En Sıcak Konular

OKTAY VURAL: ''DARBE KORKUSUYLA MİLLET YÖNLENDİRİLMEK İSTENİYOR''

9 Mart 2011 08:56 tsi
OKTAY VURAL: ''DARBE KORKUSUYLA MİLLET YÖNLENDİRİLMEK İSTENİYOR'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural; "Bu millet darbecilere,darbeyi kullanarak millet iradesine ipotek koymak isteyen Recep Tayyip Erdoğan'a teslim olmayacaktır" dedi.

Hepimiz tehdit altındayız

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu millet ne darbecilere; ne de darbeyi kullanarak millet iradesine ipotek koymak isteyen Recep Tayyip Erdoğan'a teslim olmayacaktır" dedi.

MESELENİN sadece son gazetici tutuklamaları olmadığını belirten Vural, "Bugün muhalefet, devletin araçlarıyla susturulmak istenmektedir. Devletin valileri, kaymakamları parti görevlisi gibi çalışmaktadır. Meseleyi sadece bir noktaya icra etmek yerine çok kapsamlı olarak, giderek mübarekleşen, totaliter, tek adamcı bir yönetime doğru kayan ve adına 'ileri demokrasi'dedikleri ama demokrasiyi bir araç olarak kullanan bir zihniyetle, topyekün hepimiz bu tehdit altındayız" diye konuştu.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de Egeray'ın açılışını gerçekleştirdiğini anımsattı.

Bu projenin altyapısının iktidarları döneminde tamamlandığını belirten Vural, "Bugüne kadar getiren sayın Ulaştırma Bakanı'na teşekkür ederim ama gönül ister ki sayın Başbakan bir de bize teşekkür etsin" dedi.

Vural, Başbakan'ın İzmir'deki konuşmasına yönelik eleştirilerde bulunarak, "Havuç sopa yöntemiyle  İzmirliler'e hitap eden bir Başbakan..." diye konuştu.

İzmir'in AK Parti iktidarında hak ettiğini alamadığını, yatırımlarda azalma olduğunu ve mağdur edildiğini savunan Vural, "Sayın Başbakan İzmir'e şaşı bakmaktadır. İzmir, AKP iktidarında fetret dönemini yaşamıştır" şeklinde konuştu.

Başbakan'ın konuşmasında "Türkiye'de İslam ile demokrasinin bir arada olacağını bütün dünya gördü, gelip bizim partimizden de bilgi alıyorlar" dediğini aktaran Vural, "Türkiye'nin İslam coğrafyasında demokrasi ve cumhuriyete bir örnek olması 1923 yılında kazandığı milli mücadeleyle olmuştur.Senden önce bu ülkede yaşayan insanlar, yönetenler Müslüman değil miydi? Bu nasıl bir zihniyet?" diye konuştu.

Vural, şunları kaydetti:

"Başbakan İzmir'de 'Doğuda teröristler askerleri öldürüyor. Batıda, sahil kentlerimizde buna tepki yükseliyor. Dolayısıyla bu tepkiden dolayı doğudakiler tepki duyuyor'dedi. Başbakan'a göre batı ile doğu bu eksende birbirini tetikleyen yöreler oluyor. Böyle bir düşmanlık olur mu? Başbakan'a göre şehit de aynı terörist de aynı. Peki bu şehit cenazelerine sahip çıkan Erzurum'u, Yozgat'ı, Sivas'ı nereye koyacaksın? Başbakan, teröristle şehitlerimizi aynı kefeye koyuyor ve bunlara 'tahterevalli'diyor. Bu kadar çarpık bir zihniyet, oy için herşeyi istismar eden zihniyet, Türkiye'nin en önemli milli güvenlik sorunu olmuştur."

"MUHALEFET, DEVLETİN ARAÇLARIYLA SUSTURULMAK İSTENMEKTEDİR"

Bir gazetecinin, "Ergenekon ile ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dava sürecine ilişkin sabır tavsiye etmesi insaflı bir yaklaşım mıdır?" sorusu üzerine Vural, Bahçeli'nin, yargı sürecini siyasallaştırmak yerine, gece yarısı gazetecilerin evinin basılması, insanların dinlenilmesi ve yıllar yılı süren yargılamalardan şikayetini ifade ettiğini söyledi.

Vural, "Yargı, yürütmenin, Recep Tayyip Erdoğan'ın baskısı altındadır. 

Yargı, yürütme tarafından siyasal bir silah olarak kullanılmaktadır. Sabırları zorlamadan, yaşla kuru ayrılmalı, hak ve hakikat tecelli etmelidir. Yargının bu baskıdan kurtarılması gerekmektedir" dedi.

"DARBE KORKUSUYLA MİLLET YÖNLENDİRİLMEK İSTENİYOR" 

Vural, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün açıklama yapmasını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine de, "Demek ki kamuoyunda önemli rahatsızlıklar var" dedi.

Meselenin sadece son tutuklamalar olmadığını belirten Vural, "Bugün muhalefet, devletin araçlarıyla susturulmak istenmektedir. Devletin valileri, kaymakamları parti görevlisi gibi çalışmaktadır. Meseleyi sadece bir noktaya icra etmek yerine çok kapsamlı olarak, giderek mübarekleşen, totaliter, tek adamcı bir yönetime doğru kayan ve adına 'ileri demokrasi'dedikleri ama demokrasiyi bir araç olarak kullanan bir zihniyetle, topyekün hepimiz bu tehdit altındayız" diye konuştu.

Vural, bugün Başbakan'ın "darbe korkusuyla milleti yönlendirmek istediğini" ileri sürerek, "Bu millet ne darbecilere ne darbeyi kullanarak millet iradesine ipotek koymak isteyen Recep Tayyip Erdoğan'a teslim olmayacaktır." dedi

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19259}



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,240 µs