgütünün doğrudan üstlenmediği olayları üzerine almasıyla biliniyor. Geçen yıl İstanbul Taksim’deki bombalı saldırının arkasında da aynı örgüt vardı. Ancak daha sonra PKK, alt kolu TAK’ı yalanlamıştı. (Savaş AKIN / VATAN İSTİHBARAT)

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/pusuda-pkk-baglantisi/365648/1/Gundem}



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,963 µs