En Sıcak Konular

TÜRK TELEKOM ARENA KAPILARINI AÇTI

16 Ocak 2011 10:37 tsi
TÜRK TELEKOM ARENA KAPILARINI AÇTI G.SARAY uzun süren bir bekleyişin ardından muhteşem stadı Türk Telekom Arena’ya kavuştu. Sarı Kırmızılılar,açılış maçında Ajax’ı elinden kaçırdı, heyecanı yüksek buluşma golsüz noktalandı.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi kapılarını açtı!

G.Saray'ın yeni stadının açılışına katılan Başbakan Erdoğan taraftarların ıslıklı protestosuna maruz kaldı

G.Saray’ın muhteşem stadı Türk Telekom Arena’nın galasına protestolar damga vurdu.

Şovlar, gösteriler her şey mükemmeldi. Taa ki stadın yapımında büyük rolü olan Erdoğan ıslıklanana kadar. Başbakan bu tepkiler üzerine stadı terk etti, devlet erkânı da onu izledi.

G.SARAY uzun süren bir bekleyişin ardından muhteşem stadı Türk Telekom Arena’ya kavuştu. Ancak açılış hiç de beklenildiği gibi muhteşem olmadı. 560 kişinin yoğun bir çalışmadan sonra ortaya koyduğu sahne, ışık şovları, 90 dansçının performansı, havai fişek gösterisi Ajax maçı öncesinde taraftarlara keyifli bir gece yaşatıyordu. Arena herkesi kendine hayran bırakmıştı. Devlet Bakanı Egemen Bağış “Bir F.Bahçeli olarak onur duydum”, Faruk Özak, “Dünyaya ayak uyduruyoruz” derken, ev sahibi başkan Adnan Polat da G.Saray için yeni bir dönemin başladığının altını çiziyordu.

‘TOPARLANIN, GİDİYORUZ’

UFAK tefek sıkıntılara rağmen taraftarların stadın yapımında büyük rol oynayan ve Polat’ın da her fırsatta teşekkür ettiği başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto etmesi geceye gölge düşürdü. Kendi taraftarlarının tepki gösterdiği Adnan Polat’ın konuşmasının ardından kürsüye gelen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ıslıklanırken, Bayraktar’ın Başbakan Erdoğan’a teşekkür sözleri sırasında protestolar yükseldi. Bunun üzerine haksızlığa uğradığını düşünen Başbakan, Ajax maçının başlamasını beklemeden stattan ayrıldı. Erdoğan’ın yanındakilere “Toparlanın gidiyoruz, burada kimse kalmasın” demesinin üzerine başta bakanlar, GSG Müdürü Yunus Akgül, TFF Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik ve bazı kulüp başkanları da stadı terk ettiler.

İSTANBUL Metrosu’nun planlarında olmamasına rağmen yeni stadın yapımıyla birlikte Erdoğan, G.Saray’ın da yararlanabilmesi için Seyrantepe’ye de hat çekilmesi talimatını vermişti. Erdoğan’ın bu talimatı İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne maliyeti 127 milyon Euro olurken, bütün bu çabalarına karşın Başbakan taraftarların protestosuna maruz kalmaktan kurtulamadı.

20 BİN ADET ATKI SATILDI

Arena’nın açılışında G.Saray ürün satışından ciddi gelir elde etti. Dün 20 bin adet atkı satıldı.

Erzik: Platini bu yıl gelecek

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik Arena’nın açılışında çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi. Erzik, 2005’te Devler Ligi Finali’nin Olimpiyat Stadı’nda oynandığını hatırlatarak, “2009’da da Şükrü Saracoğlu Stadı’nda son UEFA Kupası finali oynandı. UEFA Başkanı Platini’nin Rusya’da toplantıları var. Ama bu sezon içinde bir ziyareti olacak” diye konuştu.

DOĞULU COŞTURDU

Koyu G.Saray taraftarı Kenan Doğulu, dün şarkılarıyla taraftarı coşturdu. Işık şov ve dansçılar da büyüledi.

Hagi: Daha güçlü olacağız

G.SARAY’IN hocası Gheorghe Hagi, Ajax maçında iyi oynadıklarını söyledi: “G.Saray’ın geleceği olan oyuncularını görme fırsatı buldunuz. Ben memnunum.
DAHA güçlü olacağız. Sakatlar döndükten ve takviye yapıldıktan sonra her şey çok iyi olacak. Transferleri ve Baros’u bekliyorum. İşler iyi giderse şubatta bizimle.”

Boer: Arda’nın geleceği parlak

G.SARAY’IN eski oyuncusu, Ajax’ın teknik direktörü Frank De Boer, kaptan Arda’nın Avrupa’da oynayabilmesi için kendini iyice yetiştirmesi gerektiğini söyledi: “Arda’nın geleceği parlak, takımın kilit oyuncusu. Önce kendisinin burada geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu her oyuncu için geçerlidir. Tabii iyi bir kulüp, güzel bir teklif getirdiğinde değerlendirmek gerekir.”

Polat: Özür dilerim, gereken yapılacak

Maç bitmeden stadı terk eden G.Saray Başkanı “Yönetim kurulu olarak acilen toplanacağız ve sorumluları bulacağız” dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın protestolar sonrası Arena’yı terketmesinin ardından G.Saray Başkanı Adnan Polat adeta yıkıldı. Moralinin bozuk olduğu gözlenen Polat, kendisini bir odaya kapatırken, kimseyle görüşmedi. Başkan, maçı da bitirmeden stadı terk etti..

ERDOĞAN’IN, stadın yapımı için devletin tüm imkanlarını harekete geçirdiğini kaydeden Polat, şöyle konuştu: “Davetimizi kabul edip açılışa da teşrif etti. Ancak burada kendisine G.Saray taraftarı dahi diyemeyeceğim bazı insanların gösterdiği tepkiler nedeniyle doğal olarak stattan ayrılma mecburiyeti hissetti. Kesinlikle böyle bir şeyi hiç haketmedi.

‘AĞIRLAYAMADIK’

G.SARAY örf ve adetleri içinde Başbakanımızı çok iyi ağırlamamız gerekiyordu. Yarın (bugün) yönetimi toplayıp, bununla ilgili ne gerekiyorsa yapacağız. Geceyi bozanları tespit edip, gerekeni yapacağız. Kimsenin bunu yaşatmaya hakkı yok. Camiamız adına Başbakanımızdan özür dilerim.”

Şükür geldi, Terim gitti

G.SARAY’IN efsane golcüsü Hakan Şükür de açılışa katılan isimler arasındaydı. Sarı-kırmızılılara UEFA Kupası şampiyonluğu yaşatan efsanevi teknik direktör Fatih Terim ise Türk Telekom Arena’nın protokol tribününe girmek istedi. Ancak basın tribünü bileti olduğu için protokole anılmayıca stadı terketti.

‘Türk sporuna kara bir leke’

Bağış: “Bu ıslıklamalar nankörlüktür.”
Akgül: “Protestolar bence organizeydi.”
Özgener: “Başbakan’a yapılan ayıptır.”

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Telekom Arena’nın açılışında protestolara maruz kalması, bakanların da tepkisini çekti.

Egemen Bağış: (Devlet Bakanı): “Bu yapılanlar nankörlüktür.”
N.Faruk Özak: (Spor Bakanı): “Bu saygısızlığı yapanlarla aynı ortamda bile oturmak doğru değil.”
Mehdi Eker: (Tarım Bakanı): “Yapılanlar çok ayıp ve saygısızca.”
YUNUS AKGÜL: (GSG Müdürü) : “Bu stadın bugünlere gelmesinde tüm zorluklara göğüs geren başbakanımıza bu haksızlığı yapanlar utanmalıdır. Yaşananlar asla unutulmayacak. Bu Türk sporunın kara lekesidir. Keşke hiç gelmeseydim de bu organize olayları görmeseydim. Umarım G.Saray camiası bu ayıbı ne yapıp ne eder temizler.”

‘OLAYLARI KINIYORUM’

Mahmut Özgener: (TFF Başkanı): “Başbakan’a yapılanlar kabul edilemez. Bu stadın yapılmasında tabii ki G.Saray camiasının payı büyük ama en büyük hak sahibi Başbakan Erdoğan’dır. Yapılan protestoları kınıyorum.”

Sessiz başladı

G.SARAY, yıllardır beklediği yeni stadına kavuşurken, açılış maçında Ajax’la golsüz berabere kaldı.. Maça istekli başlayan sarı-kırmızılılar Türk Telekom Arena’da ilk galibiyeti almak için özellikle birinci yarıda rakip kaleye yüklenirken Arda ve Ayhan, fırsatlardan sonuç alamadı.

İKİNCİ yarıda Hollanda ekibinde Suarez, boş kaleye bir gol kaçırdı. İlerleyen bölümlerde G.Saray temposunu arttırsa da Anıl son dakikada net bir şansı tepince Aslan, Arena’daki ilk maçında galibiyeti kaçırdı. (Yalımcan SARPYEL / VATAN) [1]

Tarihe sessiz not

Galatasaray, Türk Telekom Arena’nın açılış maçında Ajax’ı elinden kaçırdı, heyecanı yüksek buluşma golsüz noktalandı. Yeni yuvasındaki ilk sınavında net pozisyonlar yakalayan Aslan’da tarihe adını yazdırma fırsatını kullanan çıkmadı
 
Aslında gün, güzel başlamıştı. Yeni bir heyecan, yeni bir sayfa açılacaktı. Adeta bayram havası vardı. Ne var ki protestolarla gerilen ortam, maçı da ikinci plana itti.  Galatasaray ile Ajax unutulmaz bir maça, daha doğrusu bir başlangıça imza atarken, karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. Yeni stadın kaderi de eskisine benzedi. Avrupalıların cehennem olarak nitelediği Ali Sami Yen Stadı da golsüz bir gala ile start almış, ama ilerleyen yıllar tarihe altın harflerle geçmişti.
15’te Kazım, Arda’nın önüne nefis bir top çıkardı. Kaptan kaleye vurmak yerine Emre’ye pası gönderince net pozisyon harcandı.
38’de Sulejmani’nin sert şutunda Ufuk topu iyi kontrol etti.
45’te Hakan Balta’nın hatasında Sulejmani yine net bir pozisyon yakaladı. Ufuk yine geçit vermedi.
54’te Kazım sağ çaprazdan bulduğu pozisyonda Stekelenburg’a takıldı.
64’te Vertonghen’in şutunda Ufuk bir kez daha başarılıydı.
88’de defansın arkasına sarkan Suarez, kaleci Ufuk’u geçti, çapraz pozisyonda kötü bir vuruşla topu dışarı gönderdi.
89’da Ajax savunmasını peşine takan Anıl, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda meşin yuvarlağı üsten auta yollayarak tarihe geçme şansını kaçırdı ve maç golsüz sona erdi.

Ajax ıslıklandı!Galatasaraylı taraftarlar dün akşam Türk Telekom Arena’nın açılış maçı için özel olarak İstanbul’a gelen Ajax’ı ıslıkladı. Hollanda ekibinin oyuncuları sahaya çıktığı anda tribünlerden protestoların yükselmesi büyük şaşkınlıkla karşılandı. Sarı-kırmızılılar daha sonra yanlıştan dönerek Ajax’lı oyuncuları alkışladı. Bu arada karşılaşma 15 dakika geç başlatıldı.

Kale arkasınaAli Sami Yen Stadı’nda uzun yıllar kapalı tribünde yer alan Ultraslan taraftar grubu, Türk Telekom Arena’da kale arkasına geçti. Ultraslan üyeleri hazırladıkları dev bayraklarla açılışta yerini aldı. Bu arada taraftarlar stat içinde girecekleri tribünü bulmakta sıkıntı yaşadı. Kapılardaki güvenlik görevlilerinin de bu konuda fazla bilgili olmamalarından dolayı, taraftarların zorlandığı görüldü.

Arda’ya nasihatAjax Teknik Direktörü Frank de Boer, kaptan Arda’ya tavsiyelerde bulundu. Bir dönem sarı-kırmızılı formayı giyen Hollandalı hoca, Arda’nın gelecek yıllarda Avrupa’da oynayıp, oynamayacağına ilişkin bir soru üzerine, “Önce kendisini burada iyi geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu her oyuncu için geçerlidir. Tabii iyi bir kulüp, güzel bir teklif getirdiğinde değerlendirmek gerekir” yorumunu yaptı.

 Hagi: 4-5 gol atmalıydık

Galatasaray Teknik Direktörü Hagi, mücadele ve futbolu beğendiğini söyledi, “En az 4-5 gol atmalıydık” yorumunu yaptı. Stadın atmosferini mükemmel olarak değerlendiren Cim-Bom’un hocası, “Büyük takımların büyük statlardaki atmosferini bulduk” dedi. Galatasaray’ın Avrupalı bir takım olduğunu ve hedeflerinin bu yönde bulunduğunu vurgulayan Hagi, “Yeniden Avrupa’da rekabete girecek bir takım kurmak istiyorum” diye konuştu.
Transferi de değerlendiren Rumen teknik direktör, “İki gün daha bekleyin, göreceksiniz. Geliyor. Mecbur gelecek” ifadelerini kullandı. (Nevzat Dindar-Milliyet) [2]

Kaynak:

[1] GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/ali-sami-yen-spor-kompleksi-kapilarini-acti/353005/5/Spor}

[1] MİLLİYET GAZETESİ {http://spor.milliyet.com.tr/tarihe-sessiz-not/spor/spordetay/16.01.2011/1339918/default.htm} 

 



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,287 µs