En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ'TAN ''PROVOKASYON'' YORUMU: ''MİLLETİN FERASETİ OYUNLARI BOZAR''

27 Ocak 2011 11:40 tsi
HAYDAR BAŞ'TAN ''PROVOKASYON'' YORUMU: ''MİLLETİN FERASETİ OYUNLARI BOZAR'' Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programında yaşanan provokasyon olayını değerlendiren Haydar Baş, “Yüce milletimizin feraseti bu kadar basit oyunları da elhamdülillah görebilecek noktadadır” dedi

Milletin feraseti oyunları bozar  

Meltem TV’de yayınlanan Ekoanaliz programında yaşanan provokasyon olayını değerlendiren Prof. Dr. Haydar Baş, “Yüce milletimizin feraseti bu kadar basit oyunları da elhamdülillah görebilecek noktadadır” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş Meltem TV’de yayınlanan Haftanın Sohbeti programına katıldı. Programa Ekoanaliz programı sunucusu Selim Kotil, Araştırmacı Yazar Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, Strateji Uzmanı İlhan Gültekin, Hukukçular Oktay Doğan, Hakan Güler, İbrahim Berk ve Ahmet Erimhan katıldı. Programda geçtiğimiz hafta sonu yayınlanan Ekoanaliz programında yaşanan ve bazı medya kuruluşlarının çarpıtarak yayınladığı provokasyon olayı etraflıca değerlendirildi. BTP Genel Başkanı Haydar Baş’ın ortaya koyduğu Milli Ekonomi Modeli tezi üzerine gerçekleştirilen ve her biri dünya çapında ses getiren kongreleri hiç ekranlara getirmeyen bazı medya kuruluşlarının Ekoanaliz programında yaşanan bu küçük olayı büyük puntolarla manşetlere taşımaları ve ana haber bültenlerinde çok geniş yer vermelerinin altında yatan gerçekler masaya yatırıldı.

Bunların yaptığı gazetecilik değil

Programda olay çıkaran seyircinin böyle şeyler yapacak karakterde bir insan olmadığını söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş şöyle konuştu: “Benim hayatım insanlarla diyalogla geçti. Biz insan sarrafı olduk. O çocuk bu işleri yapacak karakterde değil. Ses tonu bile ben bu değilim diyor. Bunu birileri doldurdu. Ben de bunu gördüm. ‘Oğlum ben seni ikna edeceğim, merak etme’ dedim. Sırf bunun için söyledim. O bakımdan ben Oktay Bey’i gönderdim ki yarın Allah korusun bu çocuğa zarar verirler, başımız kalır belaya. Ondan sonra anlatmaya da anlatamazsın. Ben bunu Kanal D’de hem de Mehmet Ali Birand gibi adamın programında izledim. Allah Allah sanki biz isyan etmişiz. Bu provokasyon karşısında ortaya koyduğumuz tavırdan dolayı takdir edilmemiz gerekirken adam neredeyse bizi suçlu pozisyonuna sokacak. Bu gazetecilik değil. Adamlara üç tane yumurta attılar diye üniversitede harp ilan ettiler. Esasen bunun rövanşı bu. Haydar Hoca’ya bunu diyelim bakalım ne der. Biz ne dedik? ‘Oğlum ben seni ikna edeceğim’ dedim. Esasen bu provokatörü buraya gönderenler öldürtmek için göndermiş olabilirler. Sen kalkıyorsun, ‘dinsiz kafir, şeytana uydun’ diyorsun. Bunun cevabı fiili bir müdahale olsun bekleniyor. Ama baktılar ki biz, ‘yapmayın, etmeyin, ben onu ikna ederim’ diyor. Oyun burada.”

Bunlar bir organizmanın parçası

“Bazı caniler eşkıyalık yapar adam öldürür. Ondan sonra da gelir yakınlarıyla birlikte ağlar. Bu işi organize edenler bu tip adamlar. Bu işi yapanlar bu işin failleri. Şimdi siyasetçisi konuşuyor, televizyoncusu konuşuyor. Bunlar hep bir organizmanın parçalarıdır. Bunu hiç unutmayın. Bize elbette böyle oyunlar oynanacak ama Allah bunların oyunlarına kesinlikle müsaade etmez. Yüce milletimizin de feraseti bu kadar basit oyunları da elhamdülillah görebilecek noktadadır. Bunda da tereddüdümüz yoktur.”

Basın suçüstü yakalandı

Basının bu olayda gerçek yüzünün ortaya çıktığını söyleyen Haydar Baş şöyle konuştu: “Basın suçüstü yakalandı. Basın olayı haber vermiyor kurguladığı haberi verdi. Hakarete uğrayan ben olduğum halde benim hakkım gündeme getirilmiyor. Ona bir fiske vurulduğunu kimse görmemiş. Yani hukuki manada yüzde bin haklı olmamıza rağmen ve de mağdur olan taraf olmamıza rağmen en usta gazeteciler bile en büyük cinayeti işliyor. Bugüne kadar bize zerre kadar yer vermeyen 190 internet sitesi allayarak pullayarak Haydar Hoca’yı tanıtıyorlar. Ama ben burada bir güzellik seziyorum Şimdi hangi gayeyle olursa olsun bizim adımızı anmaları onların gönlünde bir mutlaka kırıntı oluşturacak, belki de irşatlarına vesile olacaktır.”

Avukat Oktay Doğan: Medya gerçekleri çarpıttı

Olaydan sonra provokasyon yapan kişiyle görüşen Avukat Oktay Doğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Haydar Baş’ın kendisini arayarak provokasyon yapan kişinin birilerinin maşası olduğunu, bu çocuğun başına iş getirebileceklerini söyleyerek korumamız yönünde talimat verdiğini söyledi. Oktay Doğan şunları söyledi: “Kanal D’nin muhabirleri bu provokatörün patronuyla görüştüler. Silivri’deki hastaneye gittiler çocuğun durumunu gördüler. Ona rağmen haber bülteninde gerçekle yüzde yüz zıt olan bir bilgi verdiler.”


Hukukçu Hakan Güler: Gazeteciliği katlettiler

Programa katılan Avukat Hakan Güler provokasyon olayının basında yer alma şekline dikkatleri çekti. Güler şöyle konuştu: “Prof. Dr. Haydar Baş dünya çapında onlarca ödül aldı. Bunları bir kelime bile vermeyenler bugün mal bulmuş mağribi gibi üzerine atlıyorlar. Kanal D’de Mehmet Ali Birand ve Haber7.com gibi siteler haber yapıyor. Haberi çarpıtmak ancak bu kadar olabilir ve bence basın yayın okullarında bu haber ders olarak okutulabilir. Bir haber nasıl 180 derece çarpıtılır, bunun örneğini ortaya koydular.

Hukukçu Ahmet Erimhan: Prof. Baş’ı provoke edemezler

“Prof. Dr. Haydar Baş sonuna kadar şeffaf bir insan. Sonuna kadar açık bir insan ve halkın içinde yaşayan bir insan” diyen Erimhan ise şöyle konuştu: “Prof. Dr. Haydar Baş, kamera önüyle kamera arkasında bir santimetre farkı olmayan bir insan. Prof. Dr. Haydar Baş’ın bir önemli özelliği de söylediği her şeyi zerrelerine kadar hisseden bir insan olmasıdır. Türkiye başta olmak üzere diyalogcu zihniyetle birlikte Peygamber Efendimize ilgili bir saldırı varsa Prof. Dr. Baş her türlü dünyevi kaygının çok ötesinde olmak üzere peygamberine yapılan saldırıyı hisseden ve bunu konuşurken de sonuna kadar yaşayan bir insan. Prof. Dr. Haydar Baş’ın provokasyona açık olduğunu zannedenler çok yanılıyorlar. Türkiye bu olay vesilesiyle bunu bir kez daha gördü.

Hukukçu İbrahim Berk: Türkiye farkı gördü

Program katılımcılarından Hukukçu İbrahim Berk şöyle konuştu: “Türkiye bu olay vesilesiyle çok büyük bir farkı gördü. Normalde böyle protestolarda bizim insanımız 4–5 bin polisle korunan siyasileri protesto eden vatandaşların yaka paça götürüldüğü durumları hatırlıyor ya da ananı da al git manzarasını hatırlıyor. Ama burada Prof. Dr. Haydar Baş, bir müslümana, hele toplumun önünde olana yapılabilecek en büyük hakarete son derece sakin ve vakarlı bir şekilde bir tavır ortaya koymuştur. Bu örnek alınacak bir davranıştır. Bunu her insan yapamaz her lider yapamaz.”

Ekoanaliz yapımcısı Selim Kotil: Mehmet Ali Birand bize sormadı

“Bu olayın hemen ardında önce Kanal 7 Haber veriyor. Ondan sonra Samanyolu veriyor. Sonra Samanyolu grubundan giden bir genel yayın yönetmeninin idaresindeki Radikal Gazetesi ve Kanal D ve Milliyet. Bu arada Meltem TV’ye kimse bir şey sormuyor. Şahsına en büyük hakaret edilen Prof. Dr. Haydar Baş’a hiç kimse bir şey sormuyor. Mehmet Ali Birind’a sesleniyorum, ‘Sen gazeteciyim diye ekranlarda geziyorsun. Gazeteciliğin en temel kuralı bir haber olduğunda iki tarafı da dinlemektir. Ne olup bittiğini sormaktır. Bilgi almak için Silivri’ye kadar adam yolluyorsun da neden gelip bana sormuyorsun? Korktun mu benden. Ben anlatayım sana. Ben bu olayın canlı şahidiyim. Çağır beni yarın Kanal D’ye ben sana olayı anlatayım. Ama belki de bu olay olmadan önce sen bu olayın ne olduğunu zaten biliyordun.”

Strateji Uzmanı İlhan Gültekin: Hedef milli bütünlüğü bozmak

“Stüdyoda sürekli bağırmak için talimat almış bir provokatör var. Bir de hiç durmadan saldırmak üzere emir almış birileri var. Tanınmayan, dışarıdan gelen kimsenin tanımadığı insanlar bu olayı tertip ediyorlar. Burada münferit olay esnasında bu delikanlının ‘siz Peygamberimize salâvat getirmediniz’ iddiası var. Prof. Dr. Haydar Baş, peygamberimiz görmezden geliniyor, yok sayılıyor. Yok mu Peygamberimize sahip çıkacak insan, diye ararken peygambere saygı göstermemekle itham ediliyor. Devamında Prof. Dr. Haydar Baş’a karşı kim saf tutuyor? Türkiye’de dinini yok pahasına satan, dine, kültüre ve bütün manevi değerlere savaş açanlar var. Yani olayın milli bütünlüğümüz ve menfaatlerimiz üzerine olduğunu görüyoruz.”

Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi: BOP hizmetçileri rahatsız

“BOP ekseninde hizmet edenler Prof. Dr. Haydar Baş’ın çalışmalarından rahatsız oluyorlar. Bu projelerin önünde Prof. Dr. Haydar Baş duruyor. Bundan rahatsız olanlar işte böyle ucuz oyunlara başvuruyorlar. Bu olaylar Prof. Dr. Haydar Baş’ın büyüklüğünün ve güzelliklerini ortaya çıkmasına sebep olacaktır.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=11000314&tarih=2011-01-27}



Bu haber 926 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,669 µs