En Sıcak Konular

GENELKURMAY: ''AKTÜTÜN CİVARINDAKİ'' HURDALIK 48 KM UZAKTA

19 Ocak 2011 20:53 tsi
GENELKURMAY: ''AKTÜTÜN CİVARINDAKİ'' HURDALIK 48 KM UZAKTA Genelkurmay Başkanlığı, “Aktütün Jandarma Karakolu civarında silah ve mühimmat bulundu” haberleri hakkında bir açıklama daha yaptı.

TSK'dan bir Aktütün açıklaması daha!

Genelkurmay Başkanlığı, “Aktütün Jandarma Karakolu civarında silah ve mühimmat bulundu” haberleri hakkında bir açıklama daha yaptı.

Genelkurmay Başkanlığı, “Aktütün Jandarma karakolunun hemen yakınındaki hurda deposunda çok sayıda silah ve patlayıcı bulundu” haberleriyle ilgili bir açıklama yaparak, yakın denilen hurdalığın Aktütün’e 48 kilometre uzaklıkta bulunduğunu bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, basında bir süredir yer alan “Aktütün Jandarma Karakolu'nun hemen yakınındaki hurda deposunda çok sayıda silah ve patlayıcı bulundu” haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Söz konusu haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sayfasına daha önce söz konusu silah ve mühimmatın “Durak 1’inci J.Snr.Bl.K.lığı hizmet binası güneyindeki hurdalık depoda” bulunduğu konusunda bilgi konulduğunu hatırlatan Genelkurmay şöyle devam etti:

“AKTÜTÜN CİVARINDAKİ” HURDALIK 48 KM UZAKTA

“Müteakip günlerde konu ile ilgili yapılan yayınlarda söz konusu mühimmatın; ‘Aktütün Jandarma Karakolu civarında bulunduğu’ şeklinde haberler ve bölücü terör örgütü tarafından Aktütün Jandarma Karakoluna gerçekleştirilen saldırılar ile ilişkilendirecek şekilde bazı yorumlar yer almaya devam etmiştir.

17 Ocak 2011 tarihinde Gnkur.Bşk.lığı internet sayfasında da belirtildiği gibi; anılan mühimmat Aktütün Jandarma Karakolu civarında değil, aşağıdaki haritada da gösterildiği gibi Durak 1’inci J.Snr.Bl.K.lığı hizmet binası güneyinde bulunan, uzun süredir kullanılmayan ve hurdaların muhafaza edildiği bir depoda bulunmuştur. Durak 1’inci J.Snr.Bl.K.lığı İran hududu tarafında olup, Irak hududundaki Aktütün Jandarma Karakolunun yaklaşık 48 Km. kuzeydoğusunda bulunan ayrı bir askeri birliktir.”

Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinde Aktütün karakolu ile söz konusu "hurdalık"ın bulunduğu mevkiinin haritasına da yer verdi.

 

Kaynak: GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/tskdan-bir-aktutun-aciklamasi-daha/353923/1/Gundem}


 



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,118 µs