En Sıcak Konular

ERDOĞAN ALKOL'DEN MERKEL'E ORDAN HEYKEL'E VERDİ VERİŞTİRDİ

14 Ocak 2011 15:54 tsi
ERDOĞAN ALKOL'DEN MERKEL'E ORDAN HEYKEL'E VERDİ VERİŞTİRDİ Başbakan Tayyip Erdoğan, İl Başkanları toplantısında sert mesajlar verdi.

Herkes istediği gibi içiyor!

Başbakan Tayyip Erdoğan, İl Başkanları toplantısında sert mesajlar verdi.

Erdoğan şunları söyledi:

"Sayın Merkel vizyon sahibi bir lider görüntüsü vermiyor. Merkel'in tarih bilgisini gözden geçirmesini ve Türk tarafından özür dilemesini bekliyoruz. Söylenen ortadadır, yapılan ortadadır. Bu süreci takip eden lider Merkel değildir. Burada Türklere karşı ne denli ahlaksızca davranıldığını Schröder.. Schröder'i kahve içmeye davet ederse, süreci açık ve net öğrenmiş olur. Biz yaşadık Sayın Merkel sen yaşamadın. Kazan kazan esasına göre bu süreci başlattık. Rum kesimine şirin görünme çabaları son derece manidar. Hala Türkler versin, kusura bakmayın. Biz garantör ülke olarak görevimizi yaptık. Ama bizden kalkıp da bu noktada hiçbir zaman anlaşmalarda olmayan şeyler istenirse bunu hiçbir zaman bulamayacaksınız. Kuzey Kıbrıs'tan bir gram vermeyiz. Kıbrıs olayını siyasi istismar konusu yaptırmayız dedik. Ne yazık ki AB şu anda fasılların açılıp kapanmama noktasındaki tavırla sözünde durmamıştır. AB sözünde durmamıştır."

Heykel ve içki tartışmalarına değinen Erdoğan şunları kaydetti: "Son tartışmalar doğal akışı içinde giden tartışma değil. Açık açık kampanyadır. Hükümet aleyhine yürütülen zorlama kampanyalardır. Bu her seçim öncesinde yapılan malum tezgahlardan birisidir. AK Parti muhafazakar demokrat bir partidir. Bizim için aile çok önemlidir. Mahremiyet çok önemlidir. Özgürlüklere saygı duyan, başkasının kutsal değerlerine hakaret etmediği sürece her türlü fikrin serbestçe ifade etmesini savunuyoruz. En geniş özgürlükleri savunan bir partiyiz. Sekiz yıldır bizim bu noktada samimiyetimiz test edildi. Sekiz yıldır hangi özgürlüğü kısıtladık. Sekiz yıldır kimin yaşam tarzına müdahale ettik. Kimin giyimine kuşamına müdahale ettik. Ne kadar viski, bira tüketiyosun dedik mi. Tıksırıncaya kadar içiyorlar. Sekiz yıldır biz yaşam tarzlarına yönelik neyi yasakladık? Mahalle baskısı diyorlar. Hükümete, bakanlara atılan iftiralar bugüne kadar hangi partiye bu boyutta yapıldı? Yandaş medya diyorsun, candaş medyanın tüm mensuplarını partine davet edeceksin. Sevsinler seni. Bunu kimse yutmaz. Sen yargılanmasi için imza ettiğin kişiyi il başkanı yapacaksın, namuslu insanları yolsuzlukla itham edeceksin. İnsan kimi neyle itham ettiğini incelemez mi? "

CHP Genel Başkanı RTÜK Kanununu diline doladı. İnsan kimi neyle itham ettiğini incelemez mi? Yüzlerin kızarmadığı bir muhalefetle karşı karşıyayız. Artık sivil muhalefetin de edebi terk ettiği bir süreçten geçiyoruz. Birileri yıllarca bu toplumun belli bir kesimine tepeden baktılar.

HEYKEL TARTIŞMASI

Tarihi sadece bunlar biliyor, bilim bunların tekelinde. Heykel için ucube derken, kralın da çıplak olduğuna işaret ettim. İçlerindeki despotizmi yıkamayanlar krala da çıplak dedirtmek istemiyorlar. Gözü olan herkes güzelle çirkini estetikle ucubeyi birbirinden ayırır. Bunun için sırça saraylarda büyümüş olmaya gerek yoktur. Oraya gittim ve o heykeli ve çevresini gezdim dolaştım. O zamanki belediye başkanına bunu yapmamasını söyledim. Fakat kararlıydı. 2006 yılının sekizinci ayında bunun olamayacağına karar verildi. Üç ay sonra ise yapılacağına yönelik karar çıktı. Heykelin hemen altında kalacak şekilde tarihi eserler var. Bir tarihi eser var diye İstanbul'da yıllarca Tarih Tabiat Varlıkları Kurulu bizim metroyu Unkapanı'nda durdurdu. Nereden bakarsan bak 10 yıl kaybettik. Burada ise bunu rahatlıkla yapıyor. 48 metre yüksekliğe çıkıyor. Camiler onun gölgesinde kalıyor. Bu işlere yorum yapabilmek için illa güzel sanatlar fakültesini bitirmek zorunda değilim ki. Görsel medya yolda giderken beğendiniz mi diye sorar. Vatandaş beğendim ya da beğenmedim der. Böyle bir eser inşa edecekseniz, o çevreyle uyumlu olmasına bakacaksınız. İzmir Karşıyaka belediyesi talip olmuş, ne kadar güzel. Gelsin alsın Karşıyaka'da diksin. Çok da heyecanlı, eyvallah yapsınlar. Bu heykeltraşın çok başarılı olduğunu eleştiren birisi değilim. Ama ben o tarihi eserlerin olduğu yerde böyle bir olayın yaşanmasına müsaade edemem, doğrudur diyemem. Bugüne kadar AK Parti hükümeti bu ülkede bir tane heykel yıktı mı? Var mı böyle bir şey, yok. Nedir bu kıyamet? Dert başka. AK Parti'nin yükselişini bununla durduracağız zannediyorlar, durduramazsınız. Karslı vatandaşlar bile buna müsaade etmiyor."

TAHLİYE KARARLARI

Tahliye kararlarını hükümet değil, yargı verdi. Aynı yargı benimle ilgili dosyayı 24 saatte Diyarbakır'dan Ankara'ya getirebildi. Aynı yargı Erbakan'la ilgili kararı 5 günde verebildi. İşlerine gelince veriyorlar. Meşhur Erzincan dosyası süratle yürütülebildi. Ankara'da Sincan gayet başarılı çalıştı. Bunlar çıkıyordu da sizin öncelikler denilen yol haritanız yok muydu? "

Burada dert başka farklı bir organizasyon söz konusu. Yargıtay'ın iş yükünün farkındayız. Ama yeni hakimler alalım dedik, kamerayla kayıt yaoalım dediler nereden çıkıyor bunlar? Alımları engellediler, Yüksek Yargı iş yükünü azaltmamak için direnmiştir. Yargıyı birilerinin arka bahçesi olmaktan çıkarıp milletin ön bahçesi halinme getireceğiz.

 

Kaynak. GAZETEVATAN {http://haber.gazetevatan.com/herkes-istedigi-gibi-iciyor/352808/1/Gundem}

 



Bu haber 727 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,194 µs