En Sıcak Konular

HAYDAR BAŞ: ''İSLAM TÜRKLER'İN MİLLİ DİNİDİR''

15 Ocak 2011 13:35 tsi
HAYDAR BAŞ: ''İSLAM TÜRKLER'İN MİLLİ DİNİDİR'' Haydar Baş,dinlerarası diyalog, ılımlı İslam ve medeniyetler ittifakı gibi projelerin;Müslümanları ruhsuz bırakmak amacında olduğunu söyledi.

İslam bizim milli dinimizdir  

BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, “Bu milleti bir arada tutan en büyük harç İslam’dır. İslam, milletimizi Türk yapan unsurdur. O mayayı Muhammediyi atan Ehl–i Beyt’tir” dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Ortadoğu’da gelinen son durumun analizini yaptı. BTP Genel Başkanı, “Türkler bölgede hâkimiyeti kaybedince Ortadoğu için zor günler başladı” diye konuştu. Çoğu İslam ülkesinin yönetiminde Batılı ülkelerin güdümünde olan idareciler olduğunu söyleyen Haydar Baş, geçmişte Arap dünyasını Osmanlı’dan ayıran oyunların bir benzerinin şimdi de Türkiye’nin üzerinde oynandığına işaret etti. Konuşmasında dinlerarası diyalog, ılımlı İslam ve medeniyetler ittifakı gibi projelere de dikkat çeken Haydar Baş, bu projelerle dışı Müslüman ama içi Müslüman olmayan kitleler oluşturulmak istendiğini söyledi.

Ortadoğu’yu parça parça ettiler

Ortadoğu Türk milletinin hâkimiyeti altındayken huzur dolu bir coğrafya olduğunu söyleyen Prof. Dr. Baş, Batılıların bu huzurlu coğrafyayı dağıtıp, parçaladıklarını dile getirdi. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Türk milleti bu coğrafyada baş iken inancı bir, kıblesi bir, kitabı bir topluluk vardı. Bu topluluk gene aynı. Ama gelmiş batılılar bunu kendi değer ölçülerine göre bölüp dağıtmışlar.  Şimdi onların bu ölçülerine göre ülkelerinde siyaset yapan güdümlü insanlar var. Kendi milletinin değerlerine ters düşmüş, onların verdiği değer ölçülerine göre hayat yargılarını oluşturmuşlar. Nerede? Ortadoğu’nun tamamında. Başka nerede? Türkiye’de…”

Liderlerin çoğu güdümlü

İslam ülkelerinin büyük bir bölümünün batı güdümlü liderler tarafından yönetildiğini ifade eden Prof. Dr. Baş şöyle konuştu: “Sen bu kadar müthiş bir geçmişe ve medeniyete sahip olan bir milletin yapılanmasını kendi tarihinden kaynaklanan değerler üzerine bina etmeyeceksin, onu değişim adı altında kalkacaksın ruhuyla, siyasetiyle, kültürüyle, diniyle değiştirmeye çalışacaksın.”

Bizi bin parçaya bölmek istiyorlar

“Geçmişte Arap dünyasını Osmanlı’dan ayıran oyunların bir benzeri şimdi de Doğu ve Güneydoğu Anadolu üzerine oynanıyor” diyen Haydar Baş, son günlerde yeniden gündeme oturan federasyon taleplerine de dikkat çekti. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Sen doğuya git, aynı kültür. Batıya git, aynı kültür. Niye kalkıp bunu bin tane parçaya ayırıyorsun? Bunun cevabını ver bakalım. Bunu ayırmak istemelerinin tek nedeni, insanları kendi istedikleri kalıba koyup bu ülkelerdeki müthiş kaynakları bir yerlere aktarmaktır. Şayet o insanları bir kalıba koyup da istediğin gibi yönetemezsen o zenginliği de istediğin yere aktaramazsın. Bizim yıllardan beri anlatmaya çalıştığımız olay da budur.”

Haçlı yılanları cirit atacak

Haydar Baş, konuşmasında dinlerarası diyalog, ılımlı İslam ve medeniyetler ittifakı gibi projelere dikkat çekti. Bu projelerin amacının Müslümanları ruhsuz bırakmak olduğunu söyleyen BTP Genel Başkanı şunları söyledi: “Dinlerarası diyalogla dışında insanları Müslüman yapalım ama içini de öyle bir boşaltalım ki, Haçlı yılanları içinde cirit atsın. Ve boşaltıyorlar herkesi de Müslümanın en mukaddes kabul ettiği yerlere sorgusuz sualsiz sokuyorlar.”


Türklerin direncini kırmak istiyorlar

“İslam Türklerin milli dinidir” diyen Haydar Baş, tarih boyunca batılın karşısında kale gibi duran Türklerin direncini kırmak için; İslam’ı diğer dinlerle aynı kefeye koyan, tahrif edilmiş dinleri de tıpkı İslam gibi hak din gösteren dinlerarası diyalog projesinin Müslüman görünen, ancak batı adına hareket eden gruplar tarafından hayata geçirildiğini söyledi. BTP Genel Başkanı şöyle konuştu: “Esasen İslam, Türk milletinin milli dinidir. O’nu O’ndan kopardığınız zaman Türklüğü diye bir şeyi kalmaz. Bu milleti bir arada tutan en büyük harç İslam’dır ve milletimizi Türk yapan unsurdur. O mayayı Muhammediyi atan Ehl–i Beyt’tir. Biz onların nefesiyle konuşuyoruz. Onların sözüdür bizim sözümüz, bize ait olan bir şey yok, yanlış anlamayın. Şimdi adamlar sözümona İslam adına yola çıktılar en büyük savaşı buraya ilan ettiler. Bizi birbirine bağlayan unsurlarımız çok güçlüdür. Bu manevi unsurlar maddeye kültür olarak yansıdı. Buna Tür–İslam kültürü diyoruz. Kimliğimiz bu kültürdür. Şimdi bu kimlik duvar gibi batılın karşısında bir virgül taviz vermedi. Ne yapacaksın? Bu şahsiyeti yok edeceksin. Ilımlı dedikleri o menem şeyin adı bu. O kimliği yok etmek. Onu yok etmek için seninle savaşıyor. Kültürünle, medeniyetinle, siyasetinle savaşıyor. Önce dinini hallediyor ki bunları ardından tek tek alabilsin. Ve nitekim de böyle oluyor. Büyük Ortadoğu Projesi ve İslam dünyasında oynanan oyunun adı Müslümanların birbirine girerek tamamen mefluç hale gelmesi ve bu ülke üzerinde hesabı olanların da bu memleketi onlara meydan etmesi gayreti ve çalışmasıdır.

Vazife millete düşüyor

Haydar Baş konuşmasının sonunda “tüm bu oyunları boşa çıkarma vazifesi milletindir” dedi ve şu önemli uyarıyı yaptı: “Yine burada yüce milletime büyük bir vazife düşüyor. İnşallah ayıkır ve ülkeyi bu noktaya taşıyanlara hesap sormanın zamanı geldiğini anlar ve de bu hesabı hep beraber sorarız.”

 

Kaynak: YENİ MESAJ GAZETESİ {http://www.yenimesaj.com.tr/index.php?sayfa=anasayfa&haberno=11000173&tarih=2011-01-15}

 



Bu haber 835 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,603 µs