En Sıcak Konular

JAPONYA'DA ÖLÜ SAYISI 2 .400'Ü GEÇTİ

16 Mart 2011 10:10 tsi
JAPONYA'DA ÖLÜ SAYISI 2 .400'Ü GEÇTİ Japonya'yı vuran 9.0 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide, 2 bin 400'den fazla kişinin öldüğü, 3 binden fazla kişinin kayıp olduğu, 2 bine yakın kişinin de yaralandığı bildirildi

Ölü sayısı 2 bin 400'ü geçti

Japonya'yı vuran 9.0 büyüklüğündeki deprem ve ardından oluşan tsunamide, 2 bin 400'den fazla kişinin öldüğü, 3 binden fazla kişinin kayıp olduğu, 2 bine yakın kişinin de yaralandığı bildirildi.Depremden en fazla zarar gören Miyagi eyaletinin polis şefi ise ölü sayısının 10 bin'i aşacağından emin olduğunu ifade etti.

TARİHİNİN en büyük deprem felaketiyle sarsılan Japonya'da halk marketlere akın etmiş durumda.Ülke genelindeki mağazalarda oluşturulan uzun kuyruklar ve stokların yetmeme korkusundan dolayı herkese tek seferde en fazla 2 pet şişe su satılıyor. Tuvalet kağıdı ve bisiklet de en çok rağbet gören ürünler. Metro seferlerinin aksaması üzerine halk bisiklete binmeyi tercih ediyor.. Akaryakıt karne ile veriliyor. Çoğu bölgede elektrik yok.

Japonya'yı vuran depremde ölenlerin sayısı her saat başı artıyor Polisin açıkladığı son resmi bilançoya göre, yüzyılın en büyük felaketlerinden birini yaşayan Japonya'da, 2 bin 414 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 118 kişi kayıp ve bin 885 kişi yaralandı. Daha önce yapılan bir açıklamada, bin 647 kişinin öldüğü belirtilmişti.

Depremden en fazla zarar gören Miyagi eyaletinin polis şefi ise ölü sayısının 10 bin'i aşacağından emin olduğunu ifade etti.

HALK MARKETLERE HÜCUM EDİYOR

Tarihinin en büyük deprem felaketiyle sarsılan Japonya'da halk marketlere akın etmiş durumda. Yaşanan felaketlerin ardından tüm ülke genelinde halk en çok pet şişe su ve tuvalet kağıdı satın alıyor. Tokyo'da metro, deprem sonrası yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı belli saatler arasında çalışıyor. Bu sebeple bisiklet en çok kullanılan araç haline geldi.

Çin Uluslararası Radyosu'nda yer alan habere göre, ülke genelindeki mağazalarda oluşturulan uzun kuyruklar ve stokların yetmeme korkusundan dolayı herkese tek seferde en fazla 2 pet şişe su satılıyor. Tuvalet kağıdı ve bisiklet de en çok rağbet gören ürünler. Metro seferlerinin aksaması üzerine halk bisiklete binmeyi tercih ediyor.

KAYIPLAR ARANIYOR

Suların çekilmesiyle birlikte Japonya'da meydana gelen facianın boyutları iyice gün yüzüne çıkıyor. Arama kurtarma ekipleri dev dalgaların iç içe geçirdiği ev ve araç enkazları arasında çalışmalarını sürdürüyor.

Halkın bir kısmı evlerinde, bir kısmı da okullarda kalıyor, sokaklarda çok az insan ve araç var.

Şehirde kısmen elektrik ve su var ancak gıda sıkıntısı söz konusu.

Sahil kesimine gidildiğinde 10 metreye ulaşan dev dalgaların, önüne geleni nasıl yok ettiği görülüyor. Göze çarpan görüntülerden biri de bölgenin araç çöplüğüne dönmesi oldu.

TSUNAMİ HER ŞEYİ YUTTU

Fabrikaların da bulunduğu sahil kesiminde halk, arkadaşlarını arıyor ve çalıştıkları ofisleri kontrol ediyor. Bu kişilerden birisi de Megumi. Bir arkadaşını gören ve ağlamayan başlayan Megumi, felaketin nasıl olduğunu Cihan Haber Ajansı mikrofonlarına anlatıyor. Bayan Megumi, "Tsunami her şeyi yuttu. Arabamın nereye gittiğini bilmiyorum. Çok korkmuştum. 24 arkadaşım öldü" dedi.

Felaket sonrasında TIR'ların oyuncak arabalar gibi ters döndüğü, evlerin, arabaların nasıl birbirine girdiği ve ezildiği, insanların nasıl çaresiz kaldığı görülüyor.

Kurtarma görevlileri, enkazdan ceset çıkarırken, askerler de dozerlerle alanı temizliyor. Halkın çalışma alanlarına girmemesi için çağrı yapılıyor.

Trafik görevlileri deprem bölgesine geleceklere gece gündüz demeden yol gösteriyor.

1 milyon nüfuslu Sendai'de sadece 1 evin kısmen yıkıldığını gözlemlendi. Halk, asıl zararı depremin değil, tsunaminin verdiğini söylüyor.

JAPONYA'DA HABER ALINAMAYAN SON TÜRK'E DE ULAŞILDI

Japonya'da deprem bölgesinde kendisinden haber alınamayan son Türk vatandaşı Cengiz Erdoğan'a cep telefonuyla ulaşıldı.

Ülkede faaliyet gösteren Türk Kızılayı yetkilileri, Sendai kasabasındaki mobilyacı Cengiz Erdoğan'a telefonla ulaştı. Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19344}



Bu haber 769 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,572 µs