En Sıcak Konular

YARGITAY VE DANIŞTAY REFORMU HAFTAYA MECLİSTE

21 Ocak 2011 10:18 tsi
YARGITAY VE DANIŞTAY REFORMU HAFTAYA MECLİSTE Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay ve Danıştay'a ilişkin yargı reformunun haftaya TBMM Başkanlığı'na sunulacağını söyledi.

Yargıtay ve Danıştay reformu haftaya geliyor

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay ve Danıştay'a ilişkin yargı reformunun haftaya TBMM Başkanlığı'na sunulacağını söyledi.

 Ergin, Yargıtay'da tahliyelerle birlikte gün yüzüne çıkan sorunun aşılması için bin 200 hakim ve savcının alınacağını duyurdu. Adalet Bakanı, yargı reformu hakkında, "Bıçak kemiğe dayandı, Yargıtay-Danıştay reformu geliyor" açıklamasını yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Yargıtay ve Danıştay'a ilişkin yargı reformunun haftaya geleceğini duyurdu. Ergin, Yargıtay'da tahliyelerle birlikte gün yüzüne çıkan sorunun aşılması için bin 200 hakim ve savcının alınacağını duyurdu. Adalet Bakanı, yargı reformu hakkında, "Bıçak kemiğe dayandı, Yargıtay-Danıştay reformu geliyor" açıklamasını yaptı. Adalet Bakanı Ergin, Kanal A'da gazeteci Ömer Şahin'in hazırlayıp sunduğu Görüş Farkı programında, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Son tahliyelerin ardından tartışmaların odağına yerleşen Yargıtay'la birlikte Danıştay'ın yapısının da değişeceğini söyleyen Ergin, "Geldiğimiz noktada bıçak kemiğe dayanmıştır.Yargıtay ve Danıştay'ı güçlendireceğiz. Daire ve üye sayıları artacak." dedi. Adalet Bakanı Ergin, yüksek yargının yapısını değiştirecek yasa taslağının Pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda görüşüldükten sonra TBMM Başkanlığı'na sunulacağını söyledi. Yargıda eş zamanlı radikal adımların atılacağını kaydeden Bakan Ergin, 2011 yılında 4 ayrı sınavla bin 200 hakim ve savcı alınacağını da duyurdu. Adalet Bakanı Ergin, uzun zamandır merakla beklenen hakim savcı alımıyla ilgili sınav takvimini açıkladı.Yargının iş yükünü hafifletmeyi hedeflediklerini söyleyen Ergin'in verdiği bilgilere göre, 2011 yılında 4 ayrı sınav açılacak. 300'ü avukat toplam bin 200 hakim-savcı alınacak. Sınavlardan üçü seçimlerden sonra yapılacak. Buna göre ilk sınav 9 Nisan 2011'de yapılacak, 300 adli yargı hakim adayı alınacak. 23 Ekim'de 300 kişinin alınacağı sınava ise 5 yılını dolduran avukatlar başvurabilecek. 26 Kasım 2011'de yapılacak sınava 100 kişi alınacak. En kapsamlı alım ise 25 Aralık 2011'de yapılacak. Bu sınavda 500 hakim savcı adayı alınacak. Adalet Bakanı Ergin, Ergenekon davası sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın odasının aranması konusunda yorum yapmaktan kaçınırken, "Devam etmekte olan dava hakkında hakim savcıların yaptığı işlemi değerlendirmemiz doğru olmaz. Anayasamız buna müsaade etmiyor." ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: MİLLİ GAZETE {http://www.milligazete.com.tr/haber/yargitay-ve-danistay-reformu-haftaya-geliyor-188433.htm}

 



Bu haber 718 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,297 µs