En Sıcak Konular

DEVLERİN BESİCİLİKTEN ÇEKİLMESİ ORKA GROUP'UN GÖZÜNÜ KORKUTTU

14 Ocak 2011 23:30 tsi
DEVLERİN BESİCİLİKTEN ÇEKİLMESİ  ORKA GROUP'UN GÖZÜNÜ KORKUTTU Trakya hayvancılık yatırımı yapmayı planlayan Orka Group, Koç ve Banvit gibi sektördeki devlerin bir bir besicilikten çıkma kararı alması üzerine frene bastı.

Kurtarıcı değiliz

Orka Group, devlerin bir bir besicilikten çıkma kararı alması üzerine frene bastı

TRAKYA’DA hayvancılık yatırımı yapmayı planlayan Orka Group, Koç ve Banvit gibi sektördeki devlerin bir bir besicilikten çıkma kararı alması üzerine frene bastı. Orka’nın patronu Süleyman Orakçıoğlu, ”Sektördeki bu kadar büyük oyuncu çıkma kararı alıyorsa bu bizi tedirgin eder. Çünkü bu karar bir bildikleri olduğunu gösterir. Tedirgin olduk, araştırmadan sektöre girmeyi düşünmüyoruz” diye konuştu.

Damat, Tween ve ADV markalarıyla erkek giyiminin önde gelen markalarından olan ve Trakya’da hayvancılık yatırımı yapmayı planlayan Orka Group, sektördeki devlerin bir bir besicilikten çıkma kararı alması üzerine frene bastı.

4 Kasım’da Halidun Orakçıoğlu ve Osman Arar ile birlikte Orka Hazır Giyim Tarım Gıda Hayvancılık Sanayi ve Ticaret isimli bir şirket kuran Orka’nın patronu Süleyman Orakçıoğlu, şu anda tarım ve hayvancılık sektörünün çok polemik konusu olduğuna dikkat çekerek, “Sektördeki bu kadar büyük oyuncu çıkma kararı alıyorsa bu bizi tedirgin eder. Çünkü bu karar bir bildikleri olduğunu gösterir. Tedirgin olduk, araştırmadan sektöre girmeyi düşünmüyoruz” diye konuştu.

Sektördeki son gelişmelerin kendilerini kaygılandırdığını ve ‘kurtarıcı’ olarak gösterilmekten yana olmadıklarına değinen Süleyman Orakçıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Büyük oyuncular sektörden çıkma kararı alıyor. Sektörün kurtarıcısı biz değiliz. Şu anda tarım ve hayvancılık yatırımı öncelikli konumuz değil. Trakya’da aldığımız arazide ancak bizimle işbirliği yapmak isteyen olursa yatırıma dönük çalışmaları gündemimize alabiliriz. Önceliğimiz Giresun’da 10 milyon lira yatırım yapacağımız gömlek, pantolon ve ceket üreteceğimiz ikinci fabrikamız.”

Trakya’da arazi alındı

Kasım ayında kurdukları yeni şirketin görev tanımını tarım ve hayvancılıkta yapmayı planladıkları yatırımlar çerçevesinde geniş tuttuklarını da hatırlatan Orakçıoğlu, daha önce bu gelişmeyle ilgili olarak VATAN’a yaptığı açıklamada, “Şirketimizin iştigal konularını oldukça geniş tuttuk. Trakya’da bir arazi aldık. Çünkü Trakya hayvancılık konusunda pilot bölge seçildi. Avrupa Birliği destekli projeler burada hayata geçiriliyor. Hayvancılıkla ilgili özellikle çok cazip bir bölge ve bizim de orada çiftlik kurma planlarımız var. Hem orada süren projeleri hem de yapmak istediğimiz projeyi iyice değerlendirdikten sonra yatırım planımızı şekillendireceğiz” değerlendirmesini yapmıştı.

Orka Group’un Genel Koordinatörü Osman Arar da tarım ve hayvancılık alanına yatırım yapmak ve istihdam yaratmak istediklerini vurgulayarak, “Tarım, gıda ve hayvancılıkla ilgili araştırmalarımız sürüyor. Çiftlik kurma, hayvancılık alanında yatırım yapma planlarımız var. Bu konuya ciddi anlamda eğileceğiz. 2011’den itibaren bu konudaki çalışmalarımızı hızlandıracağız” demişti.

Saray: Sektörden çıkmıyoruz, üretim sürecek

KOÇ Grubu ve Banvit’in besicilikten çıkma kararı almasıyla başlayan tartışmalardan sonra sektörden çıkacağı iddia edilen Saray Çiftliği, böyle bir kararının olmadığını açıkladı. Kayseri’de 20 bin büyükbaş hayvanla faaliyet gösteren Saray Çiftliği‘nin bağlı olduğu Saray Tarım ve Hayvancılık Genel Koordinatörü Nadir Yürüktümen, “Şu anda aylık 2 bin büyükbaş hayvan satmamız gerekirken aylık 250-300 başı geçemiyoruz” dedi.

Yürüktümen, ellerinde 5 bin adetlik stok bulunduğunu, bunları sattıktan sonra üretime devam edeceklerini açıkladı. Yürüktümen, “150 milyon dolar yatırım yapmışız. 20 bin dekar alanda yem yetiştiriyoruz. Yem stoğumuz 60 bin ton iken, ekimimiz varken, bunları bir kenara bırakıp sektörden çıkıyoruz dememiz yeni girenlerin de direncini kıracaktır” diye konuştu. (Necla DALAN / VATAN)

 

Kaynak: GAZETEVATN {http://haber.gazetevatan.com/kurtarici-degiliz/352656/2/Ekonomi}


 



Bu haber 1,667 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,164 µs