En Sıcak Konular

ŞANDIR: ''BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ UYGULANIYOR''

13 Mart 2011 21:28 tsi
ŞANDIR: ''BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ UYGULANIYOR'' MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak; "Çevremizde gördüğümüz yangın, Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulamasıdır" dedi.

MHP'li Şandır: Büyük Ortadoğu Projesi uygulanıyor

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan gelişmelerle ilgili olarak, "Yeni yüzyılın ilk çeyreğinde, her yüzyılın ilk çeyreğinde olduğu gibi küresel güçler, küresel projelerini özellikle değerli hale gelen bölgemizde uygulamaya çalışıyorlar. Çevremizde gördüğümüz yangın, Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulamasıdır" dedi.

Şandır, MHP Mersin Milletvekili Kadir Ural, İl Başkanı Mahmut Tat ve ilçe başkanlarının katılımı ile Merada Center’da düzenlediği basınla sohbet toplantısında, basın mensupları ile siyasetçilerin toplum adına ortak sorumluluklarının bulunduğuna dikkati çekti.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan gelişmelere değinen Şandır, "Yeni yüzyılın ilk çeyreğinde, her yüzyılın ilk çeyreğinde olduğu gibi küresel güçler, küresel projelerini özellikle değerli hale gelen bölgemizde uygulamaya çalışıyorlar. Çevremizde gördüğümüz yangın, Büyük Ortadoğu Projesi’nin uygulamasıdır. Bu uygulamanın Türkiye’ye yansımayacağını söyleyebilmek mümkün değildir. Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye de vardır ve 17 vilayetinde Kürdistan kurulması, haritalarıyla birlikte ilan edilmiştir. Dolayısıyla çevremizde özellikle Kuzey Afrika’da yaşanan olaylar, bir halk isyanı değil, bu projenin uygulamasıdır. Bu projenin eşbaşkanı olan Başbakan’ın bunun Türkiye’ye sıçramasını önleyebilmek için çok da bir gücü kalmayacaktır" dedi.

"Başbakan’ın ele geçirdiği medya ve sermaye gücünü, demokrasinin imkanlarını da kullanarak ülkeyi ve milleti hızla bir karanlığa, uçuruma sürüklediğini" öne süren Şandır, "Bu gidişin durdurulmasının en erken imkanı 12 Haziran seçimleridir. Küreselleşme olgusunun küresel projelerin bölgemizde sıcak savaşlarla uygulandığı bu süreçte, Türkiye’yi milli ve milliyetçi bir siyasetin ve bir kadronun yönetmesi gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

-"YOLSUZLUK, YOKSULLUK VE YASAKLARLA MÜCADELE"-

Konuşmasında hükümetin 8 yıllık iktidar sürecine de değinen Şandır, 18 Kasım 2002’de güven oyu olarak göreve başlayan AK Parti Hükümeti’nin, açıkladığı program ve Acil Eylem Planı’nda "3Y" olarak tabir ettiği "yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla" mücadele edeceğini belirttiğini anımsattı.

Çeşitli raporlardan sonuçlar açıklayan Şandır, "Dünya Bankası raporuna göre Türkiye, yolsuzluklar yoluyla milli gelirin üçte birini kaybetmekte, zayi etmektedir. AKP iktidarı döneminde yolsuzlukların bittiğini hatta azaldığını söylemek mümkün değildir. ’Yolsuzluklara damardan girdik, hortumları kestik’ diyerek övünen Başbakan’ın doğruyu söylemediği açıktır. AKP döneminde yolsuzluklar artmış, yeni zengin sınıfı yaratılmıştır" dedi.

Türkiye’nin bu süreçte yoksullukla mücadelede de hiç mesafe kat etmediğini de ileri süren Şandır, çeşitli verilere dikkat çekti.

Türkiye’de resmi kayıtlara göre 9 milyon 442 bin 729 kişinin yeşil kart sahibi olduğunu ifade eden Şandır, devletten sosyal yardım olarak 2 milyon 234 bin 720 aileye kömür, 72 bin 304 aileye de barınma yardımı yapıldığını anlattı.

Türkiye’de kayıtlı işsizliğin yüzde 15’lere ulaştığını belirten Şandır, bu nedenlerle Türkiye’de yoksulluğun bittiğini söylemenin mümkün olamayacağını öne sürdü.

-GÖZALTI VE TUTUKLAMALAR-

Türkiye’de yasakların kalkmadığını, bunu son günlerde yaşanan gazeteci tutuklamalarıyla görüldüğünü iddia eden Mehmet Şandır, şöyle konuştu: "Ömürleri terörle mücadele içinde geçen güvenlik görevlilerinin, ilim adamlarının, doktorların, Mehmet Haberal’ı kastederek söylüyorum; hayatı öğrenci yetiştirmek ve hastalara şifa dağıtmakla geçen ilim adamının, terörün kitabını yazmış Ahmet Şık’ın, yolsuzluk örgütleri ile ilgili mücadelede kitaplar yazmış ve uluslararası ödüller almış Nedim Şener’in, ’terör örgütü üyesi’ olarak suçlanıp gözaltına alınmaları yaşanırken, Türkiye’de yasakların kalktığını ifade etmek mümkün mü? Sosyal konularda da yasaklar var. Samimiyetle sorgulamak gerekirse Türkiye, bu iktidar döneminde yasaklar ve korkular ülkesi oldu."

-HABERAL’IN ADAYLIĞI-

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Şandır, İkinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın, MHP’den aday adayı olup olmayacağı ile ilgili, "Belli değil. MHP’nin, Haberal’a bir daveti bulunmamaktadır. Önümüzdeki zaman içerisinde aday olur mu, MHP kurullarında bu değerlendirilip başka karar çıkar mı bilmiyorum. Şu aşamada Haberal’ın aday adaylığı söz konusu değil. MHP’nin bu yönde bir kararı ve daveti de bulunmamaktadır" dedi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi ve Sincan Adalet Komisyonu Başkanlığı görevlerinden, milletvekili aday adaylığı için istifa eden Osman Kaçmaz’ın MHP’ye müracaat ettiğini ifade eden Şandır, bunun da değerlendirileceğini ve kararı partinin yetkili kurulları vereceğini kaydetti.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/mhp-li-sandir-buyuk-ortadogu-projesi-uygulaniyor/siyaset/sondakika/13.03.2011/1363772/default.htm?ref=haberici}

 



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,932 µs