En Sıcak Konular

SENDİKALAR YARINDAN İTİBAREN EYLEME BAŞLIYOR

14 Ocak 2008 10:33 tsi
SENDİKALAR YARINDAN İTİBAREN EYLEME BAŞLIYOR Emek ve meslek örgütleri, ''Sosyal Güvenlik Reformu''na yönelik eleştiri ve taleplerinin dikkate alınması için yarından itibaren bir dizi eylem gerçekleştirecek.

ANKARA - Türk-İş, DİSK, KESK ve Türkiye Kamu-Sen'in aralarında bulunduğu emek ve meslek örgütleri, ''Sosyal Güvenlik Reformu''na yönelik eleştiri ve taleplerinin dikkate alınması için yarından itibaren bir dizi eylem gerçekleştirecek.
     Türk-İş, ''Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'' hakkındaki görüşlerini kamuoyu ile paylaşmak ve hükümetin dikkatini çekmek amacıyla yarın saat 12.00'de ülke genelinde, bölge ve il temsilciliklerinde basın toplantıları düzenleyecek.
     Ayrıca Türk-İş Genel Merkezi'nde de bir basın toplantısı düzenlenerek konfederasyonun konuyla ilgili görüşleri kamuoyu ile paylaşılacak.
     Türk-İş tarafından yapılacak açıklamalarda, önerilerin dikkate alınmaması durumunda etkinlik ve eylemlerin süreceği uyarısında bulunulacak.
     DİSK, KESK, TMMOB, TTB, BASK, TEB, TDHB'nin oluşturduğu ''Herkese Sağlık Güvenli Gelecek Platformu'', yarın başlayacak ve 17 Ocakta Ankara'da sona erecek ''Herkese Sağlık ve Güvenli Gelecek İçin Yürüyoruz'' başlıklı bir yürüyüş gerçekleştirecek.
     Yürüyüş, İstanbul ve İzmir'de yapılacak açıklamaların ardından iki kolda gerçekleştirilecek. İstanbul ve İzmir yürüyüş kolları Bursa'da birleşecek, Eskişehir üzerinden Ankara'ya ulaşılacak.
     Ayrıca, 16 Ocakta İstanbul, Zonguldak, Trabzon, Kocaeli, İzmir, Denizli, Mersin, Adana, Diyarbakır, Bursa ve Eskişehir'den Ankara'ya katılımcı örgütlerin temsilcileri için birer otobüs kaldıracak.
     Yürüyüşe katılanlar ve katılımcı örgütlerin Ankara'daki üyeleri, 17 Ocak Perşembe günü öğlen saatlerinde Kurtuluş Parkı'ndan toplanarak TBMM'ye önüne gidecekler.
     Türkiye Kamu-Sen de sosyal güvenliğe ilişkin tasarıya tepki olarak yarın ''işe bir saat geç gelme eylemi'' yapacak.
     Eylem günü, sabah mesaiye bir saat geç başlanacak ve iş yerleri önünde bildiriler okunacak.
     Örgütlerin temel eleştirilerinin başında kadınlar için 58, erkekler için 60 olan emeklilik yaşının kademeli olarak hem kadınlar hem de erkekler için 65'e çıkarılması, emekliliğe hak kazanmak için halen 7 bin gün prim ödemek gerekirken bu sürenin kademeli olarak 9 bin güne yükseltilmesi, aylık bağlama oranlarının düşürülmesiyle emekli aylıklarının yüzde 23 ile yüzde 33 arasında azalması, hastalık, kaza, ameliyat gibi nedenlerle hastaneye yatacak hastalardan ''katılım payı'' alınacak olması geliyor.

Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,247 µs