En Sıcak Konular

YARGIYA PSİKOLOJİK BASKI

13 Mart 2011 12:49 tsi
YARGIYA PSİKOLOJİK BASKI Asılsız ‘savcılık soruşturması’ ve ‘ifadeye çağırma’ haberlerinin internette dolaşımı, bazı çevrelerin yargıyı yönlendirme çabası olarak değerlendirildi.

PSİKOLOJİK BASKI

Asılsız ‘savcılık soruşturması’ ve ‘ifadeye çağırma’ haberlerinin internette dolaşımı, bazı çevrelerin yargıyı yönlendirme çabası olarak değerlendirildi.

2 savcı da yalanladı
CHP lideri Kılıçdaroğlu ile milletvekilleri Baykal ve Tekin’in ifade vermeye çağrıldığı haberi Ümraniye soruşturmasını yürüten Savcı Öz tarafından yalanlandı. Birkaç gün önce de Gölcük’te ele geçirilen belgelerle ilgili soruşturma haberleri Savcı Fikret Seçen tarafından doğrulanmadı.

İstihbarat savaşı
YURT Partisi lideri Sadettin Tantan, asılsız haberlerin internette yayılmasını “İstihbarat savaşının bir oyunu” olarak değerlendirdi. Tantan, “Türkiye’yi yönetmek isteyen güçler insanların kafalarını karıştırıyor. Savcı çağırmamışsa bu manşeti atanlar cezalandırılmalı” dedi.

Medya kuruluşları istihbarat örgütü gibi
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve halen Genel Başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in Ümraniye soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından Odatv muhabiri İklim Bayraktar’ın taciz iddialarıyla ilgili olarak ifadeye çağırıldığı iddiası önceki gün gazetelerde yer aldı. Ancak Zekeriya Öz, “Benim böyle bir çağrım yok” diyerek bu haberleri yalanladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da kendilerine talimatla ifade alınması yönünde bir tebligat ulaşmadığını bildirdi. Haberin kaynağı belirlenemezken, bu durum akıllara “psikolojik bir operasyon mu yapılıyor” sorusunu getirdi.

Bu manşeti atanlar cezalandırılmalı
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, bunun istihbarat savaşının bir oyunu olduğunu ifade etti. “Artık adli sistemdeki uygulamalardan kaynaklanan sıkıntılar var. Türkiye’deki gazete, televizyon gibi iletişim sisteminde büyük bir bilgi kirlenmesi var” diyen Tantan, şunları söyledi: “Bu yeni bir şey değil. Türkiye’yi yönetmek isteyen güçler insanların kafasını karıştırmak için bunu yaptırıyorlar. Savcı Zekeriya Öz çağırmamışsa bu manşeti atan gazeteler hakkında işlem yapmaları lazım Bu haber neye dayanılarak yapıldı. Enformasyon bilgi savaşları var. Bunların beyinleri zaten tutsak alınmış vaziyette. Partilerin kendi içinde sorunları var. İktidar partisi de iktidarda kalmak için her türlü olayı kendisine siyasi bir rant olarak kullanıyor. Zaten siyasette büyük bir dağınıklık ve kopukluk var. Siyasete namuslu ve kimlikli insanlar giremiyor kirlenmeyeyim diye.”

Etkili ajan üsleri
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi, eski Savcı Nurullah Aydın da, “Türkiye’de Medya, üniversiteler ve sivil toplum örgütleri etkili ajan üsleri haline gelmiş durumda. Konuya yabancı olan yargı camiası ise siyaset, medya, yargı ve istihbarat dörtgeninde alışık olmadıkları bir ortamda güç duruma düşmektedirler” dedi.  Aydın şöyle konuştu: “Ev ve büro aramalarında ele geçirilen belgelerin savcılığa gitmeden, mahkemede hakim görmeden,  avukatları incelemeden bir kısım gazetelerde ve televizyonlarda yayınlanması doğru veya yanlış bilgilerin aktarılması, bazı medya kuruluşlarının gazetecilik değil istihbarat örgütü gibi çalıştıklarını göstermektedir.” Bir süre önce de, gazetelerde Gölcük’te yapılan aramalarda 28 Şubat süreci ile ilgili belgelerin bulunduğu, Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen’in de soruşturma başlattığı yönünde haberler çıkmıştı. Ancak bu haberi yalanlayan Savcı Seçen,  iddia edildiği şekilde bir soruşturmanın bulunmadığını söylemişti.

 

Kaynak:

 



Bu haber 808 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,770 µs