En Sıcak Konular

ZEYBEK KOLTUĞA OTURDU YILMAZ DP'DEN İSTİFA ETTİ

19 Ocak 2011 21:30 tsi
ZEYBEK KOLTUĞA OTURDU YILMAZ DP'DEN İSTİFA ETTİ Zeybek, Cindoruk’un katılmaması sebebiyle liderlik koltuğuna “devir-teslimsiz” oturdu.

Törensiz koltuğuna oturdu

Zeybek, Cindoruk’un katılmaması nedeniyle dün liderlik koltuğuna “devir-teslimsiz” oturdu.

DP’nin yeni Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek, eski Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk’un katılmaması nedeniyle dün liderlik koltuğuna “devir-teslimsiz” bir törenle oturdu. DP’nin 15 Ocak’ta yapılan kongresinde genel başkan seçilmesinin ardından ilk kez genel merkeze gelen Zeybek’i davul-zurna eşliğinde bir grup DP’li karşıladı. Genel merkez önünde davulun tokmağını alarak, kısa bir süre davula vuran Zeybek, partililerin alkışlarıyla binaya girdi. Zeybek, ilk olarak genel merkezin dördüncü katında bulunan Genel Başkanlık odasına girerek, makam koltuğuna oturdu. Zeybek’e burada GİK üyeleri, Cindoruk döneminin Teşkilat Başkanı Ahmet Uyanık ve eski bakanlardan GİK üyesi Agah Oktay Güner eşlik etti. Zeybek “besmele” ile başladığı ve bir saat süren konuşmasında, milli ve muhafazakar değerlere bağlı olduğu vurgusunu yaptı. Zeybek, “Koltukları tepemize koymak değil de, biz koltukların üzerine oturmalıyız diye düşünüyorum. Koltukları put yapıp onlara tapmayı tehlikeli görüyorum. Allah bizi bundan muhafaza eylesin” dedi.

Mesut Yılmaz DP'den istifa etti!

DP Rize milletvekili ve eski Başbakan Mesut Yılmaz istifa etti

DP-ANAP birleşmesinin mimarlarından, eski Başbakan, Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, DP ile yollarını ayırdı. Eski Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk ile de uzun süredir arası bozuk olan Yılmaz için bardağı taşıran son damla Namık Kemal Zeybek’in DP Genel Başkanlığı’na seçilmesi oldu. İstifa dilekçesini önceki gün noter aracılığıyla Genel Merkez’e gönderen Yılmaz, VATAN’a bu kararının gerekçesini şöyle aktardı: “1,5 sene önce iki partinin birleşmesinden sonra girdim DP’ye. O tarihte Sayın Hüsamettin Cindoruk ile yola çıktığımız nokta ile gelinen noktanın birbiriyle alakasız olduğunu tespit ettim ve onun için ayrıldım. Sadece Genel Bakan seçimi değil, arada devam eden süreç içersinde büyük bir yozlaşma yaşandı. Cindoruk da seçilse yine ayrılacaktım. Onunla mutabık kaldığımız husus, partinin genç ve bir merkez partisi hüvviyetinde bir kadroya kavuşturulmasıydı. Malesef bu gerçekleşmedi.”

Yılmaz “Yozlaşmadan kastınız ne biraz daha açabilir misiniz?” sorusu üzerine “Mutabık kaldığımız ilkeler gerçekleşmedi, onlara uyulmadı. Birleşme protokolüne aykırı davranışlar oldu. Dolayısıyla zaman içersinde malesef hedeften uzaklaşıldı ve bugün de alakasız bir noktaya gelindi” dedi. Yılmaz, istifa kararını açıklamadan önce Cindoruk ile görüşüp görüşmediği sorusuna ise “Hayır görüşmedim” yanıtını verdi. (Şebnem HOŞGÖR-Vatan)

Kaynak: GAZETEVATAN

[1] {http://haber.gazetevatan.com/torensiz-koltuguna-oturdu/353954/9/Siyaset}

[2] {http://haber.gazetevatan.com/mesut-yilmaz-dpden-istifa-etti/353804/9/Siyaset}

 



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,820 µs