En Sıcak Konular

ERDOĞAN: DEVLET HALKINI MAĞDUR ETMEYECEKTİR

12 Ocak 2008 22:10 tsi
ERDOĞAN: DEVLET HALKINI MAĞDUR ETMEYECEKTİR Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurguladı...

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, ''Sosyal bir hukuk devletinde halkını devlet mağdur etmeyecektir; Bedeli ne olursa olsun'' dedi.
     Erdoğan, Etiler Dünya Göz Hastanesinin açılışında yaptığı konuşmada, "devlet olarak artık biz bir ayağı oluşturduk. Nedir o? Sadece devlet bu işleri yapmayacak. Devlet, özel ve vakıf sektörü bu işin içinde olacak. Üçlü ayak olarak bu yatırımlara girmemiz halinde, inanıyorum ki ülkenin en fakiri de garip gurebası da Dünya Göz Hastanelerinden hizmet alabilecek" şeklinde konuştu.
     Erdoğan, ''Hedefimiz şu; Bu ülkede herhangi bir sosyal güvence kartı elinde olsun olmasın biri doğum mu yapacak, hemen istediği hastaneye gidecek, orada bu çocuk İnşallah dünyaya gelebilecek. 18 yaşına kadar da Türkiye Cumhuriyeti Devleti bakacak. Bunu batılı yapıyor da Türkiye Cumhuriyeti niye yapmasın?'' dedi.
     Sağlığın, hükümet olarak en çok üzerinde durdukları konu olduğunu belirten Erdoğan, ''Yola çıkarken bunun sözünü verdik. 'Önce eğitim, sonra sağlık, sonra adalet, sonra emniyet' dedik. Bunu başarmaya mecburuz. Çünkü bunlar devrim niteliğinde düzenlemeler'' şeklinde konuştu.
     Erdoğan, girişimcilere ve müteahhit firmalara, devlete kiralamak üzere hastane binaları yapmaları çağrısında bulunarak, ''Derdimiz ne biliyor musunuz? Kent hastaneleri kurmak'' dedi.
     Erdoğan, ''En büyük sağlık kenti İstanbul'da Atatürk Stadının yanında, İkitelli'de 1 milyon 400 bin metre karelik alanda Türkiye'nin en büyük hastanesini kuracağız. Şu anda projesi hazırlanıyor'' diye konuştu.
     Bunun Ankara'da da aynı şekilde yapılacağını, iki ayrı yerde arazi tespitlerinin yapıldığını, proje çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Erdoğan, İstanbul'un Anadolu yakasına da yine büyük bir hastane kuracaklarını bildirdi.


Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,717 µs