En Sıcak Konular

''TOPLU MEZARLARDA SİVİLLER DEĞİL, PKKLILAR VAR''

27 Ocak 2011 22:20 tsi
''TOPLU MEZARLARDA SİVİLLER DEĞİL, PKKLILAR VAR'' "Ergenekon" davasının tutuksuz sanığı Emekli Albay Arif Doğan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını cevapladı.

Kontrhizbul ve Toplu mezarlarla ilgili müthiş iddia     
 
Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Emekli Albay Arif Doğan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı. Doğan'ın röportajı program öncesinde Kanal D Ana Haber'de yayınlandı. Daha öncede yayınlanan kitabında JİTEM'i kendisinin kurduğunu söyleyen Arif Doğan, Kontrhizbul örgütünü de kendisinin kurduğunu öne sürerek, 2000 yılında polisin yaptığı baskında ölü olarak ele geçirilen Hizbullah terör örgütü lideri Hüseyin Velioğlu'nu tanıdığını ve Velioğlu'nun daha önce öldürülerek orada çatışmada gösterildiğini savundu. Doğan ayrıca kazılarda ortaya çıkan toplu mezarların sivillere değil, PKKlılara ait olduğunu iddia etti.

Ergenekon davasının tutuksuz sanığı ve bir süre önce yayınlanan 'JİTEM'i Ben Kurdum' kitabıyla dikkatleri üzerine çeken Emekli Albay Arif Doğan 32. Gün programında Mehmet Ali Birand'ın sorularını yanıtladı. Doğan'ın röportajı program öncesinde Kanal D Ana Haber'de yayınlandı.

"KONTRHİZBUL'U BEN KURDUM"

KontrHizbul örgütünü kendisinin kurduğunu savunan Emekli Albay Doğan, Hizbullah örgütünün lideri olduğu iddia edilen Hüseyin Velioğlu'nun İstanbul Beykoz'da polisin 17 Ocak 2000 tarihinde yaptığı bir operasyonda ölü olarak ele geçirilmesi ile ilgili olarakta, "Öldürüldü değil, orada çatışmada gösterildi. Daha önce öldürülmüştür. Hayatta pabuç bırakmaz orada" dedi.

"TOPLU MEZARLARDA SİVİLLER DEĞİL, PKKLILAR VAR"

Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele'yi (JİTEM) kendisinin kurduğunu savunan Arif Doğan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadelede başarılı olması için bu kurumun oluşturulması konusunda kendisinin görevlendirildiğini söyledi. Son günlerde yapılan kazılarla ortaya çıkarılan toplu mezarlarla ilgili soruyu yanıtlayan Doğan, "Öldürülen siviller değil onlar. Arkadaşlar arzu edilen seviye de anlatamıyorlar veyahutta orada görev yapmışlardan biri çıkıpta 'Bu olay böyledir' diyemiyor. Ben söyleyeyim. PKKlılarındır onlar.

PKKlı onlar, toplu mezarlara gömüldü." Toplu mezarların Arif Doğan emriyle yapılıp yapılmadığıyla ilgili soruyu yanıtlayan Emekli Albay Doğan, "Biz yapmadık, orada görevli birimler yapmıştır" dedi. Tekerlekli sandalye ve oksijen maskesiyle konuşan Arif Doğan'ın zaman zaman konuşmakta zorlandığı gözlendi.

 

Kaynak: HÜRRİYET GAZETESİ {http://www.hurriyet.com.tr/gundem/16871392.asp?gid=373}



Bu haber 820 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,464 µs