En Sıcak Konular

İSRAİL MÜBAREK'İ KAYBETMEK İSTEMİYOR

31 Ocak 2011 13:30 tsi
İSRAİL MÜBAREK'İ KAYBETMEK İSTEMİYOR İsrail'in, ABD ve Avrupa ülkelerini, bölgedeki istikrarın muhafaza edilmesi amacıyla Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e yönelik eleştirilerini frenlemeye çağırdığı belirtildi.

İsrail'den Mısır harekatı!

İsrail Mübarek için devrede

İsrail'in, ABD ve Avrupa ülkelerini, bölgedeki istikrarın muhafaza edilmesi amacıyla Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e yönelik eleştirilerini frenlemeye çağırdığı belirtildi.

İsrail'in sol eğilimli Haaretz gazetesinin haberinde, İsrail'in, Mısır'da istikrarın korunmasının Batı ülkelerinin de çıkarına olduğu konusunda müttefiklerini ikna etmeye çalıştığı vurgulandı.

Bu konudaki diplomatik çabaların, ABD ve Avrupa Birliği'nin Mübarek'in devrilmesine destek verdiği yolundaki açıklamaların ardından geldiğine dikkat çekildi.

Üst düzey İsrailli yetkililere göre Dışişleri Bakanlığı, ABD, Kanada, Çin, Rusya ve bazı Avrupa ülkelerindeki elçiliklerine yazı göndererek, büyükelçilerin bulundukları ülkelerde Mısır'ın istikrarının önemine vurgu yapmalarını istedi.

AB dışişleri bakanlarının bugün Mısır'daki durumu değerlendireceği kaydedilen haberde, İsrailli üst düzey yetkilinin şu açıklamalarına yer verildi:

"Amerikalılar ve Avrupalılar kamuoyları tarafından bir oraya bir buraya çekildiklerinden gerçek çıkarlarını düşünemiyorlar. Mübarek'i eleştiriyor olsalar dahi, dostlarına yalnız olmadıklarını hissettirmek zorundalar. Ürdün ile Suudi Arabistan, Batıdaki tepkileri izliyor, herkesin Mübarek'i nasıl terk ettiğini görüyorlar. Bunun da çok ciddi sonuçları olacaktır."

Bu anlayışın sonucu olarak Çin'e, Rusya'ya; İran, Türkiye ve Brezilya gibi bölgesel güçlere dönüş olacağı belirtilen yorumda, bu durumun ikinci bir sonucu olarak da Amerika'nın caydırıcı gücünün kaybolacağı öne sürüldü.

Yazıda, şöyle denildi:

"Washington'un yaşayacağı siyasi hasar, Kahire rejiminin yaşamakta olduğu hezimetten daha az dramatik olmayacaktır. Barack Obama gerçekten de tarih yazmanın eşiğinde. Eğer yönünü değiştirmezse, Amerikan imparatorluğunu kendi elleriyle yıkan adam olarak hatırlanacak.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/israil-mubarek-icin-devrede-189506.htm}



Bu haber 701 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,367 µs