En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''YANLIŞ HESAPLARI BOZACAĞIZ''

31 Ocak 2011 20:51 tsi
BAHÇELİ: ''YANLIŞ HESAPLARI BOZACAĞIZ'' MHP lideri Bahçeli, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde halka hitap etti: 12 Eylül de 2 parti istedi; ANAP hesapları bozdu. 12 Eylül zihniyetli AKP’nin yanlış hesaplarını da MHP olarak bozacağız.

BAŞBAKANIMIZ MELEK GİBİDİR!

Tahrikçiliğe öfkelendi
Yüzlerce öğretim üyesinin katıldığı akademik çalıştayın ardından Antalya’da temaslarını sürdüren MHP lideri Bahçeli, eleştiri oklarını Başbakan Erdoğan’a yöneltti. Bahçeli, gazetecilerin ’Başbakan muhalefeti tahrikçilikle suçladı, ne diyorsunuz?’ sorusuna şu cevabı verdi:
O meleğin sonu yakın!
Bİz bilim adamlarımızla güzel çalışmalar sürdürüyoruz, Başbakan tahrik siyasetinden bahsediyor. Başbakandır, incelesin! Kendisi melek gibidir; tahrik siyaseti gütmez, iftira atmaz, yalan söylemez, rüşvet yemez, yolsuzluk yapmaz! Milli irade, o meleği haziranda halkın arasına gönderir!
MHP lideri Bahçeli, Antalya’nın Döşemealtı ilçesinde halka hitap etti: 12 Eylül de 2 parti istedi; ANAP hesapları bozdu. 12 Eylül zihniyetli AKP’nin yanlış hesaplarını da MHP olarak bozacağız.
MHP lideri Devlet Bahçeli, tahrik siyaseti izleyen Başbakan’ı ilginç ve alaylı bir yaklaşımla topa tuttu
Melek gibi Başbakan!
Bahçeli, gazetecilerin ‘Başbakan muhalefeti tahrikçilikle suçladı, ne diyorsunuz’ sorusunu şöyle cevapladı: Sayın Başbakanımız yalan söylemez, iftira etmez, rüşvet yemez, tahrik siyaseti yapmaz, sanki bir melek
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bu millet, melek gibi Başbakan’a bir kez daha sahip çıkarak, kendisini haziran ayında gerekli milli iradeyle, milletten aldığı desteği geri çekmek suretiyle tekrar halkın arasına gönderecektir” dedi. Bahçeli, Manavgat’taki çalıştayın ardından Antalya Kepez’de MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. Partililerce karşılanan Bahçeli, bir gazetecinin, “Sayın Başbakan muhalefeti tahrik siyaseti yapmakla suçladı. Bu konuda ne düşünüyorsunuz” sorusu üzerine, şöyle konuştu:

Milli irade dersini verecek
 “Biz bilim adamlarımızla güzel çalışmaları sürdürürken Sayın Başbakan, bir tahrik siyasetinden bahsediyor. 12 Eylül öncesi yaşanmış olayları kaşıyarak toplumu yine germe politikası takip ediyor. 8 yıldan bu yana bu ülkenin Başbakanıdır. Kahramanmaraş olaylarını tekrar gündeme getirip inceleyebilir, Sivas olaylarını inceleyebilir, bir sorgulama başlatabilir. Bunların hiçbirisini yapmaksızın MHP’yi suçlamaya yönelmesi, izahı çok zor bir durumdur. Bizim Sayın Başbakanımız yalan söylemez, bizim Sayın Başbakanımız iftira etmez, bizim Sayın Başbakanımız halkı kandırmaz, bizim Sayın Başbakanımız yolsuzluk yapmaz, rüşvet yemez, bizim Sayın Başbakanımız tahrik siyaseti gütmez, bizim Sayın Başbakanımız sanki bir melek. Melek gibi bir Başbakanımız var. Herhalde bu millet, bu melek gibi Başbakan’a bir kez daha sahip çıkarak, kendisini haziran ayında gerekli milli iradeyle, milletten aldığı desteği geri çekmek suretiyle tekrar halkın arasına gönderecektir. O bakımdan biz tahrik siyaseti yapmıyoruz. Başbakan’ın da yapmadığı kanaatindeyim, eğer bunlar tahrik sayılmazsa.”
12 Eylül zihniyeti
Bahçeli, Erdoğan’ın ’2 partili’ meclis açıklamalarının sorulması üzerine de şöyle dedi: “12 Eylül referandumunda gizli gündemli anayasa değişikliğinin özellikle Ülkücüler tarafından da desteklenmesi arzusuyla 12 Eylül’den hesap soracağını söylemiştir. Binlerce başvuru varken hesap soracak adım atılmamıştır. Demek ki Sayın Başbakan, 12 Eylül ile özdeşleşmiş. 12 Eylülü yapan zihniyet, 1983 seçimlerinde iki partili bir siyasi parlamenter rejim düşüncesini ortaya koymuş. Sağı toplamak için Milliyetçi Demokrasi Partisini, solu toplamak için de Halkçı Partiyi kurdurtturmuş fakat hesap hatasıyla ANAP aradan çıkmış ve iktidar olmuştur. Şimdi eğer bu böyleyse tarih tekerrür edecekse, bir tarafta AKP, bir tarafta CHP, yanlış hesap sonucu MHP’nin iktidarı olacaktır Allah’ın izniyle.”
Etnik unsurdan ne istiyorsun
Devlet Bahçeli, partisinin Kepez İlçe Teşkilatı’na gelişinde çiçeklerle karşılandı. Bahçeli, kendisine çiçek sunan çocukla sohbet etti.
MHP lideri Devlet Bahçeli, Antalya’nın Döşemealtı ilçesindeki halka seslendi. Bahçeli, Türkiye’yi 8 yıldır tek bir siyasi partinin yönettiğini belirterek şöyle konuştu: “AKP 8 yılda Türkiye’yi bugün yol ayrımına, iç ve dış tehditlerle derinleşmiş bir kavşağa getirmiştir. Her defasında da Sayın Başbakan, ’Ben milletin desteğiyle geldim’ diyerek bugüne kadar yapmış oldukları yanlışların bütününün millet tarafından da tasvip edildiğini vurgulamaya çalışmıştır. Milletimiz getirmiştir, doğrudur. O zaman bugünkü iktidarı milletimiz götürmelidir.” Ortadoğu bölgesinde son günlerde yaşanan ayaklanma ve gösterilere de dikkati çeken Bahçeli, Tunus’un ardından Mısır’da yaşanan olayların tehlikeli bir boyuta doğru gittiğini anlattı.

Bulaşıcı hastalıklara kapılmamalı
Bahçeli, yaşanan olayları, “Bulaşıcı bir hastalık gibidir, bulaşıcı etkileri olabilir. İktidarı değiştirmek isteyenler, bu tür bulaşıcı hastalıklara kapılmamalıdır” diye yorumladı. Başbakan’ın Çorum ve Sivas olaylarını hatırlattığını kaydeden Bahçeli şöyle devam etti: “Mezhep çatışmasını kaşıdığının şuurunda değil. Ne yapalım yani? Şimdi Sayın Başbakan tahrik siyasetinden bahsediyorsun. Milleti tahrik etmekten utanmıyor musun? Tekrar Kahramanmaraş olayları mı olsun istiyorsun? Tekrar Sivas olayları mı olsun istiyorsun? Bu ülkede Sünni’si, Alevi’si ile kardeşçe yaşamak seni niye rahatsız ediyor? Niye gerilimden sonuç çıkarmaya, çatışmadan itibarını devam ettirmeye hevesleniyorsun? Mezhepten, etnik unsurdan ne istiyorsun? Neden tahrik ediyorsun.”

Milleti tahrik etme
Bahçeli, MHP iktidarında terör, işsizlik, yoksulluk ve rüşvetin kalmayacağını savunarak, “Şimdiden Recep Tayyip Erdoğan’ı MHP korkusu sarmış. MHP’yi ne yapıp da yapıp yok etmek için her türlü oyuna giriyor. Ama MHP güçlenerek geliyor. Bozkurtun sesi senin ensende dolaşıyor. Allah nasip ederse Yüce Divan’da dokunulmazlık kaldırılarak bugüne kadar yetimin bir kuruşunu yemişsen, bin defa onu senin kursağından geri alacağım” diye konuştu.

Alaca karanlıktaki 116 gün
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, daha sonra geçtiği Burdur’un Bucak ilçesinde iktidarın yanlış politikalarına dikkat çekti. Bahçeli, TOKİ’nin iktidarın propaganda aracı olduğunu belirterek, “MHP olarak; nasip olur iktidara gelirsek, ilk işim TOKİ’nin hesaplarını kontrol etmek, propagandaya, siyasete alet olmanın hesabını sormak” dedi. 2002’de kurulan ilk AKP hükümetininin Abdullah Gül’ün başbakanlığında kurulduğunu, Erdoğan’ın ise 116 gün sonra o koltuğuna oturduğunu hatırlatarak şöyle dedi: “Ama kendisine sorulmasına rağmen bu karanlık 116 günü bir türlü anlatmıyor. Çünkü kendisini milletvekili, başbakan yapan bu alaca karanlıktaki odaklar, AKP’yi iktidara hazırlayan odaklardan başkası değildir” diye konuştu. Bahçeli, Bucak’ın Bağsaray beldesini de ziyaret etti. (Haber:  Fatih ERBOZ-Yeniçağ)

Kaynak:


 



Bu haber 899 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    9,440 µs