En Sıcak Konular

ERDOĞAN GALATASARAY SEYİRCİSİNDEN İNTİKAM ALACAK GİBİ

17 Ocak 2011 22:24 tsi
ERDOĞAN GALATASARAY SEYİRCİSİNDEN İNTİKAM ALACAK GİBİ 40 bin kişinin yuhalaması üzerine konuşma yapamadan stadı terken Başbakan Erdoğan tehditlerini sürdürüyor. Erdoğan, 20 milyonluk Galatasaray camiasından intikam alacağının sinyallerini veriyor.

Erdoğan intikam peşinde

40 bin kişinin yuhalaması üzerine konuşma yapamadan stadı terken Başbakan Erdoğan tehditlerini sürdürüyor. Erdoğan, 20 milyonluk Galatasaray camiasından intikam alacağının sinyallerini veriyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılış törenindeki protestoları ve yaşadığı şoku üzerinden atamıyor. Dünkü Suriye ziyareti öncesi de gündeminde bu konu vardı. Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan protestolar Türkiye'nin gündeminde birinci sıraya oturdu.

40 bin kişinin yuhalaması üzerine konuşma yapamadan stadı terken Erdoğan tehditlerini sürdürüyor. Erdoğan, 20 milyonluk Galatasaray camiasından intikam alacağının sinyallerini veriyor. Erdoğan, "Seyrantepe'ye yol ve metroyla birlikte 600 milyon lira yatırdık. Anlaşmaları bile henüz yapılmadı. Karşılığı bu olmamalıydı" diyerek stadı Galatasaray'a vermeyebileceği tehdidi de yaptı, ardından da "İyilik yap denize at, balık bilmezse halik bilir" atasözünü anımsattı.

ORTAK TEPKİ

Seyrantepe Stadı'nın yapımında Galatasaray Kulübü'nün bir kuruşu olmadığını, stadın TOKİ (Toplu Konut İdaresi) tarafından yapıldığını belirten Başbakan Erdoğan "Sadece 310 trilyonluk (milyon) yatırımla kalmadık. Stada yaptığımız bu 310 trilyonun yanında gerek metro gerekse oradaki kavşak düzenlemesiyle birlikte oradaki yatırımın toplam bedeli 600 trilyon (milyon) lirayı bulmuştur. Herhalde böyle bir yatırımın karşılığı bu olmamalıydı diye düşünüyorum" dedi.

Erdoğan'ı protestoların ve stadda yaşananların sadece Galatasaraylılar'ın değil, işçinin, emeklinin, memurun yaniTürk milletinin ortak tepkisi olduğu vurgulanıyor. Kulakları sağır edecek kadar yüksek çıkan protestoların asıl nedenlerinden birinin de, iktidarın ve yandaş basının Aslantepe'yi reklam alanı yapması " olduğu belirtiliyor.

ERDOĞAN DÜN DE KONUŞTU: ALİ SAMİ YEN DE GALATASARAY'IN DEĞİL...

Öte yandan Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın açılışında protesto edilen Başbakan Erdoğan, olayın organize olduğunu söyledi. Erdoğan'ın stadı terketmesi ile tırmanan kriz önceki gün yaptığı 'Henüz Galatasaray ile anlaşma yapılmadı" tehdidi ile farklı bir noktaya ulaştı.

Gözlerin üzerine çevrildiği Erdoğan dün sabah da Şam'a giderken havaalanında düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine şunları söyledi: "Bazı şeyler anlaşılmamakta direniliyor. Bu stadın yapılması ile ilgili süreç Özhan Canaydın'ın bana bir ziyaretindeki talebi ile başlayan süreçtir. Bu adımı atarken Galatasaray kendi imkanları ile bu stadı yapacak durumda değildi. Ali Sami Yen'in bakımı ile ilgili ciddi sıkıntılar yaşanıyordu.

Hem stadın yetersizliği hem şehrin merkezinde trafiğin daraldığı noktada olması yüzünden şehircilik açısından buradan çıkartılması uygun görülmüştü. Bizler de Türkiye'nin uluslararası alanda bizleri temsil etmiş olan Galatasaray'a bu stadı yapalım istedik. Bu noktada Seyrantepe ortaya çıktı. Stadların dolup boşalması noktasında ulaşım önemli bir sorun.

Bu konuda metro olsun kavşak düzenlemeleri olsun tüm adımları attık. Projenin başlangıcındaki hesaplama ile bitimindeki hesaplama aynı olmadı. Ali Sami Yen Stadı Galatasaray'ın stadı değildir. Orası da devletin de milletindir üst kullanım tahsisi yapılmıştır. Bizler devlet olarak Seyrantepe'yi yaparken orasını da tabii ki değerlendireceğiz. Bu işin müteahhidi bunu götüremedi. Götüremeyince biz TOKİ'yi devreye soktuk ve TOKİ ile bitirdik.Bitirirken bu işle bizzat ilgilendim. Ama bu Şükrü Saracoğlu değildi.

Şükrü Saracoğlu bizzat kendisinin yaptırmış olduğu bir stadyum. Mesela Bursa şimdi kendisi yaptırıyor.TOKİ'nin başka illerde de stad yapımına girdiği yerler var. Mesela Trabzon'da da yapıyoruz.

Seyrantepe'deki stadın bitişi ile birlikte bizler de heyecanla burada olmak istedik.

Örneğin benim tuttuğum takım belli. Devlet Bakanımın tuttuğu kulüp belli. TOKİ Başkanı'nın tuttuğu kulüp belli.Ben Fenerbaheliyim TOKİ Başkanı Galatasaraylı.

Ben Aziz Yıldırım ile bu konuları görüştüğümüzde Asla kıskanmıyoruz iftihar ediyoruz olmuştur" demiştir. Şölene dönüşmesini beklediğimiz bir törende böyle bir tablo ile karşılaşmak bizi üzmüştür.

Ama burada açıkça söyleyeyim bir organizasyon var. Kimse bazı spesifik olaylarla biraraya getirmesin. Ben Türkiye'nin Başbakanıyım. Ülkemi adım adım dolaşıyorum. Halkımla bu noktadaki ilişkilerimiz ortadadır. 12 Haziran'da gerçek-doğru ortaya çıktığı zaman da göreceğiz.. 

Kılıçdaroğlu: Bu sözler Başbakan'ın ruh halini gösteriyor

Başbakan Erdoğan'ın Arena Stadı'nda protesto edilmesine gösterdiği tepkiye CHP lideri Kılıçdaroğlu "Protesto edildi diye, halkın parasıyla yapılan stadyumu Galatasaray'a vermem tehdidi, Başbakan'ın ruh halini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

Erdoğan bugün stadın açılışında yaşanan olaylara değindi ve "Seyrantepe Stadı'nın A'dan Z'ye yapımında Galatasaray Kulübünün bir Allah kuruşu yoktur. Tamamıyla bu tesis Toplu Konut İdaremiz tarafından yapılmıştır. Ve Galatasaray Kulübümüzün de kullanma hakkı olarak kendisine tahsis edilmiştir ve bunun da anlaşmaları yapılacak daha yapılmış değil" diye konuştu.Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, twitter'dan yorumladı.

Kılıçdaroğlu, "Protesto edildi diye, halkın parasıyla yapılan stadyumu Galatasaray'a vermem tehdidi, Başbakan'ın ruh halini gösteriyor" değerlendirmesinde bulundu.

 

Kaynak: ORTADOĞU GAZETESİ {http://www.ortadogugazetesi.net/haber.php?id=18754}


 



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,167 µs