En Sıcak Konular

TEKSAS SENATOSU FETHULLAH GÜLEN'İ ''TAKDİR'' ETTİ

28 Ocak 2011 14:17 tsi
TEKSAS SENATOSU FETHULLAH GÜLEN'İ ''TAKDİR'' ETTİ Teksas Senatosu, barış ve anlayışa katkılarından dolayı Fethullah Gülen'i ve ilham verdiği toplumsal hizmet hareketini takdir eden bir karar tasarısını kabul etti.

Amerikan Teksas Senatosu Gülen'e takdir tasarısını onayladı

Teksas Senatosu, barış ve anlayışa katkılarından dolayı Fethullah Gülen'i ve ilham verdiği toplumsal hizmet hareketini takdir eden bir karar tasarısını kabul etti.

ABD'nin Teksas eyaleti Senatosu, global barış ve anlayışa katkılarından dolayı Fethullah Gülen'i ve ilham verdiği toplumsal hizmet hareketini takdir eden bir karar tasarısını kabul etti. Başkanlığını Vali Yardımcısı David Dewhurst'ün yaptığı Salı günkü Senato oturumunda okunan ve oybirliğiyle benimsenen 85 No'lu karar tasarısında "Teksas Senatosu, global barış ve anlayışa süregelen ve ilham verici katkılarından dolayı Fethullah Gülen'i takdir etmekten memnuniyet duyar." denildi.

Önergeyi Eddie Lucio, Jr., Troy Fraser, Joan Huffman, Jane Nelson ve Leticia Van de Putte adlı Demokrat ve Cumhuriyetçi eyalet senatörleri sunmuştu. Karar metninde, "Türk alimi, yazar, şair, vaiz ve eğitim aktivisti" olarak nitelendirilen Fethullah Gülen'in "hümanistik değerleri ve hizmeti teşvik eden dünya çapında bir sosyal harekete ilham verdiği" kaydedildi. "Hizmet Hareketi" ya da "Gülen Hareketi" olarak bilindiğine işaret edilen söz konusu hareketin, dünya barışını ararken "çok yönlü bir yaklaşımda" bulunduğu belirtildi.

"Müspet sosyal değişim"
Hareketin ayrıca kültürlerlarası anlayışa ve farklılıkları kabule "güçlü vurgu" yaptığı, başkalarının dertlerine ilgi ve alaka gibi "şefkatli eylemlere" değer atfettiği ifade edildi. Ayrıca "Hareket, çeşitlilik arz eden insan toplulukları arasında iyi ilişki zemini oluşturmada eğitimin önemini öne çıkarmaktadır." denildi.

Hareketin teşvik ettiği "evrensel değerlerin gücünün" Houston Üniversitesi'nde Gülen Enstitüsü'nün kurulmasına yol açtığı ve adı geçen enstitünün "müspet sosyal değişim" getirmenin bir vasıtası olarak akademik araştırma ve taban faaliyetleri yaptığı belirtildi. "Fethullah Gülen ve ilham verdiği sosyal adalet yanlısı hareket, global toplumumuzdaki tesirlerinden dolayı gerçek manada takdiri hak etmektedir" ifadesi kullanılarak şöyle devam edildi: "Binaenaleyh, 82. dönem Teksas eyaleti Senatosu bu vesileyle Fethullah Gülen'i eğitim, hizmet, tolerans ve fikirlerin özgürce paylaşımı yoluyla daha iyi bir dünya hedefine adanmışlığı sebebiyle tebrik eder ve tüm faaliyetlerinde başarılarının devamı için kendilerine en iyi dileklerini sunar'

 

GÜLEN OKULLARI İÇİN MÜTHİŞ İDDİA: ''ÖĞRETMEN KILIKLI CIA AJANLARI VAR!''

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/gulen-e-takdir-tasarisini-onayladi-189193.htm}

 



Bu haber 857 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,246 µs