En Sıcak Konular

GENELKURMAY'DAN ZAMAN TARAF VE AKİT GAZETELERİNE TEPKİ

6 Mart 2011 10:56 tsi
GENELKURMAY'DAN ZAMAN TARAF VE AKİT GAZETELERİNE TEPKİ Genelkurmay Başkanlığı üç gazetede TSK'yla ilgili yayınlanan haberlere tepki göstererek bir açıklama yaptı.

Genelkurmay'dan üç gazeteye tepki

Genelkurmay Başkanlığı, bazı haber ve yorumlarda ifade edildiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bazı bölgeleri "riskli ve girilemez bölgeler" olarak nitelendirmenin, bölücü terör örgütünün amaçlarına hizmet etmekle eş anlamlı olduğunu belirterek, "Bölücü terör örgütü, bölgedeki huzur ve güvenliği tehdit ettiği sürece Türk Silahlı Kuvvetleri yasalar çerçevesinde teröristle mücadelesine kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı üç gazetede TSK'yla ilgili yayınlanan haberlere tepki göstererek bir açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerini, devam eden bazı davalarla da ilişkilendirerek, istihbari bilgiye dayanmadan, son derece riskli bölgelere ve tecrübesiz birliklerle, terör örgütünün amacına hizmet edecek biçimde yanlış operasyonlar planladığı şeklinde suçlayıcı bir takım haberlerin yayınlandığını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bazı bölgeleri 'riskli ve girilemez bölgeler'olarak nitelendirmek, bölücü terör örgütünün amaçlarına hizmet etmekle eş anlamlıdır" dedi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde 3 Mart 2011 tarihli Akit Gazetesinde yer alan "TSK'da ölüm sevkiyatı" başlıklı ve 4 Mart 2011 tarihinde Zaman Gazetesinde "Sınır bölgesine riskli operasyon" başlıklı haber ile 3 Mart 2011 tarihli Taraf Gazetesinde yer alan "Heron PKK'lıları gördü" başlıklı haber ve bunlarla bağlantılı çeşitli basın-yayın organlarında çıkan yorumlar hakkında yazılı açıklama yaptı. Genelkurmay Başkanlığı'nın açıklaması şöyle:

"Yukarıda yer alan haber ve yorumlarda; Türk Silahlı Kuvvetlerini, devam eden bazı davalarla da ilişkilendirerek, istihbari bilgiye dayanmadan, son derece riskli bölgelere ve tecrübesiz birliklerle, terör örgütünün amacına hizmet edecek biçimde yanlış operasyonlar planladığı şeklinde suçlayıcı bir takım iddialara yer verilmiştir.

Teknik ve operasyonel konulara temas eden bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Haber ve yorumlarda ifade edildiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde bazı bölgeleri " riskli ve girilemez bölgeler " olarak nitelendirmek, bölücü terör örgütünün amaçlarına hizmet etmekle eş anlamlıdır.

Bölücü terör örgütü, bölgedeki huzur ve güvenliği tehdit ettiği sürece Türk Silahlı Kuvvetleri yasalar çerçevesinde teröristle mücadelesine kararlılıkla devam edecektir.

Taraf gazetesindeki haberle ilgili olarak;

Sınır bölgelerinde zaman zaman hem terörist hem de kaçakçı geçişlerine rastlanmaktadır. Teröriste ve kaçakçıya karşı müdahale işlemleri yasalar gereği farklılıklar arzetmektedir.

Bu kapsamda, bahse konu haberde geçen olayla ilgili gerekli değerlendirmeler yapılmış ve kara birlikleriyle gruba yönelik operasyonel faaliyet icra edilmiştir."

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=19231}


 



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,101 µs