En Sıcak Konular

TRABZONSPOR:1 KASIMPAŞA: 0

13 Mart 2011 10:21 tsi
TRABZONSPOR:1 KASIMPAŞA: 0 Trabzonspor şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde etti.

Trabzon’un paşası JAJA

Bordo-mavili ekip cezası nedeniyle Kocaeli’nde ağırladığı rakibi önünde oyuna etkili başladı.

Sonuçta bir ceza maçı ve Kocaeli’nde oynuyorsunuz. Her ne kadar karşılaşma ikinci yarıda puan kayıplarının adresi Avni Aker’den uzakta bir yerde oynansa da özellikle İsmetpaşa’nın zemini futbolcuları bir hayli yordu.

Diğer taraftan yeri doldurulamayacak iki oyuncunuz Serkan ve Burak’tan yoksun mücadele ediyorsunuz. Hocanız ise tribünde. Ortalık zaten toz duman. Gerginlik hadsafhada. Tablo böyle iken ligin ilk yarısında 7 attığınız takıma karşı zar zor ve de tartışmalı şekilde kazanmak ancak böyle açıklanabilir.

18’de Dimitrov’un etkili şutunda top az farkla auta gitti.
19’da Umut Bulut bir gol nasıl kaçırılır adeta ders verdi. Pawel Brozek’in bıraktığı topu boş kale yerine dışarı yollayan Umut, saç baş yoldurttu.
21’de önce Selçuk net pozisyonda çime takıldı. Devamında ise Jaja’nın kafası direği sıyırdı.
Bu fırtınadan gol çıkmaması mucize olurdu. 22’de Pawel’in şık pasını alan Jaja klasını konuşturdu ve Fırat’ın sağından topu filelerle buluşturdu.
İlk bölümün kalan dakikalarında Dimitrov, Keller ve Halil’le Trabzonspor kalesine yüklenen Kasımpaşa, ligin dibinde yer almasına karşın olumlu futboluyla beğeni topladı.
62’de Dimitrov’un serbest vuruşunda Onur dikkatliydi.
75’te Umut klasik gol kaçırma sendromuna yakalandı. Kaleci Fırat’ı geçen tecrübeli forvet yaşadığı kararsızlıktan sonra pas vermeyi denedi. Ardından gelen topu ise dışarı yolladı.
82’de Alanzinho’nun plasesinde Fırat başarılıydı.
Son dakikada Halil’in şutunda Tayfun’un eline çarpan topa Kuddusi Müftüoğlu “devam” dedi. Sonuçta Trabzonspor şampiyonluk yolunda önemli bir galibiyet elde etti. (ANALİZ NEVZAT DİNDAR-Milliyet)

MAÇIN HAKEMİ

Müftüoğlu’ndan kritik karar
Kuddusi Müftüoğlu, yaşanan tartışmalardan etkilenmeden, yüksek motivasyonla maçı kontrolünde tuttu. İkili mücadelelerin yoğunluğuna rağmen topa ve rakibe yapılan müdahaleleri doğru değerlendirerek karşılaşmaya tempo kazandırdı. Faullerde dikkatliydi.
İlk yarıdaki tek hatalı kararı Kasımpaşa atağını avantaja bırakmayıp durdurmasıydı. Eğer faul çaldıysa oyuncuya bu pozisyonda sarı kartını göstermeliydi. Ceza alanında Yattara-Ergün arasındaki ikili mücadelede Yattara rakibinin elini vücudunda hissettiği anda kendini yere bıraktı. Devam kararında haklıydı.
İkinci devrede Azar-Tayfun arasında ceza alanında yaşanan ikili mücadelede de devam kararı doğruydu. Oyun içinde benzer pozisyonlarda düdük çalmamıştı. Ceza alanına havadan gelen toplarda Glowacki-Azar eşleşmesinde ilginç pozisyonlar yaşandı. Atış öncesi iki oyuncuyu da uyarsa itme ve tutmalara engel olabilirdi.
Sarmov’a, Alanzinho’yu çelme takarak düşürmesi nedeniyle çıkardığı sarı kart yerindeydi. Son dakikalarda kaleci Fırat’a topu tuttuktan sonra yaptığı hareket nedeniyle Umut’a ve topla bilerek eli ile oynayan Colman’a sarı kartını kullanmalıydı. Maçın belki de en çok tartışılacak pozisyonu uzatma dakikalarında yaşandı.
Şahin’in kaleye doğru vurduğu top yakın mesafeden Tayfun’un bacağından sekerek kolundan döndü. Top direkt kolundan dönse penaltı verilirdi. Ancak top Tayfun’un bacağına çarpmıştı. Kanımca devam kararında haklıydı. (METİN TOKAT-Milliyet)

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/trabzon-un-pasasi-jaja/spor/spordetay/13.03.2011/1363660/default.htm}



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,967 µs