En Sıcak Konular

CHP ATATÜRK'ÜN DEĞİL AKP'NİN İZİNDEN YÜRÜYOR

27 Ocak 2011 15:36 tsi
CHP ATATÜRK'ÜN DEĞİL AKP'NİN İZİNDEN YÜRÜYOR Genel Başkan olduktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'de yaşattıkları, partinin siyasi kimliğini tanınmaz hale getirmiştir.

CHP Atatürk'ün Değil, AKP'nin İzinden Yürüyor

AKP'nin siyasi besin kaynağı CHP'de, geçmişte olduğu gibi çok tuhaf şeyler olmaya devam ediyor. Aslında sık sık rastladığımız bu manzaralar, durumu artık tuhaf olmaktan çıkarıyor ve normalleştiriyor. CHP'de tek tuhaflık kaldı, o da Türklüğün sönmeyen güneşi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin içine düşürüldüğü durumdur.

Hem vatanseveri, hem bölücüyü aynı anda idare etmeye çalışan CHP'nin çelişkileri çok bariz. Genel Başkan olduktan sonra Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'de yaşattıkları, partinin siyasi kimliğini tanınmaz hale getirmiştir. Birisi çıkıyor vatansever mesaj veriyor, diğeri çıkıyor PKK'ya sıcak mesajlar vererek Güneydoğu Bölgesi'nde CHP'ye konum belirlemeye çalışıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise her iki tarafa da mesajlar vererek vaziyeti idare etmeye çalışıyor. Referandum sürecinde köşeye sıkışmış AKP'yi "PKK'ya Genel Af Önerisi" ile rahatlatan, PKK'lı Ahmet Kaya'nın ve hakim katili Kürtçü Yılmaz Güney'in mezarını ziyaret eden, BDP'ye sıcak mesajlar veren, PKK'nın söylemleri ile aynı çizgide buluşan Sezgin Tanrıkulu'nun CHP'de Genel Başkan Yardımcılığı ile görevlendiren CHP'nin içinde bulunduğu kimlik krizinin özeti budur.

MHP'nin son grup toplantısında CHP'nin siyasi duruşuna yönelik yapmış olduğu şu açıklama, durumu net bir şekilde göstermektedir. "CHP'nin bölücü taleplere kapı açması ve arka çıkması da tuhaf ve sancılı bir sürecin başladığına işaret etmektedir. Nitekim Cumhuriyet'i kurduğunu iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin PKK tezlerini savunan ve rezil planlarını sahiplenen bir anlayış içinde olması savrulmadır, kendisi açısından tarifi olmayan utanılacak bir durumdur. Bakınız hakikat komisyonun kurulmasıyla ilgili CHP beyanlarını milletimiz kaygıyla karşılamıştır. Diğer tarafta, hem asker hem de terör örgütü aynı anda silah bıraksın sözlerini hepiniz mutlaka işittiniz. Söyler misiniz lütfen, bugünkü CHP'nin neresi aziz Atatürk'ün kurduğu ve ilk genel başkanlığını yaptığı partiyle benzerlik taşımaktadır? Bölücü taleplere şirinlik yapan Ana Muhalefet lideri, İmralı'daki bölücübaşının kanlı projelerine destek vererek aynı safta yer almıştır."

CHP bu siyaset tarzı ile AKP'nin siyasi ikizi olmaya çalışmaktadır. MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin belirttiği gibi CHP, PKK'ya şirinlik yaparak, AKP'nin sol kanadı haline gelmiştir.

"CHP-MHP koalisyon kuracak" diye halkın iradesini korkutmaya çalışan AKP, CHP'nin bu çelişkili hallerini siyasi ranta dönüştürmektedir. Hâlbuki CHP'nin siyasi duruşu AKP ile çok uyumlu görünmektedir. AKP-CHP ve bir de yanlarına BDP'yi aldıklarında Güneydoğu Bölgesinde küresel güçlerin istediği tüm planlar çok uyumlu gerçekleşebilir.

MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli bu durumu "AKP'yle CHP aynı sahnede buluşmuşlar, önde kavga ederken, arkada el ele Türkiye'nin geleceğini karartmanın meşum planlarını yapmaya başlamışlardır. Artık önümüzdeki süreçte AKP, CHP ve PKK'nın tavırlarında paralellik olacağını söylememiz yanlış olmayacaktır." sözleri ile çok açık bir şekilde ifade etmiştir.

CHP, bu çelişkili hallerini bırakmalı ya da hangi yolda yürüyecekse sadece o yolu tercih etmelidir. Hem Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne vurgu yapıp hem de Türkiye'yi bölmeye çalışanlara şirinlik yapmaktan vazgeçmelidir.

CHP, ya kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan ya da Recep Tayyip Erdoğan'ın yolundan gitmeye karar vermelidir. İmralı'daki bölücübaşının sözlerini dikkate alan, taleplerini bir bir uygulayan AKP iktidarı varken, CHP nasıl bir yer tutmaya çalışmaktadır?

"Ya iktidar olursam, APO ile AKP'nin ilgilendiğinden daha iyi ilgilenirim" demektedir ya da "AKP'nin yanında bana siyasi bir misyon yükleyin." demektedir.

CHP yanlış yoldadır, CHP tam bir AKP'leşme yolundadır. Atatürk yolundan yürüyemeyen CHP, önümüzdeki seçimlerde muhakkak Atatürk yolundan yürüyenler tarafından cezalandırılacaktır.

 

Yıldıray Çiçek-Ortadoğu

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/makale.php?id=8362}



Bu haber 694 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,410 µs