En Sıcak Konular

VURAL: ''SIRÇA KÖŞK'TE POST KAVGASI BAŞLADI''

27 Ocak 2011 15:33 tsi
VURAL: ''SIRÇA KÖŞK'TE POST KAVGASI BAŞLADI'' MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık sistemiyle ilgili bazı çekinceleri olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Anlaşılan o ki iki sırça köşkte makam-mevki tartışması, post kavgası başlamış" dedi.

Sırça köşkte post kavgası başladı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlık sistemiyle ilgili bazı çekinceleri olduğunu ifade ettiğini belirterek, "Anlaşılan o ki iki sırça köşkte makam-mevki tartışması, post kavgası başlamış" dedi.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy ve Adana Milletvekili YılmazTankut ile Bursa'nın Tophane semtindeki Osmangazi ve Orhangazi türbelerini ziyaret etti.

Burada "Bursa'ya Bakıyorum Yeşil Bursa'yı Göremiyorum" konulu basın toplantısı düzenleyen Vural, Bursa'nın şehircilik adına "büyük bir rezaletle karşı karşıya olduğunu" savundu.

Vural, "kentsel dönüşüm" adı altında yapılan yapılaşmalarla Bursa'nın tarihi ve kültürel dokusunun yok olduğunu ileri sürerek, buraya 3 hilali temsil eden MHP'nin elinin değmesi gerektiğini dile getirdi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Bir gazetecinin "Son günlerde başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalar yaşanıyor. Bu konuyla neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine Vural, şöyle konuştu:

"Anlaşılan o ki iki sırça köşkte makam-mevki tartışması, post kavgası başlamış. Yani burası padişahlık değil, krallık değil. Kendinize uygun makamlar oluşturmak, o makamlara sahip çıkma ekseninde yapılan bu tartışmaları doğru bulmuyoruz. Burası demokratik bir ülkedir. Demokratik bir ülkede, özellikle son zamanlarda Başbakanın cumhurbaşkanı olması, cumhurbaşkanının süresi, 'al gülüm ver gülüm'mü yapacaklar nedir? O bakımdan burasının sultanlık olmadığını, krallıkla yönetilmediğini hatırlatmak istiyorum."

Vural, parlamenter demokrasiden yana olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı başkanlık sistemiyle ilgili bazı çekinceleri olduğunu ifade ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı peki 12 Eylül'de referanduma sunulan Anayasa değişikliği konusunda yürütmenin yargıya hakim olması noktasında niye yetkinizi kullanmadınız? Şimdi Sayın Başbakan Sayın Cumhurbaşkanı diyor ki; 'tertemiz bir anayasa yapalım, bu metot hatası olmasın'. Ben de buradan şunu söylüyorum; Sayın Cumhurbaşkanı, bugün 12 Eylül'de referanduma sunulan anayasa ile ileri demokrasi dediler geri demokrasi oldu. Yargıya siyaset hakim oldu. 

Yürütme, yargıya hakim oldu. Yargı, siyasallaştı. Eğer bu düşüncedeyseniz neden bu anayasa değişiklikleriyle ilgili yetkinizi kullanmadınız? Bunları ben basın mensuplarının Cumhurbaşkanına sormasını isterdim. Niye sorulmuyor?"  

- "TORBA TASARI" -

Oktay Vural, "MHP'nin 'torba tasarı'ya karşı alacağı tavır ne olacak?"  sorusuna karşılık ise bununla ilgili bazı önerilerde bulunacaklarını söyledi. 

AKP'nin vatandaştan kepçe ile aldığını bunun karşılığında vatandaşa çay kaşığıyla verdiğini dile getiren Vural, şöyle konuştu:

"Geldiğimiz bu noktada torba yasa denilen bu ucubeyle bunları gidermeye çalışıyoruz. Biz, torba yasayla ilgili çiftçiler, kredi kartı borçluları, çek alacaklıları olsun bütün bunlarla ilgili hepsinin beraber alınmasını istiyoruz.

Ayrıca emeklilerle ilgili emeklilerinin durumunun düzeltilmesiyle ilgili bir takım önerilerimiz var. Emeklilik yaşı ile ilgili önerilerimiz var. MHP olarak 9 Şubata kadar devam edecek bu torba yasa konusunda vatandaşlarımızın sorunlarının ağırlaşmasını beklemek yerine sorunlarının çözülmesine yönelik öneriler ortaya koyacağız."

"TAHTEREVALLİ SİYASETİ"

Vural, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında son günlerde yaşanan söz düellosunu nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Üslup bozukluğu var. Oynak ve kaynak meselesi falan. Böylelikle bir tahterevalli siyasetini oluşturmak istiyorlar. Aynı zamanda benzeşmelerde var AKP ile CHP arasında. Bu açılım politikaları çerçevesinde özellikle İmralı eksenli yol haritasının AKP ve CHP'yi kuşattığını görüyoruz. İmralı yol haritası sunuyor, devlet bu yol haritası çerçevesinde Anayasa hazırlıyor. Ondan sonra İmralı bu yol haritasında çeşitli öneriler yapıyor bir bakıyoruz CHP sözcüleri de İmralı'nın bu önerileri doğrultusunda adım atılmasını istiyor. Silahların bırakılması isteniyor.

Dolasıyla bu konuda aslında böyle bir çatışma varmış gibi görünüyor ama belli konularda AKP ile CHP nin bir takım merkezler tarafından aynı eksene doğru kaydırılmasını da gerçekten ibretle izliyoruz. Bu politikalarının Türkiye'ye faydası olmadığını da söylüyoruz. AKP'yi de CHP'yi de uyarıyoruz. Bu milletin, cumhuriyetin, milletimizin temelleriyle uğraşmayın terörün siyasallaşması projelerine ön ayak olmayın MHP olarak kim olursa olsun attığı bu adımı biz eleştirmeye devam edeceğiz."

Vural, haziran ayından yapılacak seçimlerde AKP iktidarının sona ereceğini, MHP'nin emin adımlarla iktidara doğru ilerlediğini iddia etti.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=18821}


 



Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    13,836 µs