En Sıcak Konular

İMRALI RİSALESİ

16 Ocak 2011 16:12 tsi
İMRALI RİSALESİ Örgüt genel merkezine döndürülen İmralı’daki lüks odanın kapılarını ardına kadar açan iktidar Apo’ya sayfa sayfa talimat yazdırıyor!

İMRALI RİSALESİ!

Örgüt genel merkezine döndürülen İmralı’daki lüks odanın kapılarını ardına kadar açan iktidar Apo’ya sayfa sayfa talimat yazdırıyor!

Böyle bir rezalet görülmedi
Bebek katili Abdullah Öcalan’ın sözde mahkum olduğu İmralı’dan yaptığı ’resmi’ açıklamalar, Türkiye’yi görülmemiş bir hukuk garabetinin içine düşürdü. Tüm yasalar hiçe sayılarak konuşması sağlanan Öcalan, hızını alamadı ve tam 8 sayfalık açıklama yayımladı.

Müzakere heyeti iyi niyetli!
Cezaevİ koşulları sürekli iyileştirilen, rutubet geçirmesin diye odasının duvarları Avrupa kağıtla kaplanan Öcalan, ’gündemi değerlendirdiği’ açıklamasında AKP’ye de mesaj verdi: Müzakere heyeti iyi niyetli ama marta kadar pratik adımlar atmazsanız karışmam!

Suç duyurusu yenilendi...
YasalarIn çiğnenmesine seyirci kalamayan bir grup avukat ise suç duyurusu yaptı. 21 Haziran 2010’daki başvurunun sonuçsuz kaldığı belirtilen dilekçede, Apo’nun örgüte yönelik talimatlarına da yer verildi.

İmralı’dan talimat yağdıran Apo’ya seyirci kaldılar!
İmralı’da ağırlaştırılmış ömür boyu hapse mahkum edilen bebek katili Abdullah Öcalan, örgüt genel merkezine çevirdiği lüks koğuşunda avukatları aracılığıyla PKK’ya sürekli talimat yağdırıyor. Bu beyanatlar, PKK’ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı’nda (ANF) çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Öcalan’ın sözde mahkum olduğu İmralı’dan yaptığı ‘resmi’ açıklamalar, Türkiye’yi görülmemiş bir hukuk garabetinin içine düşürüyor. AKP iktidarı, suç unsuru taşısa bile bu açıklamalarla ilgili hiçbir işlem yapmıyor. Bu durum, Türkiye sınırları içindeki tüm cezaevlerinde yatan ’en hür hükümlü’nün Öcalan olduğunu gözler önüne seriyor.

Açık açık tehdit etti
Öcalan, avukatları aracılığıyla yaptığı 8 sayfalık son açıklamasında, ‘Mart 2011 tarihine kadar Kürt sorununda güven verici olumlu adımlar atılmadığı takdirde, süreçten çekileceğini ve seçim sürecinin sancılı geçeceği’ tehdidini savurdu. Öcalan, ANF’de yayınlanan beyanatında, BDP’nin tetikte olmasını isteyerek, “Halkına sahip çıkması, halkını koruması gerekiyor. Bu konuda sürekli tetikte olmalıdır. Öyle halkını sokağa dökmek yetmez, sokağa döktüğün gibi korumasını da bilmeli” dedi.

Kürtlerin hakkı kısıtlanmamalı
Öz savunma konusunda Kandil’i de eleştiren bebek katili Öcalan, “Kandil, halkını korumada yetersizdir. Halkımız da kendi özsavunma yöntemini geliştirebilmelidir” dedi. Demokratik muhalefet hakkının önü açılmadığı takdirde şiddetin tırmanacağını ve bölünmenin gerçekleşeğini savunan Öcalan, “Kürtlerin demokratik muhalefet hakkı kısıtlanmamalıdır. En önemli tehlike de bu hakkın kısıtlanmasıdır. Bu hususları savunmamın 5. cildinde ayrıntılı bir şekilde
işledim” diye konuştu. 

Görüşmeler sürüyor
Devlet görevlileriyle yaptığı görüşmelerinin devam ettiğini anlatan Öcalan, “Önemli olan hükümetin tavrı. AKP, marta kadar bazı pratik adımları atmalı. Mart’a kadar olumlu değerlendireceğimiz bazı güven verici pratik adımlar atılmazsa aradan çekilirim. Seçim sürecine sancılı bir şekilde girilebilir” dedi.

Öcalan’ın avukatları için suç duyurusu
Ömer Yeşilyurt, Mehmet Taşdelen, Kazım Ayaydın, Fethi Yıldız, Serdar Dıvrak, Özgür Doğuç’unda yer aldığı bir grup avukat, İstanbul Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi Savcılığına yaptığı suç duyurusunda, teröristbaşı Abdullah Öcalan ve avukatları hakkında terör örgütü yöneticiliği ve örgüte yardım yataklık suçlamaları ile şikayette bulundu. Avukatlar dilekçelerinde, 21 Haziran 2010 tarihinde yapılan suç duyurusundan bugüne hiçbir gelişme yaşanmadığına dikkat çekerek, teröristbaşının, örgütün yayın organlarında yayınlanan talimatlarından örnekler sundu. Dilekçede, hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararı verilmiş teröristbaşının, infaz kanunun 59/4 maddesi uyarınca avukatları ile görüşebilmesi için infaz savcısının, infaz hakimliğinden bu yönde bir karar alması gerektiği kaydedildi. Avukatlarının, teröristbaşından aldığı her talimat ve belgenin tutanak altına alınmasının kanuni şart olduğu ifade edilen dilekçede, bu usullere uymayan görevli ve ilgililerin de suç işlemiş sayılacakları belirtildi.

Bakan Ergin, kendi dönemini anlatsın!
İmralI canisinin avukatlarına dava açıldığını iddia eden Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e avukat Vural Ergül’den tepki geldi: O davaların tümü eski tarihli! Bakan Ergin kendi dönemini anlatsın! 

Ergin döneminde açılan dava yok
Adalet Bakanı Ergin’in, ‘Öcalan’ın 7 avukatı hakkında dava açıldı’ açıklamasını eleştiren Avukat Ergül, “Bu davaların tümü geçmiş döneme ait. 110 soruşturmayla ilgili hiçbir bilgi yok” dedi

Bebek katili Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan örgütü yönetmesine seyirci kalmasına rağmen, teröristbaşının avukatlarına soruşturma izni vermediği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını bildiren Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e hukukçulardan yalanlama geldi. Avukat Vural Ergül, ’Öcalan’ın 7 avukatı hakkında dava açıldı’ diyen Bakan Ergin döneminde açılan hiçbir dava olmadığını söyledi. Ergül, “Adalet Bakanı Ergin’in, 19 Ekim 2009’da Kızılcahamam’da açıkladığı 110 soruşturmaya dair bilgi yok” dedi.

110 soruşturmayı sordu
Ergül, şunları kaydetti: “2009 yılının Mayıs ayında koltuğa oturan Ergin’in açıklamasına konu davalar, CMK’nın 250. maddesine göre terör örgütü kapsamında açılan davalar. Üstelik bunların tamamı, 2005 yılına dek suç duyurusunda bulunulmuş, soruşturması tamamlanmış, yargılanmasına başlanılan davalar. Acaba, Ergin’in oluruyla davaya dönüşmüş bir soruşturma var mı? PKK ile AKP arasında başlayan görüşmelerde varılan mutabakattan sonra, terörisbaşının soruşturması süren kaç avukatı için bakanlık oluru verildi? Kaçına dava açıldı? Habere konu olan 110 soruşturma, bakan oluru bekleyen soruşturmalar. Bakan onlara niçin değinmiyor?”

Yeniçağ’ı yalanlayamadı
“Bakan, soruşturma ile kovuşturmanın arasındaki farkı bilmiyor mu?” diyer Ergül, şu soruları yöneltti: “Teröristbaşının hangi avukatı hakkında kaç kez, hangi sevk maddesi ile soruşturma açıldı? Açılan soruşturmaların kaçı kovuşturmaya döndü? Bunlardan kaçı mahkumiyet ve beraat ile sonuçlandı. Bu davalardan kaçı kesinleşerek infaz aşamasına geçti?” Adalet Bakanlığı’nın açıklamasından, çoğunlukla terörisbaşının avukatlarından oluşan PKK/KCK iddianamesindiku Önderlik Komitesi üyelerinin niçin sanık olmadığının yer almadığına dikkat çeken Ergül, “Adalet Bakanlığı’nın eksik ve yanlış açıklaması Yeniçağ’ın haberini yalanlayamadığı gibi kamuoyunu da yanlış bilgilendirmektedir” şeklinde konuştu.

Sadece isimlerini verdiler
Öte yandan, Adalet Bakanlığı açıklamasında “7 avukata dava açıldı” denildi, ancak bu avukatların adları yer almadı. Bunun üzerine hangi avukatlara dava açıldığını Adalet Bakanlığı Basın Müşavirliği’ne sorduk. Bu avukatların Doğan Erbaş, Bekir Kaya, Muzaffer Akat, Asya Ülker, İbrahim Dilmez, İrgan Dündar ve Fırat Aydınkaya olduğu bilgisine ulaştık. Ancak, hangi avukat hakkında ne zaman soruşturma başlatılıp, ne zaman dava açıldığını ise öğrenemedik. Kamuoyu, özellikle de Sadullah Ergin’in Adalet Bakanı olduğu 2009’dan bugüne kadar Öcalan’ın hangi avukatına, ne zaman, hangi suçtan soruşturma açıldığını, bu soruşturmaların hangi tarihlerde kovuşturmaya dönüştüğünü merakla bekliyor.(Haber: Salim YAVAŞOĞLU)  

Kaynak:


 



Bu haber 1,058 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,790 µs