En Sıcak Konular

POLİS MELTEM TV'Yİ PROVOKASYON İÇİN UYARMIŞ

27 Ocak 2011 12:02 tsi
POLİS MELTEM TV'Yİ PROVOKASYON İÇİN UYARMIŞ Yeni Mesaj Gazetesi yazarı Muharrem Bayraktar,Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programı'nda yaşanan olaydan bir gün önce polisin Mesaj TV’yi “canlı yayınlarda provokasyon olabileceğine” dair uyardığını yazdı.İşte o yazı:

Haydar Baş’a provokatif eylemin ardından  
 
Geçen hafta cumartesi akşamı Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programı bir provokatörün sabotajına sahne oldu. Yüzlerce izleyicinin arasına karışan ve adeta bir dinamit gibi patlayacağı anı kollayan şahıs, herkesin şaşkın bakışları arasında BTP Genel Başkanı Haydar Baş’a küfür dolu hakaretler yağdırmaya başladı.
Bir gün önce televizyona gelip uyarıda bulunan polis, bazı provokatörlerin canlı yayınları sabote edeceğine dair istihbarat alındığını, dikkatli davranılması istemişti.
Bir gün sonra ise beklenen oldu!
Ama adını telaffuza lüzum dahi görmediğim bir şahsın, Haydar Baş gibi ömrünü Hz. Muhammed sevgisine adamış, Veda Hutbesinde İnsan Hakları gibi bir muhteşem kitabı yazan bir alimi “Sen nasıl Hz. Muhammet demezsin” diye başlayarak tahkir etmesi şeklinde bir olayın tezahür edeceğini beklemezdik.
Dinlediğini anlamaktan aciz bu zavallı, Haydar Baş’ın konuşması esnasında ‘başkalarının dediği’ ifadeleri aktarmasını bile kavrayamamış.
Amacın ortalığı birbirine katmak olduğu besbelli.
Bu oyuna en çok alet olan, ballı kaymak gibi sarılan medya ise bir kez daha çuvalladı.
Gazeteler, internet siteleri, AB’den fonlanan Mehmet Ali Birand’ın Kanal D’si adi bir vakayı ‘memleket meselesi’ haline getirdi. Başbakan’ın bütün Türkiye’nin gözü önünde ıslıklanmasını izleyici duymasın diye ‘aman, yayını kesin, sesi kesin’ diye telaşlanan Birand efendi, tek bir darp görüntüsü olamayan Meltem TV’deki adi bir vakayı flaş haber olarak veriyor.
Birand’ın haber merkezinin pek çok haberinin Brüksel merkezli frekanslara göre dizayn edildiğini bildiğimiz için kendisini fazla yadırgamamak lazım.
Haberin temel mantığı verdiğiniz haberde ‘karşı tarafın’ da bilgisine başvurmaktır.
Ne “Usta gazeteci Birand” ne de diğerleri Meltem TV’ye telefon açıp oradaki meslektaşlarından bilgi almak yerine masabaşında yazdıkları uyduruk metinleri ekranlara taşıdılar. Bunların haber namusu bu kadar.
Çok ilginçtir bu haberi yapan siteler de “Tek bir kalemden çıkmış, tek bir merkezin hazırladığı” haber metnini günlerce yayınlayıp durdular.
Bu merkez görevini iyi icra etti.
Haydar Baş’ın bugüne kadar ortaya koyduğu fikirleri, ekonomik tezi, konuşmaları tek bir kelime haber yapmayanlar, bir meczubun provokatif olayına mal bulmuş mağribi gibi sarıldılar ve saldırıya başladılar.
Ekoanaliz programında haber değeri olacak bir olay varsa o da Haydar Baş’ın kendisine hakaret eden genci susturmaya çalışanlara karşı bütün Türkiye’nin gözü önünde “bırakın konuşsun, görüşlerini açıklasın, ben ona cevap veririm” diye söylediği veciz sözlerdi.
Ahlaklı gazeteci bu olayı “Haydar Baş’ın uyarısı büyük bir olayı önledi” diye manşete taşır.
Meraklısı için o gece ne olduğuna dair “sondalga” haber sitesinde çıkan haberi aynen aktararak yazımı bitiriyorum: “Geçtiğimiz Cumartesi akşamı Meltem ve Mesaj’de ortak yayınlanan Ekoanaliz programının konuğu BTP Genel Başkanı Haydar Baş’tı. Program halka açıktı ve canlı olarak yayınlanıyordu. Stüdyoda yüzlerce seyirci vardı. Baş, program boyunca birlik ve beraberliğin nasıl tesis edileceğinden, ülkenin barış ve istikrara nasıl kavuşacağından bahsetti.
Programın sonun doğru bir izleyici aniden sesini yükseltti, bağırmaya başladı. Bu program gayet demokratik bir programdı ve son kısımda izleyicilere mikrofon uzatılarak soru ve görüşleri alınıyordu.
Ancak ‘provokatör’ izleyici, mikrofonu beklemeden bağırmaya başladı. Bütün planını seyircilere söz hakkı verilen bölüme göre yapmış, kameralar üzerinde iken hakaret yağdırmayı planlamıştı. Ancak Ekoanaliz programı uzayınca paniğe kapıldı ve planını erken devreye koydu. BTP Genel Başkanına hakaret etmeye başladı. Olayı haber yapan sitelerin yazdığının aksine hiç kimse müdahale etmedi, hiç kimse darp etmedi, hiç kimse fiziksel müdahalede bulunmadı. Yayın yönetmeni izleyicinin hakaretini görünce doğal olarak kameranın açısını değiştirdi. Provokatör, bağırıp çağırdıktan sonra yerinden fırladı ve diğer seyircilerin üzerinden adeta atlarcasına dışarı kaçmaya çalıştı. Kaçarken B.B isimli bir başka seyirciye yumruk attı.
Başka bir ortamda olsa çok farklı toplumsal olayların yaşanacağı provakatif eylem Haydar Baş’ın canlı yayından da görülen müdahalesi ile kimsenin burnu kanamadan sonuçlandı. Ancak haberi aktaran siteler tamamen yalan ve uydurma haberler yaptılar. Türkiye’nin en güzide haber kanallarına ve BTP’ye çamur atmak için bir fırsat olarak değerlendirdiler.
Son dakikada gelen bilgi ise çok ilginç:
Provokasyonu yapan gencin cebinden “malum bir üstadın” risaleleri çıktı!
Ve daha önemli bir bilgi:
Polis, olaydan bir gün önce Mesaj TV’yi “canlı yayınlarda provokasyon olabileceğine” dair uyardı!
İlgililerin dikkatine.”

Muharrem Bayraktar - Yeni Mesaj

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?haberno=11000324&tarih=2011-01-27}



Bu haber 1,464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,381 µs