En Sıcak Konular

18.Erciyes Zafer Kurultayı

12 Ağustos 2007 12:54 tsi
18.Erciyes Zafer Kurultayı Bu yıl 18.'si düzenlenen Erciyes Zafer Kurultayı'na, ilk kez Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı katılmadan gerçekleştirildi.

Bu yıl 18.'si düzenlenen Erciyes Zafer Kurultayı'na, ilk kez Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı katılmadan gerçekleştirildi.

Bahçeli'nin kurultaya katılmaması Ülkücüler tarafından saygıyla da karşılansa, üzüldüklerini dile getirdiler. Kurultayın son gününde Bahçeli'nin konuşma yapmayacağını öğrenen vatandaşların büyük bir bölümü çadırda kaldı.

Ülkücüler, Tekir Yaylası'nda

Ahmet Şafak ve Mustafa Yıldızdoğan gibi sanatçıların konserlerine ise gençler ilgi gösterdi. MHP Lideri Bahçeli'nin yerine ise 18. Erciyes Zafer Kurultayı konuşmasını MHP Genel Başkan Yardımcısı Sabahattin Çakmakoğlu yaptı. Çakmakoğlu'nun kurultay konuşmasında ise seçim öncesi ve seçim sonrası sürecinde partilerine yönelik yapılan saldırılar ve hükümetin icraatları vardı. Cuma gününden itibaren kurultay alanı olan Tekir yaylasına çok sayıda vatandaş çadır kurmaya başladı. Cumartesi günü ise özellikle başka şehirlerden gelen çok sayıda Ülkücü grup ise çadır kurarak akşam saatlerinde 40 sanatçının sahne aldığı kurultay programını izledi.

Sabah saatlerinde kurultayın son gününe katılım daha fazla idi. Araçları ile Erciyes Dağı Tekir yaylasına çıkan gruplar, jandarma tarafından oluşturulan arama noktasında kontrolden geçirildi. Kurultaya katılan vatandaşların ruhsatlı silahları jandarma tarafından kurultay bitimine kadar emanete alındı. Yaklaşık 50 tabanca kurultay bitimine kadar jandarmanın emanetinde bulundu.

Jandarma arama noktalarında sorun yaşanmaması için bayanlarda da arama yapılmak üzere özel güvenlik şirketinin bayan personeli ile kendi bünyesinde bayan astsubaylardan faydalandı. Öğle saatlerine doğru kurultayın son günü programı Ahmet Şafak'ın konseri ile başladı. Konser sonrasında MHP İl Başkanı Süleyman Korkmaz, kurultay açılış konuşmasını yaptı. Korkmaz, 22 Temmuz seçimleri sonrasında meclis çalışmaları nedeniyle tarihi değiştirilen 18. Erciyes Zafer Kurultayına katılımın çok fazla olduğunu dile getirerek, herkese teşekkür etti.

Daha sonra 18. Erciyes Zafer Kurultayı konuşmasını yapmak üzere MHP Genel Başkanı Sabahattin Çakmakoğlu kürsüye geldi. Ülkücüleri bozkurt işaretiyle selamlayan Çakmakoğlu'nun gündeminde seçim öncesi ve sonrası partilerine yapılanlar, hükümetin icraatları ve PKK terör örgütü vardı.

"KENDİSİNİN SELAMINI SİZLERE İLETMEK BENİM İÇİN BİR ŞEREFTİR"

 

   


Sabahattin Çakmakoğlu, konuşmasına başlar başlamaz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin selamını kurultaya katılanlara ileterek, "Sayın Genel Başkanımız bazı nedenlerden ve çalışmalardan dolayı çok istediği bu programa katılamamıştır. Kendisinin selamını sizlere iletme de benim için bir şereftir" dedi.

Çakmakoğlu'nun Bahçeli'nin selamını ilettikten sonra kurultaya katılanların alkışlamaması dikkat çekti. Çakmakoğlu, 22 Temmuz seçimleri öncesinde partilerine yönelik başlatılan karalama çabalarının seçim sonuçlarında çıkan tabloyla bozulduğuna dikkat çekerek, "MHP, 22 Temmuz seçimleri ardından 5 yıl sonra milletimizin verdiği muhalefet göreviyle meclise girmiştir" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Çakmakoğlu, PKK terör örgütüne karşı mücadelenin yetersizliğinden bahsederek, 12 Ağustos tarihi itibarıyla 85 şehit verildiğini belirtti.

Kuzey Irak'ta terör örgütüne yönelik operasyonun yapılmamasını eleştiren Çakmakoğlu, ABD askerlerinin Türk güvenlik güçlerini gözaltına alarak başlarına çuval geçirmesinden sonrası süreci de ağır bir dille eleştirerek, "Birileri çıkmış büyük devletlerin özür dilemeyeceğinden bahsediyor. Kardeşim, Türkiye de büyük devlet. Büyük devletler arasında. Şerefinle, onurunla oynanan bu hadiseden çıkacaksın, özür dilemesini söyleyeceksin. Bu düşünce tamamen yanlış" şeklinde konuştu.

Çakmakoğlu, konuşmasının sonucunda MHP'lilere birlik ve beraberlik çağırısında bulunarak, gelecek dönemlerde daha çok desteğe ihtiyaçları olduğunu ve bu zamanda Ülkücülerin üzerine düşeni yapacaklarına inandıklarını belirtti. Çakmakoğlu, MHP'nin tek başına iktidar olması içinde daha çok çalışmak gerektiği çağrısında bulundu.

BAHÇELİ'NİN KATILMAMASI ÜLKÜCÜLERİ ÜZDÜ

Adana'dan Erciyes Zafer Kurultayına gelen Hayri Toklu, 8. kez kurultaya katıldığını ve her yıl biraz daha iyi geçtiğini söyledi. Toklu, kurultaya Devlet Bahçeli'nin katılması noktasındaki değerlendirmesinde, "Genel başkanımız burada olsaydı çok daha iyi olacaktı. Ama yok. Söyleyecek başka bir şey yok" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bazı çalışmalar nedeniyle katılmayacağı bilgisi aldığını anlatan Ceyhan'dan gelen bir Ülkücü, iki günlük programın çok iyi geçtiğini ifade etti. Ceyhan'da kurultaya katılmak için geldiğini belirten Ömer Önteber, kurultay için gelen insanların ne için geldiğinin dikkate alınmasını istedi. Önteber, herkesin işini gücünü bırakarak, çocuklarıyla birlikte kurultaya katılmak için geldiğini ifade ederek, "Bu insanların neden geldiği belli. Ama genel başkanın katılmayacağını öğrendik. Üzüldük. Tabiî ki kurultay konuşmasının olmamasından dolayı da millet gücenmiştir" dedi. Önteber, kurultayın ertelenmesinin de katılım noktasında etkilediğini ancak buna rağmen katılımdan memnun olduklarını ifade etti.

Akçateke'den kurultaya katılmak için cuma günü Kayseri'ye geldiğini ifade eden Naciye Doğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılmamasından dolayı üzüldüklerini belirtti. Doğan, Bahçeli'nin kurultay konuşmasının güzel geçtiğini ve kendilerini etkilediğini anlatarak, "Gelmeyince tabi ki o kadar güzel olmadı. Toplantısı, konuşmaları güzel oluyordu" diye konuştu.

Adana'dan kurultaya katılmak için ailesiyle birlikte geldiğini belirten Ziya Bulut, kurultayın çok iyi geçtiğini ve programların iyi olduğunu söyledi. Bulut, Devlet Bahçeli'nin kurultaya katılmayacağını burada öğrendiklerini belirterek, "Burukluk yok ama biraz üzülüyoruz. Katılmış olsa iyi olurdu. Ama inanıyoruz ki, meclisteki çalışmaları daha önemlidir" şeklinde konuştu.

Ankara Elmadağ'dan gelen Erdem Erol, kurultayın iyi geçtiğini belirterek, MHP Genel Başkanı'nın katılacağını söyledi. Katılmayacağı bilgisine inanmak istemeyen Erdem Erol, Bahçeli'nin meclis çalışmalarından dolayı gelemeyeceğinin belirtilmesi üzerine, "Sağlık olsun" dedi.

Kaynak : Zaman



Bu haber 805 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,830 µs