En Sıcak Konular

AKP CHP VE DP NAZIM’DA BULUŞTU

7 Şubat 2011 12:41 tsi
AKP CHP VE DP NAZIM’DA BULUŞTU POLATLI’da, CHP’li meclis üyesi Faruk Yavuz’un,Nazım Hikmet’in adının bir sokağa verilmesiyle ilgili önergesi, Müzakerelerden sonra AKP, CHP ve DP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. MHP’li üyeler ise ise ret o

Nazım Hikmet için AKP-CHP ittifakı

POLATLI’da, CHP’li meclis üyesi Faruk Yavuz’un, şair Nazım Hikmet’in adının bir sokağa verilmesiyle ilgili önergesi, belediye meclisinde 10 gündür tartışma konusu oldu. MHP grubu Nazım Hikmet’i Rusya’ya kaçmakla suçlarken, AK Partili belediye başkanı Yakup Çelik, "Nazım bu ülkenin çocuğudur, Nazım Anadolu’dur" dedi.

Nazım Hikmet’in isminin bir sokağa verilmesine ilişkin önergenin tartışılmasında MHP sözcüsü Adil Ünalan, Nazım Hikmet hakkında ağır sözler söyledi. Ünalan şöyle konuştu:
"Şehitler diyarı Polatlı’mızdaki bazı mahalle ve cadde isimlerine dikkatinizi çekmek isterim. Gazi Mahallesi, Şehitlik Mahallesi, Mehmet Akif Mahallesi, Atatürk Caddesi, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi. Nazım Hikmet Ran’ın adını bir sokağa vermek isteyenlere sormak isterim. Bu ismi az önce zikrettiğim isimlerle yan yana koyabilir misiniz? Bu şahıs Türk milleti Kurtuluş Savaşı verirken, vatan toprağı düşman çizmeleri altında ezilirken Rusya’ya kaçmış ve aynen şu ifadelerle, ’o kadar bahtiyarım ki, bütün hayatımı, idealimi ve aşkımı bu muazzam şehre Moskova’ya borçluyum. Ben Sovyetler Birliği’nin çocuğuyum. Tekrar vatanıma gelmiş gibiyim. Stalin benim için çok mühimdir. Gözümün ışığıdır, fikirlerimizin kaynağıdır. Beni Stalin yarattı’ ifadeleriyle kendini tanıtan bu şahsın adını, Polatlı’nın hiçbir sokağına veremezsiniz."

AK PARTİLİ BAŞKAN NAZIM’I SAVUNDU

Belediye Başkanı Yakup Çelik ese Ünalan’ın sözleri üzerine, "Adil Bey, kaynağınızı açıklar mısınız?" diye sordu. MHP Meclis Üyesi Ünalan, ’internet’ dedi. Başkan Çelik, "internet olmaz. Nazım Hikmet bu sözleri nerede ve ne zaman söylemiş. Nazım’ın bu sözlerini hangi yazarın hangi kitabından aldınız onu söyleyin" diye konuştu. Adil Ünalan da, "Biz bunları bulduk, aksini ispat edecekseniz edin" diye cevap verdi.

Başkan Çelik, "Nazım Hikmet bu memleketin çocuğudur, dünyanın dört bir yanında hem orijinalinden okunur, hem de muhtelif dillere çevrilmiştir. Kuvayi Milliye Destanı’nın Şairi Nazım Hikmet’tir. Nazım Hikmet Anadolu’dur. Ben Nazım Hikmet’in fikirlerine katılan, onun gibi düşünen biri değilim. Milli ve manevi değerlere bağlıyım, ama her şeye rağmen Nazım Hikmet bir Türk şairidir. Bunu kimse inkar edemez. Bir dönemde şu veya bu şekilde düşündüğü için sanatçılarımız bu ülkeden dışarı çıkmak zorunda kalmışlarsa, bundan sonra inşallah bu memlekette insanlar ne düşündükleri yüzünden, ne de düşüncelerini ifade ettikleri için bu ülkeden sürgün yemek zorunda kalmayacaklar. Bilgisayardaki bilgiye güvenip de çıkarsanız olmaz. Bilgisayarsız kalma, ama bilgisayara da güvenme kardeşim" dedi.

AK PARTİ, CHP VE DP NAZIM’DA BULUŞTU

Önerge sahibi CHP’li meclis üyesi Faruk Yavuz ise AKP’li Başkan Çelik’in düşüncelerine katıldığını belirterek şunları savundu:
"Biz bir önerge verdik. Önergeye yönelik elbette düşünceleriniz vardır. Biz dünya çapında tanınan, Ulusal Kurtuluş Savaşı’mızı en iyi şiirlerle dünya kamuoyuna aksettiren bir isminin Polatlı’daki bir sokağa konulması için önergemizi verdik. Sayın Başkanın dediği gibi, Nazım’ın zaten savunulmaya ihtiyacı yoktur. O, şiirleriyle ve yazılarıyla kamuoyuna mal olmuştur. Belediye meclis üyeleri oylarını kullanırken inandıkları düşünceler dahilinde oy kullanırlar. Evrensel bir şaire, önergeye ret verme gerekçesiyle söylemediği, ifade etmediği düşüncelerle burada hakaret etmenin doğru olmadığına inanıyor ve meclis üyesi olarak Nazım’ın burada böyle bir hakarete maruz kalmasından ötürü özür diliyorum."

Müzakerelerden sonra AKP, CHP ve DP’li meclis üyelerinin oylarıyla Nazım Hikmet’in adının bir sokağa verilmesi kabul edildi. MHP’li üyeler ise ise ret oyu verdi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/nazim-hikmet-icin-akpchp-ittifaki/357735/1/Gundem}


 



Bu haber 893 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,928 µs