En Sıcak Konular

ISLIKLI EYLEM SAKAĞA TAŞINDI

22 Ocak 2011 23:05 tsi
ISLIKLI EYLEM SAKAĞA TAŞINDI Galatasaray'ın yeni stadının açılış törenlerine damga vuran 'ıslıklı protesto eylemi' sokağa taşındı.

Islıklı eylem sokağa taşındı

Galatasaray'ın yeni stadının açılış törenlerine damga vuran 'ıslıklı protesto eylemi' sokağa taşındı.

Galatarasaylılar, Aslantepe'deki ıslık protestosu için sokaklara döküldü. Galatasaray, FenerbahCHE grubu ve Çarşı' Grubu'nun da  katıldığı taraftarlar ve vatandaşlar ıslık protestosuna karşı yürütülen baskıları kınamak için Taksim'de yürüdü. Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarları Taksim'de birlik oldu. Atkıları yanyana sallandı.

Saat 14.00'te başlayan ve 2 saate yakın  yürüyüşe yaklaşık bin kişi katıldı.

İstiklal Caddesi boyunca süren yürüyüş sırasında renkli görüntüler ortaya çıktı. Taraftarlar, TT Arena'nın açılışında yaşanan protestonun ardından Başbakan ve bakanların tutumlarına tepki göstermek için eylemi gerçekleştirdiklerini söylediler.

Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası'nın organize ettiği ve aralarında Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzon başta olmak üzere Süper Lig ve diğer liglerde bulunan takımların bine yakın taraftarları, Beyoğlu Taksim Meydanı'nda toplanarak protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.

“ Sporda sinmeyeceğiz, susmayacağız, seyirci kalmayacağız", “ Ya hep beraber ya hiç birimiz", “tek yumruk Fenerbahçe" yazılı pankartlar açan taraftarlar yürüyüş boyunca, “ kimse şah değil padişah değil", “ Kümeye Tayyip" sloganları attılar. Sık sık ıslık ve düdük çalan topluluğa çevreden de alkışlarla destek geldi. Yürüyüş sırasında çevikkuvvet polisinin yoğun güvenlik önlemi alması dikkat çekti. Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen kalabalık grup burada bir basın açıklaması yaptı. Türkiye Devrimci Spor Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Metin Kurt yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “

Galatasaray Stadı'nın ıslıklı tepkisi diktatörlük isteyen zihniyetin padişahlık özentilerinin heveslerini kursağında bırakmıştır. Başbakan stat açılışını siyasi bir şova çevirmeye çalışmış ancak 8 yıllık iktidarın yıkım politikalarından usanan halkımızın tepkisi Galatasaray taraftarının aracılığıyla yüzüne vurulmuştur. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası bu tepkinin haklı olduğunu ve yaşanan protestonun emekçi halkımızın sesinin bir yansıması olduğunu düşünmektedir.

Bugün burada olmamızın asıl nedeni ise bu protesto kadar önemli olduğunu düşündüğümüz protesto sonrası gelişmelerdir. Statlara siyaset girmeyecek klişesi ardına saklanarak statları kendi gerici siyasal emelleri için kullanmaya kalkanların buna izin verilmediğinde sergiledikleri tavır utanç vericidir. Bugün bu maç AKP ile emekçi halkımız arasındadır. Bizler spor emekçileri ve gerçek spor severler ortak olarak bu maçta tarafız" diye konuştu.

Ellerinde "Senden büyük Allah var, susmayacağız, Şah değil padişah değil, önce ter dökenler kazanacak" yazılı pankartlar taşıyan taraftarlar olaysız bir şekilde dağıldı.

 

Kaynak: MİLLİYET GAZETESİ {http://www.milliyet.com.tr/islikli-eylem-sokaga-tasindi/siyaset/sondakika/22.01.2011/1342708/default.htm}

 



Bu haber 700 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,817 µs